Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A közeljövő űrlényes filmjei

2010.11.16. 20:50 koimbra 2 komment

Néhányan írtátok, hogy szeretnétek látni egy olyan összeállítást, amelyben a közeljövő űrlényes filmjeiről esik szó. Itt egy kis válogatás, először azokról esik szó, amihez már készült előzetes vagy poszter, majd jön a többi.

Lorien bolygó lakóit megsemmisíti egy másik faj és csak kilenc tininek, illetve azok védelmezőinek sikerült megmenekülniük, a Földön keresnek menedékét, itt élnek tovább. Ám ide is követik őket és numerikus sorrendben végeznek az életben maradotakkal, a harmadikat megölték, a negyedik következik, aki John Smithként Ohioban lakik. A főhőst Alex Pettyfer játssza, testőrét Timothy Olyphant  alakítja. A produkciót február 18-án mutatják be. A trailer alapján kissé olyan, mintha az X-Ment koppintották volna le. D.J. Caruso rendezte a filmet, korábban Michael Bay gondolkodott azon, hogy megrendezi. 

 

Battle: Los Angeles: A készítők úgy írták körül a projektet, hogy a Függetlenség napja és a Sólyom végveszélyben egyvelegére számítsunk. A Földet elözönlik az alienek, a produkció Los Angeles ostromára koncentrál. Aaron Eckhart játssza a katonák parancsnokát, Michelle Rodriguez teljes harci díszben várja az utasításait, Michael Pena, Ramon Rodriguez és Bridget Moynahan is próbálja túlélni az idegeneket. A Jonathan Liebesman rendezte a filmet, aki A sötétség leple (Darkness Falls) és a Texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) horrorokat dirigált.


 

Greg Mottola készítette a Paul sci-fi vígjátékot.  SimonPegg és Nick Frost két sci-fi rajongót alakít, akik összefutnak egy Paul nevű idegen lénnyel. A földönkívüli az elmúlt 60 évben egy szigorúan titkos katonai bázison éldegélt, azonban most megszökött, nyomában szövetségi ügynökök loholnak, ráadásul még egy férfi is a nyomukban van, akinek a lányát véletlenül elrabolja a trió. Sigourney Weaver, Kristen Wiig, Bill Hader és Jason Bateman is látható az alkotásban.

David R. Ellis rendezésében fog készülni a Humpty Dumpty,  amelyben egy földönkívülit megerőszakol pár paraszt, aztán az alien egy vérengző csöppségnek ad életet, amely kegyetlen vérontást visz végbe a környéken.

Jon Favreau dirigálja a Cowboys vs. Alienst. 1873-ban járunk Arizonában. Egy idegen (Daniel Craig) vág át a sivatagon, a férfinek nincs semmilyen emléke a múltjával kapcsolatban, csak egy érdekes karpántja van, amelyról fogalma sincs, hogy mi lehet. Az idegen Absolution városába tér be, de itt nem látják jó szívvel az ismeretlen embereket, a település  a kegyetlen és kőszívű Dolarhyde ezredes (Harrison Ford) kezében van. Az itt élőknek azonban még nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, ugyanis a városra lezuhan valami a szerkezből kiáramló lények kinyírják az embereket. Csak a kiebrudalt idegen lehet a városiak  számáraaz egyetlen remény, aki lassan ugyan, de kezdi visszanyerni emlékezetét és rájön arra, hogy olyan titoknak van a birtokában, amely segítségével  le tudják verni az űrlényeket. Egy fura utazóval  (Olivia Wilde) együtt győzik meg a korábban egymásnak feszülő feleket (a városiakat, Dolarhyde és emberei, a törvényenkívüliek és az apacsok),  hogy vállvete induljanak harcba és megkezdődik az epikus csata.

A dolog előzményfilmben azt láthatnánk, hogy miképp találtak rá a norvégok közelben lezuhant idegen űrhajóra és hogyan alakult ki a káosz a földönkívüli lény feltűnése után. Hamarosan megtudhatjuk, hogy hogy Matthis van Heijningen Jr.-t emlegethetjük-e egy lapon Carpenterrel. A bázison  Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje és Eric Christian Olsen próbálja majd tartani magát az idegen létforma ellen.

