Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Favreau szerint 2011 nyara a box office Omaha Beach-e lesz

2010.11.01. 22:41 koimbra 11 komment

A stúdiók nagy figyelmet fordítanak a nyárnak, hiszen a szünidő különösen kedvez a filmek bevételének, így általában ekkor küldik a mozikba a látványos, 150-250 millió dollárba került produkciókat. Próbálkoznak olyan időpontokra tenni a nagy reménységű alkotásokat, ahol más film (egy ideig) nem nem vonhatja el a potenciális nézőket. A következő május-augusztus időszakában kerül a mozikba a Harry Potter hetedik részének második felvonása, a Transformers harmadik része, a Karib-tenger kalózai negyedik része és a Másnaposok folytatása. Lesz néhány képregényhős is, a Marvel részéről Thor és Amerika Kapitány tesz rendet a vásznakon, a DC pedig a Zöld Lámpást küldi a negatív figurák ellen. Sikergyanús animációkban sincs hiány, a Verdák 2, a Kung Fu Panda folytatása, illetve a 3D-s Hupikék törpikék próbálja becsalogatni nem csak a gyerekközönséget. De ne feledkezzünk el J.J. Abrams sci-fijéről, a Super 8-ről, jön a Majmok bolygója feldolgozása és az X-Men: First Class.

Jon Favreau is képviselteti magát egy filmmel, a Cowboys and Aliensszel, a rendező a Los Angeles Times-nak azt mondta, hogy iszonyat nagy tolongás van már jövő nyáron. "Tiszta Omaga Beach, igazi vérfürdő lesz. Soha nem volt még olyan nyár, mint  amilyen ez lesz. A stúdiók és a rendezők számára mindenképp kegyetlen is." - közölte Favreau, aki szerint ha megnézzük a naptárat, akkor csak Omaha Beachez lehet hasonlítani a szünidőt, legalábbis filmes szempontból. "A közönség nyerni fog, de akik a filmeket készítik nagyon nehéz lesz. Ráadásul a 3D körül is nagy a sürgés-forgás, hiszen mindenki próbálja megkaparintani a limitált számú 3D-s vásznakat, habár ezen filmek többségére azt lehet mondani, hogy konvertáltak vagy hibridek. Szóval itt van ez a viszonylag gyerekcipőben járó technológia és az elkövetkezendő hónapok alatt rám nehezedő hatalmas nyomás. " -kesergett  Favreau,

A fentebb felsorolt filmek többségétől 300 milliós bevételt várnak Észak-Amerikában, de lesz olyan, aki elbukik. Elképzelhető, hogy pont Favreau rendezése fog keveseket érdekelni, de lehet, hogy mindenki arra lesz kíváncsi, ahogy Harrison Ford, Olivia Wilde és Daniel Craig a vadnyugaton szétrúgja a mocskos űrlények valagát. Más részről pedig valamennyire érhető a rendező kesergése, az idei nyár nehezen indult be, sok volt a csalódást keltő eredmény és több film is elvérzett, talán csak a Toy Story 3, az Eredet és a The Expendables hozta a vártakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr522414829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.11.01. 23:13:23

Ink előrehoztak vna pár filmet ezévre :P Am igaza van, ezen tuti fognak olyanok is bukni, akik nem érdemelnék meg.

Rolee83 2010.11.02. 03:40:47

Nálam a Transformers3, Karib tenger4 és Másnaposok2 tuti moziban nézős! De a többi is érdekel.

A nép fia 2010.11.02. 07:29:57

Thor, Transformers 3, X-MEN:First Class, Karib 4 biztosan nézős. Kung Fu Panda 2, Cowboys & Aliens, Amerika kapitány, Zöld Lámpás, Majmok bolygólya még a talán-kategória, viszont a HP7, Hupikék törpikék, Verdák 2 felejtős.

Mindenesetre panasz nem lehet a jövő nyári termésre, szép felhozatal lesz! Csak aztán nehogy igaza legyen Favreau-nak: a filmek egymás elől szipkázzák el a nézőket, és bár mindenkinek lesz a szája ízének megfelelő, a gyártó nem fog túl sokat nyerni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.11.02. 08:19:36

@A nép fia: És ha a gyártó nem nyer?!
majd utána kicsit elgondolkodnak rajta, hogy mikor adják ki a filmeket, ennyi.

Regggie 2010.11.02. 09:07:07

Favreau azok után ne keseregjen, ammekkora trágya, rózsaszín gyerekmesét csinált az Iron man 2-ből..

Shyllard 2010.11.02. 09:16:41

@doggfather: És ha a gyártó nem nyer azzal mi, a nézők veszítünk elsősorban mert kicsit visszafogják fogni magukat, aztán meg 2012 megint olyan lesz mint ez az év: Épphogy lesz pár emlékezetes darab.

Alex Mahone 2010.11.02. 09:47:10

@Shyllard: pár? Több is van ez évről? :|

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.11.02. 10:10:01

@Shyllard: De nem tudsz mit csinálni, ha ennyi eszük van, nem?!
@Regggie: Mi a baj a Vasember 2vel?!

Regggie 2010.11.02. 14:49:07

@doggfather: Nekem hatalmas csalódás volt. Unalmas, klisés, gyenge. A mélypont pedig a vége volt, amikor is a "veszélyes" robotok rászabadultak a tömegre, mindenki menekült, csak tudnám minek...annyira voltak ártalmasak, hogy kb vattacukrot is árulhattak volna. Persze az üres tereket és a házfalakat eltalálták, aminek következtében pár embernek a hajába hullott a vakolat..ennél a résznél már csak röhögni tudtam kínomban. Pedig kár érte, mert sokat lehetne kihozni a témából, csak nem így. De úgy látszik elsősorban a gyerekek a célközönség, szerintük ez hozza a pénzt.
Persze az én véleményem csak egy a sok közül..

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.11.02. 15:20:21

@Regggie: nekem tetszett, az 1ik legjobb képregény feldolgozás nálam.
Ugye a korbesorolás miatt nem lőhet emberekre a robot...

countrypecos 2010.11.02. 16:51:05

@Regggie: Ez a vakolatos duma jó volt, gratulálok! :D
süti beállítások módosítása