Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Roland Emmerich következő filmjében űrlények garázdálkodnak a Földön

2010.10.30. 13:37 koimbra 9 komment

Roland Emmerich nagyon tudja, hogy miképp kell egy hatalmas várost leamortizálni, híres épületeket elpusztítani (ki büszkélkedhet azzal, hogy kétszer is elpusztíthatta a Fehér Házat?) és rutinja van a világ megtépázásában is. A sváb Spielbergnek nevezett rendező legutóbbi alkotása, a 2012 közel 770 millió dollárt termelt a mozikban, ezután hozzálátott az Anonymus kosztümös drámához, amihez azt teóriát vették alapul, miszerint William Shakespeare művei Edward de Vere, Oxfrod 17. hercegének a nevéhez köthető. Semmi földönkívüli lény? Még csak egy nyamvadt óriásszörnyet se fogunk látni? Beteg tán a Rendező Úr?

Mint kiderült Emmerich következő filmje a The Zone lesz, amiben űrlények támadják meg a Földet. Sajnos ez nem a Függetlenség napja (Independence Day) folytatása lesz, arra még várni kell, míg a stúdió beadja a derekát. Tehát a direktor ismét a jól ismert területre téved, amit már megszokhattunk tőle. A produkció 5 millió dollárba fog kerülni. Micsoda, 5 millióba? Így bizony nagy látványosságokra ne számítsunk, de érdekes lesz látni, hogy mihez fog kezdeni Emmerich ekkora összegből, hiszen immár 14 éve nem dolgozott 100 millió dollár alatti költségvetésből, a Csillagkapu (Stargate) 55 millióba, a Függetlenség napja pedig 75 millió dollárba került, hollywoodi első alkotása, a Tökéletes katona (Universal Soldier) is 23 milliós büdzsével bírt.

A The Zone-t a Cloverfieldhez hasonlították és ugyanolyan stílusban fogják leforgatni, az egyik szereplő által cipelt kamerán keresztül láthatjuk a történéseket. Teljesen ismeretlen szereplőgárdát szerződtetnek le a produkcióba, állítólag két színész már a fedélzeten van, de a nevüket nem árulták el. Az egyik egy szikár  40-es éveit taposó újságírót fog játszani, a másik pedig egy 25 év körüli fekete fickót alakít, aki az operatőrt formálja meg. A történetről még nem tudni semmi.

Címkék: miújság scifihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr502409670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.30. 14:18:30

Úgy rémlik, mintha ez valamiféle Tarkovszkij-remake lenne, a Stalker alapján, pontosabban, nem remake, hanem a Stalker alapján valami. Nem emlékszem, hol olvastam erről, lehet, hogy nettó faszságot hablatyolok... De a Zóna az a Stalkerhez köthető eredendően, és Emmerich mégiscsak európai.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.30. 14:19:58

@efes: és ezt támasztaná alá az Emmerich- és Hollywood-viszonylatban "nobudgetnek" számító 5 milla dolli is.

evergreen976 2010.10.30. 15:14:12

Nekem csak az a bajom Emmerich úrral hogy nagyon szépek a filmjei (a látványra gondolok) , de a sztori olyan mintha kisiskolásoknak szánná...
...jah , meg ugye kötelező a happy-end (bármilyen formában)...
Szóval kíváncsi vagyok rá, érdekel , csak félek hogy elszúrja...
...ne legyen igazam.

victor vacendak 2010.10.30. 18:08:07

A Hazafit nem ő írta, és lám mennyivel eredetibb, mi?

tavaszi fingok érkeznek a széllel 2010.10.30. 18:15:46

@efes: ha már nem láttad a stalkert, olvass utána, miről szól, mielőtt hülyeségeket kezdesz írogatni.
ennyi erőből lehetne a fenti stephen king-remake is, ott volt egy dead zone.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.10.30. 18:21:14

Na igen, Emmerichnél gyakran a jó drága effektek mentegetik meg a filmet, pont ezek nélkül tényleg érdekes lesz, mire megy majd.

2010.10.30. 18:58:56

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: nem kell letépni a fejét, én láttam és olvastam is, első blikkre mégis a Stalker ugrott be onnan, hogy "The Zone".

countrypecos 2010.10.30. 23:48:56

A Cloverfield nekem kimaradt. :( Na majd most. :)
5 millió dollár. A rendező úrnak a fagyi pénzéből forgatják le? :D Miért böjtöl? Azt hittem legközelebb már az Univerzum robban fel, vagy minimum a Naprendszer. :P

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.31. 09:10:58

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: Aki hülyeségeket írogat, az te vagy fingilingi. Olvasás-szövegértés sucks, mi?
süti beállítások módosítása