A The Darkest Hour sci-fi-akciófilmre Olivia Thirlby - akit a Junoból és a The Wacknessből ismerhetünk - szerződött le. Timur Bekmambetov producerként felügyeli a nyáron kezdődő munkálatokat, a filmet Chris Gorak fogja dirigálni. Gorak néhány éve készítette az Otthon, biztonságban posztapokaliptikus filmet, bár akkor láthatóan kevés pénzből kellett dolgoznia. A történet Moszkvában fog játszódni, néhány amerikai turistát követhetünk figyelemmel, mikor az alienek lecsapnak a városra. Thirlby karaktere is az orosz fővarosban fog tartózkodni, mikor kitör a balhé, csatlakozik más emberekhez és együtt próbálják legyűrni az agresszorokat.

A Voltron mozifilmet jó ideje próbálják tető alá hozni, Justin Marks, a The Legend of Chun Li írója vetette papírra a forgatókönyvet. Marks története egy idegen inváziót mutatott volna be Észak-Amerikában. Tavaly nyáron azonban fogták a szkriptet és kivágták az ablakon és Mark Gordon producer is elhagyta a fedélzetet. Ám Gordon helyére egyből hárman álltak: Charles Roben (A sötét lovag), Richard Suckle (A bűn árfolyama) és Steve Alexander. A forgatókönyvet John Davisre bízták és Max Makowski (Egy utolsó tánc) rendezhette volna a projektet. Ám ne számítsunk arra, hogy egyhamar a mozikban fogjuk látni az alkotást, ugyanis Davis irománya is hasonló sorsra jutott, mint Marks szkriptje, Makowskit pedig kirúgták és újra az alapoktól látnak hozzá a tervezgetéshez. Jelenleg Thomas Donnelly és Joshua Oppenheimer (Szahara, az új Conan) írják a történetet. Az eredeti sorozatban egy öt fős csapat állt a középpontban, akik robot oroszlánokat irányítottak.

Hawaiion már javában forog a Torpedó (Battleship) film, a főbb szerepekben  Taylor Kitsch,  Alexander Skarsgard, Tom Arnold, Hamish Linklater látható, mellettük még a popcsillag Rihanna és Brooklyn Decker tűnik fel. Szinte az utolsó pillanatban lépett a fedélzetre Liam Neeson, aki Shane admirálist fogja alakítani, akinek a lánya (Decker) a  Kitsch által játszott tiszttel jár jegyben. E szerint Neeson és Kitsch közösen küldik vissza a világűrbe vagy le a tenger fenekére az űrlényeket, akik le mertek szállni arra a Földre és pont oda, amerre a flotta éppen halad. A produkciót Peter Berg rendezi, a történet szerint a földönkívüliek kényszerleszállást hajtanak végre az óceánon és építeni kezdenek egy olyan szerkezetet, amely segítségével meglenne a szükséges erőforrásuk. Nem azért érkeztek, hogy megsemmisítsék az embereket, de nem is egyezkednek, nem tárgyalnak velük. Az emberek flottája 5 hajóból fog állni, ezek elveszítik a kapcsolatot a parancsnoksággal, így saját maguknak kell dönteniük. Persze nem a visszavonulást fogják választani, ugyanis korábban már elmondták, hogy a stratégia és a tűzerő is nagy szerepet kap a filmben.

Az Elpusztíthatatlanok filmben egy munkanélküli különleges napszemüveg birtokába jut, amellyel más színben látja a reklámokat, óriásplakátokat, magazinokat. Mint kiderül földönkívüliek szivárogtak be mindenhova, céljuk a Föld elfoglalása. A napszemüveg birtokában emberül rájön arra, hogy az idegenek már a vezetés legfelsőbb szintjeire is eljutottak. Eleddig se rendező, se főszereplő és csak annyi biztos, hogy a napszemüveges dolgot kihagyják.

