Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A pénz nem alszik

2010.09.26. 21:01 koimbra 6 komment

A box office lista élére a Tőzsdecápák 2 állhatott az élre, ami valamivel alúlmúlta a várkozásokat, Zack Snyder animációja megbukott, a You Again sem termelt valami fényesen.

Észak-amerikai box office
Új bemutatók:
Oliver Stone mostanság azzal van elfoglalva, hogy különféle vezetőkről filmet készítsen, egykori sikerfilmjének a folytatását nem akarta megcsinálni, de aztán csak meggondolta magát, ugyanis időközben beütött a pénzügyi válság, amelynek hatása még most is érezhető és a tőzsdével és pénzügyekkel foglalkozó produkciók mikor lennének aktuálisabbak, ha nem éppen most. A 87-es produkció 4,1 millióval nyitott és 43,8 millióig vitte, ám akkoriban még csak pár száz helyen vetítették az alkotást és ha egy produkció 5-6 millióval kezdett, akkor is képes volt nagy magasságokba eljutni, teljesen más világ volt. A folytatásnak 19 millióval sikerült kezdenie, ami Stone karrierjében kiemelkedőnek számít, soha nem sikerült ennél jobban kezdenie, legutóbb a World Trade Center drámával nyitott hasonlóképpen (18,7 millió dollár). Michael Douglasnek sem volt túl sok szerencséje még ehhez hasonló összeghez a kezdő víkenden, csak a Én, a nő és plusz egy fő vígjáték termelt többet 19 milliónál, abban viszont csak mellékszereplő volt. A sequel célközönsége nem a tinik voltak, az idősebb korosztály pedig nem ráérős tempót diktál, nem rohannak el első hétvégén a mozikba, ha érdekli őket valami, így a továbbiakban elképzelhető, hogy sikerült öszeszednie 70 millió dollárt a produkciónak, de akár még ennél többet is termelhet.
A kritikusok 55 %-a értékelte pozitívan a filmet, a New York Post írójának jobban tetszett a régi Gordon Gekko, de a második részében még mindig ő prédikál a pénzvilág templomában. A Minneapolis Star Tribune-ben pedig az olvasható, hogy sajnos a filmből inkább egy romantikus mű lett, ami öreg hiba.

Zack Snyder jelenleg több vasat is tart a tűzbe, a 300-al csúcsra érő rendező a Watchmen kvázi bukása után egy gyerekkönyv alapján készített animációs filmet, illetve arra is volt ideje, hogy a Sucker Punch fantasyt leforgassa. A 100 millióba került Őrzők legendájának a főhőse egy bagoly, akit gonosz madarak elrabolnak, majd megszökik és felkutatja azokat a legendás baglyokat, akikkel közösen legyűrhetik az gonosz ellenséget. Az Alfa és Omega múlt heti gyér teljesítménye után ez a produkció sem szerepelt valami fényesen, 16,3 millió dollárt tud felmutatni 3 nap alatt. A nézőknek nagyjából tetszett, 7,2 az átlaga az imdb-n, mivel családi-animációs filmről van szó a későbbiek folyamán szépíthet a film bevétel terén, ám a 100 millió elérésére vajmi kevés az esélye.
TheDivaReview azt írja, hogy lenyűgöző akciók, kedvelhető szereplők jellemzik az Őrzők legendáját, amelyhez minden karakterhez megleltek a kiváló szinkronhangot. Az év egyik legszórakoztatóbb filmje. A Time Out New York-ban az olvasható, Snyder alkotásai rendelkeznek a legjobb nyitójelenetekkel, a gond az, hogy utána még film is van.

Andy Fickman a Boszorkány-hegy után egy vígjátékkal, a You Againnal jelentkezett, amelyhez sikerült ismertebb szereplőgárdát összeszedni (Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Odette Yustman, Kristin Chenoweth, Betty White), ám a 8,3 millió dolláros eredmény azt mutatja, hogy nem sikerült becsábítani tömegeket a mozikba. Korábban Fickman ennél csak jobban tudott indítani, a végösszeg tekintetében is a leggyengébb lehet, talán 30 milliót még beveheti a vígjáték. A Journal and Courier úgy fogalmazott, hogy az egyik szereplő a film alatt azt mondja, hogy a gimi olyan volt, mint négy év letöltendő a sitten , ahol esély sincs arra, hogy szabadlábra helyezzenek. A film 105 perce után a kritikus ugyanígy érzett a filmmel kapcsolatosan.

Limitált bemutatók: 700 helyen vetítették a Virginity Hit vígjátékot, aminek a producere Will Ferrell volt, ám a film csak 300.000 dollárt kapart össze. Woody Allan rendezése, a You Will Meet the Dark Stranger 6 moziban ment, a 215.000 dollár szép eredménynek számít. 11 filmszínházban futott a Buried thriller-dráma Ryan Reynoldsszal a főszerepben és 104.000 dollár került a kasszákba. A Howl dráma James Francoval és Jeff Danielsszel 54.000 dollárt szedett össze 6 moziban.

