Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Aranyhaj megszorongatta Potteréket

2010.11.28. 20:00 koimbra 3 komment

 Négy új szélesebb körű bemutató is volt, amelyek ezúttal nem pénteken, hanem szerdán kerültek a moziba. A Disney egy animációs filmmel jelentkezett, Dwayne Johnson ismét kemény volt, Christina Aguilera pedig a mozikban is megpróbálta megvetni a lábát és a kínálatba egy romantikus-dráma is belefért.

 Az Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled) kapcsán az adatokat böngészve az első, ami az ember eszébe jut az az, hogy: Mennyi??? 260 millió dollárba került az animációs film, ami gigantikusan soknak tűnik. Mindenesetre elég szépek az esélyei, hogy ezt az összeget visszahozza a Disney számára, így végre nagyobb sikert érne el, hiszen a legutóbbi animációja (ami nem a Pixar varázsműhelyében készült), A hercegnő és a béka nem hozott valami fényesen. A stúdió egy klasszikus mesét porolt le, hosszú hajú szőke hölgy magányosan éli életét egy hatalmas toronyban, életébe a menedéket kereső bandita hoz némi színt. A hétvégén összegyűjtött 49,1 millió dollár (öt napos bevétele 69 millió dollár) mindenesetre elégedettek lehetnek a fejesek és mivel átlagban pozitív véleményeket lehet hallani róla nagy valószínűséggel áthalad a 200-as vonalon is.

A New York Times szerint a Disney animációs filmek ereje a dalokban és a látványban rejlik és habár az Aranyhaj elég jó, de ebben az alkotásban egy musical betét sem közelíti meg a Szépség és a Szörnyeteg vagy A kis hableány szintjét, a Washington Post pedig azt írja, hogy a végeredmény egy ragyogó vizuális élmény, különösképpen az a jelenet, mikor lampionok százai emelkednek fel az éjszakai égboltra. Ezernyi fénypont még soha nem tűnt ennyire elragadó.

 

Az ügyeletes popcsillag Christina Aguilera és ha már a zenei életben sikert-sikerre halmozott miért ne próbálná ki magát a zenei életben? Kolléganői is megtették már, bár többségük inkább maradtak tovább a kaptafánál, Britney Spears is szerencsére csak egy produkcióval rukkolt elő ezidáig. A Díva (Burlesque) teljes egészében Aguilerára épül, aki egy szegény vidéki csajt formál meg és nagyszerű énekhanggal rendelkezik, majd lehetőséget kap, hogy a rivaldafényben is megcsodálhassa a közönség. Cher, Stanley Tucci és Kristen Bell asszisztál számára és 55 milliós költségvetést szavaztak meg az alkotásnak, érdekességképpen megemlítem, hogy a Spice Girls film 25 millióba, az Álmok útján Britney Spears-szel pedig 12 millióba került.
Nem lesz nagy siker, legalábbis Amerikában biztosan nem, hétvégén 11 milliót dollárt tudott összekuporgatni, viszont néhány díjátadón biztosan meg fog fordulni a legjobb betétdal kategóriában és esetleg előfordulhat, hogy megközelíti az Álom útján filmet. A Las Vegas Weekly kritikusa szerint a készítők erősen próbálták másolni a Moulin Rouge-t és a Chicagot, de sokkal inkább a Mariah Carey nevével fémjelzett Glitter -Ami fénylik filmhez hasonlít. Az Associated Press úgy vélekedik, hogy a film olyan,mint a Lady Marmalade zenés videó kibővített változata, megtűzdelve néhány konfliktussal.

 

Edward Zwick az a rendező, akire valamiért még mindig képesek rábízni egy nagyobb költségvetésű filmet, amely aztán csúnyán elhasal, legalábbis hazájában. A Véres gyémánt 100 milliós büdzséje ellenére Amerikában csak 57,3 millió dollárt hozott (összbevétel 171), Az utolsó szamuráj is csúfos kudarc lett volna, ha a 111 milliós hazai bevétel mellé még nem társul 345 millió a többi országból. A szerelem és más drogok romantikus film azonban alacsonyabb összegből készült (30 millió dollár), de lanyha érdeklődés mellett vetítették, ami számokra lefordítva 3 nap alatt 9 millió dollárt jelent 2455 moziból (5 nap alatt 14 millió dollár), ez pedig a stúdiónak nem ad okot a bizakodásra. Jake Gyllenhaal szerencsétlenül választ, a Brockeback Mountainen kívül a Holnaputánnal tudott sikert aratni, Anne Hathaway is volt már jobb passzban. A kritikák többségének nem tetszett, csak 42 %-uk értékelte pozitívan. A Cleveland Plain Dealer szerint a film okos, szexi és a vicces, Gyllenhaal és Hathaway segítségével a film egy kivételesen jó, szórakoztató love story-vá válik. A Boston Hearaldban felmerül a kérdés, hogy miért próbálja a Fox többféle módon eladni a produkciót. Az első előzetesből úgy tűnt, hogy ez egy Viagra vígjáték lesz és nem is említették a Parkinson kórt.

