Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Devil's Playground

2010.10.27. 21:00 koimbra 3 komment

 Ha valaki horrort akar készíteni, de nem tudja, hogy mit bizonyára elsők között fog eszébe jut a zombik. Ha valami eredetit akar, akkor inkább tovább gondolkodik, mivel az élőholtakról már gyakorlatilag mindent elmondtak, voltak lassú csoszogósak és gyorsan futó rothadó rémek is, akadtak akik csak úgy, hirtelen kimásztak a sírgödrükből és olyat is láthattunk már, hogy valami szer miatt változtak át a gyanútlan emberek, George A. Romero sem tud már újat (maximum ujjat, darabokban) felmutatni. De azért megemlíteném a Pontypool nyelvész horrort, amiben azért némileg mást láthattunk. Ám ettől függetlenül továbbra is készülnek művek a témában, a B filmek piacán ha szétnézünk bizonyára lehetne válogatni, de ezek közül vajon melyik tartozik a nézhető kategóriába? A  Devil's Playground előzetese nem kecsegtetett sok jóval, ám végeredmény elég korrekt.

Londonban járunk, az N-Gen új teljesítménynövelő szeren kísérletezik, a RAK-295-öt 30.000 jelentkezőn tesztelik, majd várják a pozitív eredményeket. Egy hónap múlva azonban lelohad a cég igazgatójának a lelkesedése, inkább azon gondolkodik, hogyan tudna nem túl nagy veszteséggel kijönni az előtte álló perekből, hiszen az alanyok mindegyike ijesztő változásokon esik át. Ugyan az atlétákat megszégyenítő módon rohannak és ugranak, ám ezen friss képességeiket arra használják, hogy elkapják a többi embert, majd lakmározzanak belőlük. Leszerelni, megölni csak nehezen lehet az átváltozottakat, néhány erős kalapácsütés jobb belátásra téríti őket és a padlón maradnak...immáron örökre. Kitör a pánik, hatalmas káosz lesz úrrá a városon, az N-Gen első számú „megoldóembere” pedig megpróbálja felkutatni az egyetlen tesztalanyt, akinek szervezete mindenféle mellékhatás nélkül befogadta a szert.

 

 

 

Mark McQueen első mozis alkotásával nem mutat semmi újdonságot, hacsak nem az atletikus zombikat (ilyet is láttunk már), meglepő módon mégis a várakozásokon felül teljesít. Eredetiség? A Resident Evil és 28 nappal később műveket mixelték össze, majd a végeredményből hozták össze a filmet, tehát nem éppen original produkcióról van szó.. A túlélők és továbbra is élni vágyók kis csoportjában helyet kap a nagyon kemény fickó, a szende szőke szöszi és néhány olyan karakter, akik a kötelező szemét figurákat hozzák. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a csapatból nem mindenki éli túl a játékidő végét. Horroron edződött színészeket sikerült megnyerni a filmhez, Craig Fairbrass az angol Ray Stevenson, arcán nulla érzelemmel, keményen tör előre a zombik között. Danny Dyert többek között a Doghouse-ban, illetve a Csapatleépítésben láthattuk, itt egy felkötött karú zsarut formál meg, aki nem szívesen használja a fegyverét, MyAnna Buring pedig úgy tűnik teljes mértékben csak a horrorra specializálódott, A barlangban és a Végítéletben próbált helyt állni.

Nem tiniknek készült horrorról van szó, az egy dolog, hogy a zombik csúnyák, de folyamatosan még egy élő személyen csámcsognak, leharapnak ezt-azt, darabokat tépnek ki a másikból. Fincsi. Ha pedig éppen nem tepernek le valakit, akkor nagy sebességre kapcsolva futnak, keresik a következő áldozatot. Véresnek véres, nem csak a zombik tesznek ki magukért, hanem a maréknyi kis csoport pár tagja is végleg leabál néhány csúnyaságot, ha épp nincs puska vagy pisztoly a kezükben, hát megteszi a kemény vascső vagy a közelben lelt kalapács, amelyekkel szépen oda lehet sózni. McQeennek sikerült elérnie, hogy a nyomon követett néhány emberből ne kívánjuk mindenkinek a halálát, ne várjuk, hogy végre fűbe harapjanak és vége legyen a filmnek. Egy elsőfilmeshez képest mindenképpen pozitívum, legközelebb talán már azt is el fogja érni, hogy szorítsunk is a főszereplőkért. Mindenesetre derék B kategóriás darab, 70 %-ot megér.

 

imdb: 5,1

 

Címkék: horror iromány 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr792403427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.10.28. 08:05:43

Nekem bejött, sztem is legalább tisztességes zombi film.

gyódejó 2010.10.28. 12:40:23

jó volt, és esküszöm azt imádtam benne hogy az összes PSes játék benne volt, amit tolok az összes kliséjével együtt...

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.10.28. 19:40:10

szerintem bőkezű voltál ezzel a 70%-al. :)

nem tudtam, h első filmes móka, így nem fröcsögök sokat. az viszont menthetetlenül kiverte a biztosítékot nálam, h komolyan gondolták ezt a 'már csak egy van hátra a 30.000-ből' dolgot. komolyan, mér kell ilyen irreális majomságot komolyan venni? előbb hiszem el, h zombik rohangálnak a belvárosban. és ez zavaró tud lenni.
süti beállítások módosítása