Régebben bemutatott filmek: A Tolvajok városa 32,7 % negatív változást produkált, ami korrektnek mondható, Ben Affleck rendezése a jövő hetet az 50 millió árnyékában kezdi. Közel 40 %-kal csappant meg a nyitó bevételhez képest a Könnyű nőcske e hétvégén elért eredménye, amivel a 30 millió felé tornászta magát az Emma Stone főszereplésével készült vígjáték. A Devil 6,7 millió dollárt kapart össze, amivel együtt 21 milliónál jár, az Eredet pedig 1,2 milliót hozott a 11. hétvégéjén. Fele annyi összeg folyt be a Resident Evil 4-nek, mint egy hete, 52 milliónál állapodott meg a horror, ezzel pedig lehagyta a franchise korábbi részeit (az első a harmadik víkenden 34-nél, a második és harmadik film 43-nál járt). A 60 millió elérésére van esély, ám a profit külhonból fog érkezni, ahol már több, mint 100 milliót hozott össze. A hétvégén begyűjtött összeggel együtt a The Expendablesnek 102 milliója a Toy Story 3-nak pedig  411 milliója van.

Amerikai hétvégi box office lista (top 10), az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Tőzsdecápák 2

19,00

19,00

70

Előzetes, jelenet

Az Őrzők legendája

16,33

16,33

100

karakter poszterek, előzetes

Tolvajok városa

16,03

49,11

37

Előzetes, tv spot, jelenet

Könnyű nőcske

10,70

32,81

8

 Előzetes, első 10 perc 

You Again

8,30

8,30

20

Előzetes


Devil


6,47


21,73


10

Előzetes, tv spot, jelenet, poén 

Resident Evil: Afterlife

4,90

52,01

60

Iromány

Alfa és Omega

4,70

15,13

20

Előzetes

Takers

1,65

54,91

32

Előzetes, poszter 

Eredet

1,24

287,05

160

Kritika

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr502325209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.09.26. 21:23:27

A Tolvajok városa pedig nemsokára elérkezik végre hozzánk is :) Tőzsdecápák 2-re nemtudom h eljutok-e, mert pont jövöhéten lesz a Pancser Police premier is, ami az eddigi hírek alapján nem rossz. Kár h az ismeretségi körömben kb csak én vágom mi fán terem az a Gordon Gekko :P

Rolee83 2010.09.27. 02:46:46

Sajnálom Az Őrzők legendáját! Láttam az előzetesét 2x is 3D-ben és gyönyörű szép, nagyon tetszett! Mi megnézzük moziban!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.27. 08:45:35

A Tőzsdecápák 2 nyitó sikerében nem annyira a gazdasági válság (amiről már csak az itthoni gazdasági "szakemberek" beszélnek) játszott közre, mint inkább Michael Douglas gégerákjáról felszállt híresztelések. A nép vérre szomjazik.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.27. 10:44:02

@efes: De a gazdasági válságot senki nem feledte el oly lazán. Egyébként szerintem a gégeráknak nincs köze hozzá, pl. Bernie Mac halála se dobott a Soul Men bevételén.

@Rolee83: Az Őrzők legendája 3D-s előzetese (A Kaptár 4 előtt láttam) nagyon gyönyörű volt, nem értem, miért nem vonzott több embert a mozikba. Mondjuk szeptember van, ez a hónap csak a zombiknak kedvez:) Bár tavaly a Derült égből fasírt is ekkor kezdett és 100 milliónál többet hozott, lehet, hogy erre építettek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.27. 10:49:59

@koimbra: Abszolút köze van, éppen a promóció kellős közepén derült rá fény. nem mondom, hogy direkte, de ami tény, az tény. A nép mindig vevő a haldoklásra, még ha nem is. A gazdasági válságról pedig ma már magára valamit is adó közgazdász nem beszél, mert világszerte fellendülés tapasztalható. Válságról már csak bizonyos számító politikusoknak lekötelezett közgazdászok beszélnek, pénzért, hatalomért. Válságról csak az beszél, akinek ez a rövidtávú érdeke, és aki abból húz hasznot. Az hogy itt bedőlnek a svájci frankos hitelek, arról nem a külföldi zsidó karvajtőke tehet, hanem a sok balfasz magyar.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.27. 10:52:55

Azon pedig már akkor is röhögtem, hogy a válság kellős közepén állandóan állt a dugó a körúton (értsd benzinre azért mindig volt pénz) és az összes nyüves pláza tömve volt őrjöngve vásároló magyarokkal (akiknek nyilván így már nem jutott pénz a részleteket törleszteni és/vagy ész nélkül vásároltak hitelre.) :D
süti beállítások módosítása