Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Kortárs Drámafesztivál Budapest és a Trafó bemutatja....

2010.11.22. 21:46 koimbra Szólj hozzá!

November 27-28-án mutatják be  a Trafóban a Temporary Distortion a Welcome to Nowhere (bullet hole road) című road movie David Lynch-es darabját

A Temporary Distortion ízekre szedi és merőben egyedi módon alkotja újra a modern amerikai road movie zsánerét, hipnotikus, fojtogató, mégis magával ragadó atmoszférát teremtve.

A Welcome to Nowhere egyszerre film és színpadi mű/színház. Az elhangzó dialógusok és a videó egy történet töredékei, amelyek egyszer egymást kiegészítve, másszor meghazudtolva futnak párhuzamosan. Négyen bolyonganak az amerikai országutak útvesztőjében. A színészek feje fölötti vászon segítségével megkettőződnek a karakterek, megelevenednek az álmok, a sokszor tragikus, nyomasztó emlékek: éjszakai utazások kihalt sivatagi tájon, elhagyott alagút, öngyilkosság és gyilkosság képei. Hosszú, baljóslatú csendek, David Lynch filmjeit idéző, feszültséget árasztó, különös perspektívájú képsorok és elsuttogott vallomások közepette a nézőtéren, mint egy kirakós darabjait, próbáljuk összeilleszteni a részleteket.

A Temporary Distortion négydimenziós színpadi installációi színház, film és képzőművészet határán egyensúlyoznak. Felkavaró és elgondolkodtató munkák, a bezártság érzetét keltő, fülkeszerű díszletelemekkel és markánsan egyedi színészi játékkal.

Jegyár 2200 Ft, diákjegy 1700 Ft, a Trafó bérlet érvényes! Bővebb info http://trafo.hu/programs/1987

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr282466478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása