Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik a Biblia kódját

2010.11.04. 22:29 koimbra 8 komment

A Relativity Media bejelentette, hogy megszerezte Michael Drosnin könyvtrilógiájának, A Biblia kódjának a megfilmesítési jogait. A stúdió egy nagy költségvetésű filmet tervez a három könyv alapján és 2012-ben mutatnák be a produkciót. Egyelőre nincs se rendező, se főszereplő.

Az auranaka oldalon az alábbiak olvashatóak a könyvről: Mintegy "véletlenül" kezdõdött a kaland, úgy 1992 magasságában, mely nagy mértékben valószínûsítette az ezoterikusok körében meglehetõsen a kisebbséget képveselõ "eleve elrendeltetés" elméletét elfogadó csoport elképzeléseinek igazát. A történet azzal kezdõdött, hogy Elijau Rips, a kvantummechanika matematikai alapját képezõ csoportelmélet világszerte elismert szakértõjeként elismert izraeli matematikus matematikai módszerekkel, számítógépes támogatással feltörte a Biblia kódját azt követõen, hogy rejtett kódot fedezett fel a Bibliában, mely a jelek szerint több ezer évvel az Írás utáni eseményekre utal. Késõbb eredményeit a Harvard, a Yale és a Héber Egyetem több matematikusa is megerõsítette, sõt a tudományos eredményt az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának vezetõ kódfejtõje szintén valósnak találta. Végül Doron Witzum adta meg a matematikai modell végsõ formáját az "Ekvidisztáns betûsorozatok a Teremtés Könyvében" címû tanulmányában. Ennek címoldalán való összefoglalás szerint: A véletlenszerû analízis azt mutatja, hogy egyenlõ távolságú betûszekvenciák formájában, rejtett információkat szõttek a Teremtés Könyvének szövegébe. Az eredmény 99.998%-os szinten szignifikáns. Nem csupán a Rabin-gyilkosság közelmúltunk , illetve jelenünk egyetlen ilyen módon feltárt eseménye. Szadat és a Kennedy fivérek meggyilkolása mellett rejtjelezett formában még több száz nagy horderejû esemény szerepel a Bibliában a II. Világháborútól a Watergate-ig, a holocausttól Hirosimáig, a holdraszállástól a Jupiterbe csapódó Shoemaker - Levy üstökösig, sõt az Öbölháború kirobbanásának idõpontját is pontosan jelezte elõre a Biblia kódja. Nehéz lenne vitába szállni az eleve elrendeltetés híveivel ezek után, hiszen tudományosan igazolható módon háromezer esztendõvel ezelõtt született az írás, amelyben elõre kódolták az emberiség múltjának, jelenének, jövõjének eseményeit. Michel Drosnin, a Biblia kódja" címû könyv szerzõje a kód segítségével a Biblia rejtjelezett szövegében több , egymástól függetlenül megírt számítógépes program segítségével megtalálta a mai történelmünk fordulópontjaira a jelek szerint utaló dátumokat, neveket, szövegrészleteket. Szenzációs, lenyûgözõ, hihetetlen, elképesztõ! - leggyakrabban ezekkel a jelzõkkel illették a könyvet kritikusai, mely hónapokig vezette a New York Times sikerlistáját - és állt nyilvánvalóan a viták kereszttüzében.

Vajon ki kódolta a könyvek könyvét, a Bibliát - amely nagy valószínûséggel ott van szinte mindnyájunk otthonában - és mi volt a célja vele? Jogosan merül fel milliókban a kérdés, hogy ha megíródott elõre a jövõnk, akkor tétlenül kell-e várnunk a jövõt, az elkerülhetetlent, vagy a szabad emberi akarat által kezünkbe vehetjük-e a sorsunkat? A Biblia kódja választ ad minderre? Michael Drosnin azt állítja, hogy a Biblia kódja elõre megjósolta John F. Kennedy, Robert F. Kennedy és Jichak Rabin meggyiklolását. Izrael gyermekei közül sokan hiszik, hogy a Biblia elõ öt könyvét Isten betûnként diktálta Mózesnek. Vajon miért? Az Úr akarata kifürkészhetetlen, de maga a kód nem magyarázza meg, hogy a mindenható miért tette ezt.