David S. Goyer Heaven's Shadow regénye jövőre kerül a boltok polcaira, a folytatása 2012-ben várható. A filmváltozat jogait a Warner stúdió szerezte meg, a cselekmény  ott kezdődik, hogy felfigyelnek egy Föld felé közeledő dologra, kitör a pánik, a kormányok pedig egymással versengenek, hogy megállítsák, elkapják ezt a valamit, először mindenki arra gondol, hogy ez csak meteor lehet. Ám űrhajósok rájönnek, hogy ez mégsem az, aminek hiszik, hanem űrlények tartanak bolygónk felé. Roland Emmerich-et biztosan érdekelné a rendezés.

Alex Proyas a következő alkotása John Christopher regényéből, a The White Mountains-ból fog készülni. A történet egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a földönkívüliek leigázták az emberiséget, háromlábú szerkezeteikkel uralmuk alatt tartanak mindent, az emberek pedig 14 éves korul után kapnak egy impalntátumot, ami korlátozza a kreativitást és a kíváncsiságot. Korábban Gregor Jordan volt esélyes a rendezésre és meg is írta a forgatókönyvet, amit most írnak át. Proyas reméli, hogy a film sikeres lesz és le tudja forgatni a könyv másik két részét is.

Még 2008-ban jelentették be a Robotech mozifilmet, ekkor azt mondták, hogy 2010-ben fog érkezni a produkció a mozikba. De idén biztosan nem fogjuk látni, ugyanis még nem tartanak sehol, a forgatás kezdetét se tűzték ki, rendező sincs még a projekt élén. Lehetséges, hogy Sylvain White fogja elkészíteni az alkotást, a rendező az IESB-nek adott interjújában elárulta, hogy elküldték neki a forgatókönyvet, de még nem írta alá a szerződést. A pletykák szerint Tobey Maguire lesz a főszereplő.

A Warner még áprilisban fizetett ki 3 millió dollárt a Dante Harper által papírra vetett All You Need is Kill forgatókönyvéért, Harper Hiroshi Sakurazaka képregénye alapján dolgozott. A stúdió azt szeretné, ha a Hipervándor (Jumper) és a Mr. és Mrs. Smith rendezője Doug Liman készítené el a sci-fit. A sztori a jövőben játszódik, az űrlények inváziót indítanak ellenünk. A történet főhőse egy katona, akit harcba küldenek a földönkívüliek ellen, ám végül ott marad vérbe fagyva a csatamezőn, ám mikor kinyitja újra a szemét, rádöbben, hogy ugyanaz a nap van, mikor, mikor az űrlények ellen vonult. Újra harcolnia kell és újra elhalálozik, majd megint újjászületik. Minden egyes nap után több tapasztalatra tesz szert, egyre jobb katonává válik, így meg tud változtatni néhány dolgot, így előbb-utóbb eljön az az idő, mikor nem ugyanarra napra ébred. 

Mozifilmet készítenek a 70-es években nagy népszerűségnek örvendő UFO sorozat alapján. Joshua Jackson (A rejtély sorozat) játssza Paul Foster tesztpilótát, aki csatlakozik a S.H.A.D.O. (Superme Heaquaters Alien Defense Organization) titkos szervezethez, amelynek bázisa egy hollywood-i stúdió alatt található. A S.H.A.D.O. feladata, hogy az emberrabló űrlényeket levadássza. Matthew Gratzner lesz a rendező. Az eredeti sorozat története a 80-as években játszódott, ebben a S.H.A.D.O. egy Holdon lévő bázissal is rendelkezett, ha jöttek a repülő csészealjak, akkor innen indították az Interceptorokat, amelyek kilőtték az ufókat. Ha az űrlények mégis bejutnak a Föld légterébe, akkor a tengeralattjáróik és páncélozott járműveik segítségével oldják meg a problémát.

