Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Freeman mindenképp szeretne randevúzni a Rámával

2010.10.12. 16:57 koimbra 23 komment

Évek óta próbálták megfilmesíteni Arthur C. Clarke egyik klasszikusát, a Randevú a Rámával regényt. Legutóbb még David Fincher volt érdekelt a rendezésben és Morgan Freeman lehetett volna a főszereplő, ám 2008 őszén azt mondták, hogy a tervezetből nem lesz semmi. Freeman az MTV-nek árulta el, hogy a produkció nem került teljesen parkolópályára, ő nagyon is szeretné megvalósítani a filmet. „Még nem kell leírni a projektet. Jelenleg is azon vagyok, hogy megpróbáljam összehozni a Randevú a Rámával filmet. Ennek el kell készülnie, csak azt kell kitalálni, hogy miképp valósítható meg. Nem is tudom mennyi ideje már, de talán 15 éve hogy várok egy jó forgatókönyvre. Azt gondolná az ember, hogy ez nem lehet ilyen nehéz, de valójában mégis.” - mondta Freeman - „Fincherrel még mindig beszélünk erről. Kemény dió, de ha egyszer sikerült feltörni, akkor onnantól kezdve már lehet valami a dologból.” - A színész hozzátette, hogy 3D-ben szeretnék elkészíteni az alkotást, az Avatar után ez egyértelmű.

A könyv tartalma (a wikipediáról bemásolva): Miután egy meteorit becsapódott a Földbe, óriási katasztrófát okozva, az emberek létrehozzák az Űrvédelem nevű szervezetet. Célja minden égitest azonosítása a Naprendszerben. Rengeteg kisbolygót, üstököst kategorizálnak. A vizsgálatok során azonban találnak egy furcsa égi objektumot. A pontos megfigyelések szerint alakja egy teljesen szabályos több kilométeres forgó henger. Expedíció indul a rejtély megoldására. Az Endeavour űrhajó landol a tárgy teljesen sima felszínén. Sikerül egy bejáratot találni, amelyen át belépnek a már Rámának elnevezett űreszköz belsejébe, mely nem más, mint egy hatalmas Bernal-henger. A henger forgásával mesterséges gravitációt kelt. Vizsgálódásaik közben fények gyulladnak ki, a befagyott tengerek kiolvadnak. Hamarosan élettel telik meg a henger. A lakók egyszerű élőlények, valószínűleg egy fejlettebb értelem tenyésztette ki őket bizonyos célfeladatok ellátására. A merkúri telepesek rakétalövedékkel megpróbálják megsemmisíteni a Rámát, de az egyik űrhajós hatástalanítja a bombát. A felfedezők, mikor a Ráma a nap felé veszi az irányt elhagyják ezt a repülő világot, és hagyják hogy áthaladjon a Naprendszeren. Az idegen űrhajó a Nap felé veszi az irányt, majd Nap-anyagot – mint üzemanyagot –, tankol. Amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan el is hagyta a naprendszert. Célja ismeretlen marad az emberek számára. De megmarad a felismerés, hogy a Rámaiak vezérelve a triplicitás!

Még májusban két rajongó, Philip Mahoney és Aaron Ross készített egy előzetest, ezt alább megnézheted


 

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr492365935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrypecos 2010.10.12. 17:11:45

Elhagyják a Naprendszert miután tankoltak? Akkor mi a poén? Jáááj, most el kell olvasnom, mert elkezdett érdekelni. :) El ne mondja senki! :D Költői kérdés volt.

Sesquatch 2010.10.12. 18:50:09

Na azért nem volt szép dolog bemásolni a teljes könyv tartalmát, így már sok értelme nem maradt a film megnézésének :-/

Olvastam at összes regényt, jók, jók, de a filmhez kicsit lassú folyásúak.

Alex Mahone 2010.10.12. 19:03:18

@countrypecos: nincs poén. Clarke-nál sosincs. Nem láttad az Űrodüsszeiát? Mintha annál nem ez lenne, hogy a végletekig nyújt értelmetlen, idióta képeket, viszont a sztorinak semmi értelme.
Ne vigyék filmre! Ha pedig mégis, én köszönöm, nem kérem. Meg szoktam nézni a filmeket akkor is, ha eleve nem számítok sok jóra, de még egyszer nem szenvedek végig egy 2001 szintű fost. SOHA.

nikodémus 2010.10.12. 19:51:29

@Alex Mahone: "nem szenvedek végig egy 2001 szintű fost. SOHA."

Egyéni vélemény, az biztos. Én a 2001-et a valaha készült egyik legjobb sci-finek tartom.

nikodémus 2010.10.12. 19:52:33

@Alex Mahone: "nem szenvedek végig egy 2001 szintű fost. SOHA."

