Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló - Jean Reno bosszút áll és 3D-s baglyok

2010.10.07. 20:25 koimbra 2 komment

Hat bemutató is esedékes volt ma, vígjáték, dráma, thriller és animáció a választék.

22 lövés (22 Bullets): Francia film Luc Besson nélkül Jean Renoval. A színész egy ex-gengsztert játszik, akibe belepumpálnak 22 golyót, túléli, majd bosszút áll. A rendezői teendőket Richard Berry látta el, írás 1-2 nap múlva érkezik róla.

Az Őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole): Zack Snyder a Watchmen után animációs alkotást tett le az asztalra, egyelőre nagy bukás. A főszereplő fiatal bagolyt gonosz madarak elkapják, ám ő megszökik és segít azoknak, akik le akarják győzni a rosszakat. 3D-ben nézhető.

Méz (Bal): Német-török dráma, Semih Kaplanoglu Yusuf trilógiájának befejező része. Yusuf keményen tanul az iskolában, szabadidejében apjának segít mézet gyűjteni. Ám az erdőben egyszer nyoma vész apjának, ráadásul osztálytársai is megszégyenítik.

Mission London: Angol-bolgár-macedón-magyar-svéd vígjáték. Bulgáraia a londoni nagykövetségen ad koncertet abból az alkalomból, hogy csatlakoztak az Európai Unióhoz, az eseményre meghívják az angol királynőt is. A bolgár nagykövetnek kellene leszerveznie a dolgokat, ám a korrupt személyzet és bűnözők hátráltatják feladatának teljesítésében.

Vissza Afrikába: „Megbabonáz, kavarog, táncot lejt, szökken és dobbant, míg csak a sátor bele nem remeg – és magával ragad” – írta a Neue Presse André Heller „Afrika! Afrika!” elnevezésű cirkuszi showjáról, amely már három éve hatalmas sikerrel turnézik európaszerte. Othmar Schmiederer filmrendező (Im toten Winkel) az ellenkező irányba indul útnak: túl katasztrófákon és látványosságokon az afrikai kultúrák élő gyökereihez, egy lenyűgöző, sokszínű kontinens embereihez. Az www.anjoulafayette.eu többet is megtudhatsz a filmről.


Pina Bausch: Álomtánc (Tanzträume): Német dokumentumfilm. A produkció azt mutatja be, hogy 40 tizenéves diák miképp próbálja színpadra állítani Pina Bausch egyik előadását.

Mindszenty - A fehér vértanú: Koltay Gábor Mindszenty Józseg bíborosról készített dokumentumfilmet.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr242354620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.10.07. 20:39:07

Bármilyen aranyos ez a baglyos történet, borítékolható volt a bukta. Én nem adtam volna rá pénzt a stúdió helyében. És nézőként sem adnék, megmondom őszintén. Sajnálom kissé, mert látszik, hogy nagyon komoly munka van benne. Csak hát ez így nem "piacképes".

Mese92 2010.10.08. 08:30:07

Majd DVD-n nézős lesz.
süti beállítások módosítása