A Year 12 sci-fi akció a Paramount berkein belül fog készülni, a forgatókönyv Edward Ricourt tollából származik. A jóember még újoncnak számít a szakmában, ezen kívül még egy szkriptjét sikerült eladni, az Abraham Lincoln pszicho-thrillert elévileg jövőre mutatják be. A sci-fiben űrlények rohanják le a Földet, majd teljesen átveszik az irányítást a bolygón, a történt az invázió után 12 évvel játszódik Manhattanben. A főhős egy mélyvízi uránium bányász lesz, akit ellenállás beszervez. A feladata az, hogy a vérében urániumot csempésszen fel az alienek anyahajójára és ennek segítségével robbantsa fel a földön kívüliek központját. Fredrik Bond fogja rendezni a filmet.

Oren Peli Area 51-es filmjében  négy tini (3 srác és egy lány) Las Vegasba utazik, de nem azért, mert a kaszinókban akarják múlatni az időt, hanem mert egyikük találkozót beszélt meg ebben a városban egy olyan emberrel, aki korábban az 51-es körzetben dolgozott és tudomása van az ottani emberi/űrlény kísérletekről. Az illető soha nem látta saját szemével ezeket a kísérleteket, de tudja, hol található az a felvétel, amely bizonyítja ezeket. Az Area 51 úgy indít, hogy a főszereplők egyike, Chris éppen az új kézikameráját próbálgatja, lesz benne egy mellékág is, ez a tini csajhoz kapcsolódik, akinek az apját egyszer elrabolták a földönkívüliek.

Will Smith és Tommy Lee Jones is visszatér a Men in Black 3-ba, a forgatás kezdetét vette, újra Barry Sonnenfeld irányít a munkálatok alatt. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy lesz benne időutazás, hőseink visszautaznak a múltba, hogy megmentsék K ügynök fiatalkori énjét, akit Josh Brolin formál meg.

Jövőre jön a Transformers harmadik felvonása, ebben megint egymást gyepálják az Autobotok és az Álcák, az űrprogram is szerepet kap. Shia LaBeouf mellett Rosie Huntington-Whiteley rohangálhat.

John Stevenson leszerződött az Alien Rock Band filmre, amely élőszereplős/CGI hibrid lesz (mint pl. a Maci Laci vagy az Alvin és a mókusok). A történet egy garázsbandáról szól, akik átvágnak a világegyetemen, hogy részt vegyenek az Intergalaktikus Bandák Csatájában. A helyszínen azonban látják, hogy nem fognak könnyen győzni, akad ittnak itt négy karú gitárosok és bizony van olyan űrlény is, aki több kézzel tud dobolni. (Néhány vázlatot itt tudsz megtekinteni.)

Nagy a titkolózás J.J. Abrams egyik filmje, a Super 8 körül. Eddig sokat nem akartak  elárulni az alkotók, annyi biztos, hogy most Kyle Chandler és Elle Fanning szerződött le a produkcióra, ám azt homály fedi, hogy kit fognak eljátszani. Már néhány hónappal korábban kikerült egy étvágygerjesztő előzetes a netre, a forgatáshoz azonban még csak a közeljövőben látnak hozzá. Azt viszont elárulták, hogy a Super 8-nak semmi köze nem lesz a Cloverfieldhez és az is biztos, hogy hagyományos módon rögzítik a jeleneteket, azaz nem kézikamerás lesz. Steven Spielberg lesz az egyik producer, a DreamWorks stúdió azonban nem veszi ki részét a munkálatokból és Abrams alkotásával a filmmel  a 70-es, 80-as évek misztikus és sci-fiművei előtt akar tisztelegni. A történet 1979-ben játszódik, a HeatVision oldal úgy tudja, hogy néhány gyerek egy Super 8-as kamerával játszadozik, felvesznek néhány dolgot, egyszer azonban valami szörnyűséget is sikerül rögzíteniük. Ezt azonban hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Pierre Morel ülhet az EDF rendezői székébe, a film elején egy amerikai katonai akció kudarcba fullad. Egy mentőosztagot küldenek kínai vizekre, ahol egy tengeralattjáró aknával ütközött. Azonban a hajóknak meggyűlik a baja a kínaiakkal, ugyanis a légierejük megtámadja őket. Ám hamarosan mindkét félre tüzelni kezd egy ismeretlen csapat, hamarosan kiderül, hogy három földön kívüli vadászgépről van szó. Az idegenek megsemmisítik a két csapatot, majd a Föld nevezetességeit és katonai támaszpontjait veszik célba, ezt követően pedig egyszerűen eltűnnek. Az akció csak egy teszt volt, az űrlények a Föld védelmi erejére voltak kíváncsiak, mi pedig elbuktunk. Nem sokkal ezután a NASA különös jelekre lesz figyelmes, a közeli galaxisból az eddiginél is nagyobb támadás közeleg és a gépek 10 hónap alatt ideérnek. A világ vezetői ez idő alatt megpróbálnak felállítani egy olyan légierőt és legyártani olyan fegyvereket, amelyekkel fel tudják venni a harcot az agresszorok ellen.