Egyéni vélemény, az biztos. Én a 2001-et a valaha készült egyik legjobb sci-finek tartom. A regényt nem olvastam.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.12. 19:54:32

@Alex Mahone: Én legalább 10-szer néztem végig a Kubrick-féle 2001 Űrodisszeiát, és még akárhányszor meg fogom nézni. Csodálatos film. Ezért várom a Randevú a Rámával megfilmesítését is, csak azért aggódom, mert ma nincs a placcon Kubrick-kaliberű rendező. Fincher sem az.

countrypecos 2010.10.12. 20:26:53

@Alex Mahone: Ja, kb ugyanaz, mint a 2001 Űrodüsszeia? Hmmm... Az a film elég lassú volt. Persze, ilyen is kell néha. :P
Ami utoljára tetszett nekem, és ami az űrben játszódott -illetve egy űrhajón- az a Pandorum volt.

Alex Mahone 2010.10.12. 20:30:18

@efes: hála az égnek, nincsenek Kubrick-kaliberű rendezők.

@nikodémus, @efes: mi olyan jó abban a "filmben"?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.12. 20:43:27

@Alex Mahone: Na ez tipikusan az a példa, hogy ha nem látod, nem érzed és nem érted, akkor nincs is mit magyarázni. Kubrick fikázásoddal pedig legjobban saját magad égeted. Kicsi vagy ehhez, nézzél inkább Tom és Jerryt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.12. 20:44:45

@Alex Mahone: De lásd milyen vagyok: Istent láttad már? Na erről van éppen szó.

nikodémus 2010.10.12. 22:31:07

@efes: "csak azért aggódom, mert ma nincs a placcon Kubrick-kaliberű rendező. Fincher sem az."

Nolan esetleg? Bár ő asszem túlzottan nem érdeklődik a sci-fi iránt...

Daihelyon 2010.10.12. 23:14:00

@nikodémus:

Nolan olyan messze van Kubricktól mint Makó a Szíriusz csillagtól.

countrypecos 2010.10.12. 23:24:05

Össze ne vesszetek. :) Akit érdekel megnézi majd, akit nem, nem. Ennyi. Valakinek bejön Kubrick, valakinek nem. Hú, de nagy igazságokat közöltem! :D

nikodémus 2010.10.13. 05:37:19

@Alex Mahone: "mi olyan jó abban a "filmben"?"

Erről oldalakat lehetne írni, emiatt és offtopic volta miatt nem teszem - vállalva a vitából való kimenekülés látszatát is. Inkább egy ellenpéldával élek. Nemrég megnéztem az elég széles közönség által körbeujjongott Alien-filmeket. Bosszantóan unalmas volt számomra az összes, már vártam a játékidő végét. A rendezők tudják a mesterséget, ez látszik, de összességében egyáltalán nem tudott érdekelni egyik film sem. Nem is fogom őket többször megnézni.

kung - fúj (törölt) 2010.10.13. 07:41:17

Aki nem értette a 2001-et,az olvassa el a 2010-A kapcsolat éve c. könyv epilógusát,és az első néhány oldalt.
A rámáról meg annyit hogy az író az olvasóra bízza hogy kitalálja mi is a ráma!

countrypecos 2010.10.13. 10:16:12

@nikodémus: Hmm, az első rész, Alien- A nyolcadik utas: a Halál- sokak szerint ezért fenomenális. Lassú, de összecsinálod magad. Azért ott még meg volt a meglepetés ereje. Első film, addig ilyesmi nem volt. Másodikban zúztak, az azért volt jó. A folytatások egyszerűen kibírhatatlanok. Megkaptam a 4 lemezes változatot. Első két részt megnéztem, újra- és újra. A harmadikat azóta sem néztem meg. A negyediknek adtam még kétszer esélyt. Hát kár volt! :P

Fecniii 2010.10.13. 11:34:58

A 2001-ről én is mondanék pár szót! Alapjában véve imádok minden sci-fi-t, de ezen a filmen 2x aludtam el, annyira vontatott, a 2,5 órából az első és az utolsó fél óra totál fölösleges. Főleg hogy az utolsó fél órában nem magyaráznak meg semmit. Az lehet hogy ha olvastam volna a könyvet (be van tervezve) akkor értettem volna, de hogy a könyv olvasása nélkül nem értesz meg belőle semmit, és fél óráig azt nézed hogy színes fények cikáznak meg villognak a képernyőn az nekem nem értékelhető. A film teljes története maximum 1 órába bele fért volna, úgy hogy meg is magyarázzák a végét. Ami viszont nagyon tetszett, az az ahogyan 1968-ban elképzelték a jövőt. Azt kell mondjam hogy a bútorok és a kosztümök teljesen jól lettek megjósolva. Az űrállomás és az űrhajó belseje is nagyon jóra sikeredett.