A Biblia olyan, akár egy óriási keresztrejtvény. A kód szerint összeálló betûi rejtett történetek sorát mesélik el. Induljunk el az elsõ betûtõl és olvassunk össze minden hetedik betüt! Az így elrejtett üzenet: "A TITOK BESZÉL". Ez nem öncélú rejtvény. Ha újrarendezzük a Biblia ismert szövegét, az Ótestamentum eredeti héber szövege mögött szavak és mondatok bonyolult hálózata jelenik meg: egy új kinyilatkoztatás. Egy másik Biblia a Biblia mögött. Albert Einstein kijelentette, hogy "Isten nem szerencsejátékos". Felvetõdik azonban minden gondolkodó emberben, hogy akkor vajon miért készített számunkra ilyen volumenû, történelmi korokon átívelõ keresztrejtvényeket.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12424618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A falu Konor Meklódja 2010.11.05. 07:03:14

Januárban aztán egyszer csak kiderült, hogy Feri is halhatatlan, mint a Konor Meklód, akit pár hete náluk láttunk videón. Mesélte, hogy nemrég észrevette, frankón nem öregszik. Csak úgy egyszerűen nem, és kész. Na persze nem mintha odalent nem volna va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sesquatch 2010.11.05. 08:17:50

Mielőtt a szerző nagyon belelkesülne és felvételét kérné egy kolostorba / kibucba, ajánlom elvolvasni az erről szóló wikipedia cikket:
en.wikipedia.org/wiki/Bible_code

ebből kiderül,hogy hasonló próféciát találtak a Moby Dick regényben és az egyik Vanilla Ice számban is...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.11.05. 09:22:14

Én olvastam a könyvet (nyilvánvaló, hogy ABBÓL nem lehet filmet csinálni, csak valamit, ami ezt az érdekességet helyezi a cselekmények központjába), őszintén szólva - bár érdekes - elég nagy zöldség. Eleve héber szövegről beszélünk, márpedig a héber nyelv elég speciális, az egyes leírt szavak jelentése nagyban függ a szövegkörnyezettől.
Ahogy @Sesquatch: is írta, sok más írást is teszteltek és megfelelő számú próbálkozás után hasonlóan nagyszabású "jóslatokat" tudtak kiolvasni belőlük.
Még egy megjegyzés: a "biblia kódjából" már készítettek filmet, valahol a Q és a ZS kategória között, ahol a kódot megfejtő nagy számítógép adott hajszálpontos utasításokat valami szektának, vagy kommandósoknak, a tököm se emlékszik már. A végén meg az Utolsó Nagy Jóslatot keresték benne, és hú, meg is lett... jajj, elég gagyi volt.

Sesquatch 2010.11.05. 11:09:31

@Before: egész kiváncsivá tettél a filmmel kapcsolatban.

Amúgy az egész problémát jól feszegeti a Kapcsolat c. könyv (nem a film!), amiben egy szkeptikus kutató azt kérdezi hogy Isten az elmúlt x ezer év alatt miért nem nyilatkoztatta ki hatalmát (miért csak régen jelent meg, stb).
A kutatók ott a Pi számban (egy irracionális szám) keresnek struktúrát, szabályosságot. A könyv vége felé az x milliárdodik számjegytől meg is találják. Mivel a Pi a kör átmérője és kerülete / területe közötti összefüggést írja le, csak olyan lény kódolhatott bele ilyen szabályosságot, aki az egész világegyetemet (teret, geometriát) is teremtette.

Na, egy ilyen kódolás sokkal biztonságosabb lenne, mint egy adott nyelven írt szövegbe kódolni üzeneteket, ahol a nyelv kihalhat, a szöveg megsérülhet, egy része eltúnhet, ami az egész dekódolást lehetetlenné teszi...

Bocs a hosszú kommentért...

A nép fia 2010.11.05. 11:42:29

Én meg felcsapom a teszkós reklámújságot, találomra kiválasztok belőlük egy csomó betűt, és értelmes szavakat, mondatokat rakok ki belőlük. Az első oldalon van egy hajszárító, abból kiemelem a H-t. A másodikon van van egy tükör, onnan az Ü-t. Van még benne gólyaláb, abból kiveszem a "LY", és így tovább, és kijön, hogy "HÜLYESÉG". Akkor miről beszélünk?

Azt a nyelvet, amin a Biblia valaha íródott, már rég nem beszéli élő nyelvként senki, csupán egy maroknyi tudós és kutató érti. Ki bizonyítja hát, hogy valóban az és úgy van odaírva? Ráadásul magánhangzók nélkül. Tehát a pl. Jhv egy fél tucatnyi módon hangozhatott...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.05. 12:27:35

A keresztrejtvény nem szerencsejáték..:) (Bár az tény, hogy bizonyos gyakorlat után rutinból, szinte behunyt szemmel ki lehet tölteni egyiket-másikat.)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.11.05. 19:41:11

@Sesquatch: az eredeti héber bibliát kizárólag betűről-betűre lehet másolni, még a tördelésben is csak az eredeti mintázat maradhat. Ez a könyv alap érve, mármint, hogy erre nyilván azért lehetett szükség, hogy a kód ne sérüljön az átírások során.

Shyllard 2010.11.05. 21:04:38

A film érdekes lesz, de sztem annyira hiteles ez az egész, mint a Da Vinci kód...
süti beállítások módosítása