Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rendeződik az MGM helyzete?

2010.10.08. 12:37 koimbra 1 komment

A nagy múltú hollywoodi stúdió, az MGM jó ideje hatalmas bajban van, közel 4 milliárd dolláros adósságot halmozott fel. Így a stúdió nem láthat hozzá újabb filmekhez, Őfelsége legmegbízhatóbb titkosügynöke se indulhat újabb bevetésre és Középföldére se tehetünk újabb látogatást, ráadásul a már dobozban lévő filmeket se tudják bemutatni, nem tudják őket reklámozni. A világgazdaság azt írja, hogy a stúdió a csődvédelem alatt a hiteleit valahogy átstruktúrálná, ennek kivitelezésére az MGM a hitelezőktől kért engedélyt. Így a hitelezők 95 %-os tulajdonrészt kapnának és Spyglass Entertainment 1998-ban alapított  produkciós cég pedig két leányvállalatával közösen egy új vállalatot hozna létre, a maradék 5 % az ő kezükben lenne és továbbra is az MGM szárnyai alatt munkálkodnának tovább. A hitelezőknek október 22-ig kell választ adniuk, úgy hírlik, hogy az elképzelés elnyerte tetszésüket.

Korábban felmerült, hogy eladnák az MGM-et, ám a legnagyobb ajánlattal nem volt kibékülve, a Time Warner "csak" 1,5 milliárd dollárt kínált. Ezután a fejesek úgy gondolták, hogy az MGM márkát adnák el és a James Bond jogait piacra dobták volna, de ebből se lett semmi.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr552356042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandalf Garaboncias 2010.10.08. 18:07:07

No, az MGM-kérdés megoldódni látszik, már csak a színész-szakszervezetekkel kéne valami egyezséget kötni, és utána belekezdhetnének végre A Hobbitba.
süti beállítások módosítása