nikodémus 2010.10.13. 15:52:15

@countrypecos: Nem csináltam össze magam, korántsem. Unalmas volt. Nulla történet, nem igazán árnyalt jellemek, egyszerű, olcsó ijesztegetés. Azt hiszem, be vagyok oltva horrorfilmek ellen. :-)

nikodémus 2010.10.13. 15:53:44

@Fecniii: Aki a 2001 c. filmtől válaszokat, kerek történetet és lezárást vár, az eléggé el van tévedve. A film célja, hogy tovább-gondolkodjál rajta. Ne hagyjon nyugodni, egyre inkább behúzzon a világába.

Alex Mahone 2010.10.13. 16:56:35

@efes: soha nem akarok személyeskedni, miért hozzák ki belőlem? Annyira elcsépelt, primitív, és úgy egyáltalán gyerekes vagy, hogy arra kár szavakat fecsérelni. Láttam, értem, nem érzem.
Ki volt az az ember, aki az Űrodüsszeia végén utánaolvasás/hatszori újranézés nélkül kiigazodott? Őszintén. Nincs senki, aki pedig ezt állítja, az szerintem egyszerűen kamuzik. Ez egy szar. Egy hulladék. Egy Transformers a sci-fi hőskorából. A világon semmi nincs benne, ami miatt klasszikusnak kéne lennie, talán a látvány. Viszont inkább nézek tizenhét értelmes filmet, minthogy sorozatos Strauss-klipecskéket nézzek, a képen vánszorgó űrhajókkal. Nincs ezzel gond, egyszer. De minden két perces értelmes jelenetre jut minimum tíz perc ilyen, álljunk már meg... Nem elég, hogy piszok unalmas, de köze nincs a cselekményhez, és ha ez nem vágná tönkre a hangulatot, akkor megteszik az olyan baromságok, mint például sisak nélkül lebegni az űrben, zsilipnyitás utáni nyomáskiegyenlítés hiánya, satöbbi. Szerencsétlenek, ha az űrben játszódó filmet készítenek, legalább legyen már valami fogalmuk a témáról.
A történt egyébként is kitesz vagy háromnegyed órát, és nagyon jószívű voltam. Ha már történet, ott van HAL. Miért van ott HAL? Mi köze a monolitos főszálhoz? Semmi. Minek van? Hogy húzza az időt. Végig, mialatt néztem a filmet, az járt a fejemben, hogy valahol a világon létezik egy mocsok, akinek az okoz beteges örömöt, hogy rétestésztaként nyújt egy fél percben elmesélhető sztorit. Bődületesen rossz a film scriptje egyébként, olyan, mintha egy tízéves gyerek írta volna. És még ez semmi, ezek miatt a film csak egy átlag rosszfilm, semmi különös. Ami miatt viszont mérhetetlenül gyűlölöm, az a vége. Értelmetlen, logikátlan, összeollózott vacak, amit Clarke nem értett. Értitek, a könyv és a forgatókönyv írója nem értette, és ha már ő sem, akkor szerintem ott bajság van. Ami miatt pedig a népek szeretik, az a látvány, Kubrick neve, és a végébe belemagyarázott mesterséges evolúció.

countrypecos 2010.10.13. 18:57:31

@nikodémus: Ebből is látszik mennyire borzasztó filmeket csinálnak manapság, hogy már egy ilyen filmnek is, mint a Pandorum, örül az ember. :P Ezzel most nem lehúzni akartam azt a filmet sem, de picit rövidnek találtam, és lehetett volna ijesztősebb. De tényleg annyira a béka segge alatt van a színvonal, hogy ennek is örülhet az ember. Szomorú...

gothmog 2010.10.16. 20:51:49

@countrypecos: HÁHÁ! Elmondjam, mi a poén?
SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Jön egy gigantikus csillagközi űrhajó, és az emberiség egyből elkezd agyalni. Készülnek a first contactra, az invázióra, a megváltásra, az armageddonra, technológiai paradigmaváltásra, bármire, ami ilyenkor az átlag scifiben történni szokott, de a poén annyi, hogy a hajó nem hozzánk, nem miattunk jön, csak tankolni a Napból. Aztán megy ahová indult.

@Alex Mahone: nézd meg a 2010-et, többek között pont a kedvedért készült. Hogy elmagyarázzák ha nem értetted. De látom, téged az egész annyira nem érdekel, hogy képes vagy miatta oldalakat magyarázkodni. "Clarke-nál sosincs." -de van csak te azt az egy filmet nem értetted és máris általánosítasz meg rugdalózol.
süti beállítások módosítása