Tavaly Roland Emmerich arról beszélt, hogy szeretné megcsinálni a Függetlenség napja folytatásait és nem egy, hanem két részre elegendő ötlete van, a főszereplő pedig Will Smith lenne. Akkor a stúdiónak az volt a gondja, hogy a rapper-színész manapság túl sokba kerül, az első rész forgatásakor még nem volt hatalmas mozisztár, mára viszont 20 milliót kér filmenként és a bevételből is részesedik.Néhány hónapja úgy hírlett, hogy a stúdió megadta a zöld utat, de eleddig nem hallhattunk semmit a tervezetről. Emmerich ezen kívül a Csillagkapu második részén is gondolkodik, a sorozatot nem hagyná figyelmen kívül.

Az Apollo 18 produkció iránt nagy volt az érdeklődés, a stúdiók egymást túllicitálva próbálták rátenni a mancsukat, végül a Weinstein Co. jött ki győztesen a "csatából". A forgatókönyvet Brian Miller körmölte le és Trevor Cawood fogja rendezni a filmet, aki eddig effekteket készített és leginkább a tévé világában ténykedett (pl Csillagkapu, Sötét angyal). Az Apollo 18 úticélja a Hold lett volna, ám a NASA úgy döntött, hogy lefújja az utat, ám a történet szerint nagy titokban csak elindult az űrhajó, majd földet (bocsánat, holdat) érvén idegen lények után kutattak. Máris kitűzték a bemutatót 2011 áprilisára, tehát a készítőknek bele kell húzniuk. Timur Bekmambetov lesz a producer.

És végül az Alien és a Predatorról is essen szó. Előbbit Ridley Scott rendezi, mindjárt két előzményfilmet is meg fog valósítani. A forgatás 2011-ben indulna, főszereplő még nincs. A Predators folytatását is betervezték, ám egyelőre ezzel kapcsolatban nem tudhatunk semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr702450540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daihelyon 2010.11.17. 11:20:49

Az Elpusztíthatatlanok az így leírva egy az egyben Carpenter They Live remakenek tűnik.

Nem sok keltette fel a figyelmemet, mert kb mind ugyan az:
"csúnya idegenek, jóságos USA, csitt-csatt, happy end"
Érdekes, hogy egy faj naprendszereket/galaxisokat tud átutazni aztán egy 9mm-es pisztollyal az egész inváziós sereget meg lehet semmisíteni.

Ezekből "kölcsönző" lesz.

Viszont Paul moziban nézős. :)

HJ77 2010.11.17. 13:30:07

Ez bizony jó kis választék. Ahogy elnézem a felsorolt filmeket , majdnem mindre kíváncsi leszek. A Cowboys and Aliens, Battle:L.A. , Transformers 3. pedig tutira moziban nézős lesz. Meg hát a tervezett vagy készülő filmek között is van jó pár darab ami bíztatónak látszik.
süti beállítások módosítása