 

Dwayne Johnson egy időre ott hagyta a családi filmeket és visszatért a keményebb akciófilmek világába. A Rohanás (Faster) eredménye azt mutatja, hogy a nézők inkább a könnyedebb alkotásaira vevők, ugyanis elég gyéren hozott a produkció. A Doom 15,4 millióval kezdett és 28,2 millióig húzta, az Emelt fővel 15 milliós kezdés után 46,4 millióig vitte. A családi filmjei közül a Tooth Fairy 14 milliós hétvége után 60-ig húzta, a Boszorkány-hegy 24,4 milliós indítás után 67,1-ig jutott. Érezhető a különbség. A CBS Films ha így folytatja elég hamar kivonul a piacról, első filmjük az Eszeveszett küzdelem dráma csúnya bukta lett, azt követő Ilyen a formám vígjáték sem lett valami nagy siker és a Rohanással sem fogják megszedni magukat. 8,7 millió dollárt keresett 3 nap alatt (szerdától 12,2 milliót), egyelőre 7,5-en áll az imdb-n, a Rotten Tomatoes-on pedig 43 % az átlaga. A végeredmény 25 millió környékére várható, Johnson jövőre a Halálos iramban ötödik részével szépíthet. A Montreal Film Journalban az olvasható, hogy az akció-thriller nem túl jó, de az biztos, ha Johnson nagyon akarna ő lehetne a következő Schwarzenegger.

 

Régebben bemutatott filmek:

Megőrizte első helyét a Harry Potter és a halál ereklyéi, 50 millió dollárt kasszírozott, ami a közel 60 %-os csökkenésnek felel meg a nyitányhoz képest és 220 milliónál pihent meg. A Félvér herceg 29 milliót tett hozzá a második hétvégéjén bevételéhez, de ekkorra már 221 milliónál járt, a Főnix rendje pedig 32 milliót termelt és ekkorra már 207 millió dollárt termelt. Az Aranyhaj feltűnése nem okozott problémát a Megaagynak, 19 %-kal hozott csupán kevesebbet a múlt hétévégén összegyűjtött bevételéhez képest, így átlépett a 130 millión. A Száguldó bomba nem kapcsolt lejtmenetbe, nézőinek 1/10-ét vesztette el, a 60 milliós vonalon suhanhatott át, jövő hétre is lehagyja az Hajsza a föld alatt thrillert. Megnőttek az esélyei a Terhes társaságnak, hogy megcsípje a 100 milliót, már csak 15 millió választja el. Paul Haggis akcióthrillere 4,8 milliót kapart össze, a 127 Hours dráma pedig 293 moziból 1,7 milliót tett hozzá eredményéhéhez.

 

4 helyen vetítették a King's Speech filmet és 350.000 dollárt hozott, Diótörő 3D-t 42 helyen adták, 89.000 dollárt folyt be a kasszákba.

 A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

 

Harry Potter 7

 

50,34

 

220,35

 

-59,7

 

250

Szinkronos előzetes, karakter poszterek, tv spotok, jelenetek

Aranyhaj

49,10

69,00

 

260

Előzetes, viral parody

Megaagy

12,85

130,46

-19,8

130

  Előzetes, az első 5 perc, jelenetek 

Díva

11,80

17,15

 

55

Előzetes, jelenet

Száguldó bomba

11,75

60,72

- 9,7

100

Iromány

Szerelem és egyéb drogok

9,85

14,00

 

30

Előzetes

Rohanás

8,70

12,20

 

24

Előzetes, jelenetek

Terhes társaság

7,30

85,01

-18,1

65

Iromány, tv spotok 

The Next Three Days

4,84

14,55

-26,0

 

Előzetes, tv spot, poszter

 

Ébredj velünk

4,03

26,45

-22,5

40

Szinkronos előzetes

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr192479602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriz.93 2010.11.28. 22:04:28

ahogy fejlődik a technika annál szebb mesék jönnek pl : így neveld a sárkányod,gru,aranyhaj

karbalán 2010.11.28. 22:26:58

A HP esetén nem jó az összevetés az előző két filmmel, azokat nyáron mutatták be, ráadásul szerdán, nyáron pedig a hétvége lájtosabb, a hétköznap erősebb. A legutóbbi novemberi HP a Tűz Serlege volt, ami 54 milliót hozott a második hétvégén, amihez képest az 50 visszaesés, főleg, ha az inflációt is figyelembe vesszük.

Andrews 2010.11.28. 23:39:32

A Harry Potter 7 1 .résznél 609 millió dollár már nemzetközileg azért szép teljesítmény, 3D nélkül, másfél hét alatt.
süti beállítások módosítása