Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Paul Thomas Anderson az Inherent Vice-t filmesíti meg

2010.12.02. 22:59 koimbra 3 komment

Paul Thomas Anderson, a Vérző olaj (There Will Be Blood) rendezője adaptálja Thomas Pynchon 2009-ben megjelent regényét, az Inherent Vice-ot. Anderson már talán javában a The Master utómunkálatain dolgozna, ez volt az a produkció, amiben Philip Seymour Hoffman egy olyan karizmatikus egyéniséget formálhatott volna meg, aki egy szép napon úgy dönt, hogy vallást alapít, a filmet a szcientológia ihlette. Ám a projekt előkészületeit a stúdió leállíttatta, mivel állítólag nem várt akadályba ütköztek a produkcióval kapcsolatban.

Remélhetőleg az Incherent Vice-szal nem lesznek ilyen problémái Andersonnak. A történet 1969 tele és 1970 nyara között játszódik és egy magánnyomozó áll a középpontban, aki boldogan él, vígan füvezget. Míg egy nap csak úgy felbukkan régebbi barátnője, aki éppen egy nagymenő ingatlan mogullal kavar, majd előad egy, a milliárdos elrablásával kapcsolatos sztorit.

A főszerepre Robert Downey Jr.-t szeretnék megnyerni, a színész azonban nem igazán lesz elérthető 2011 végééig, ugyanis addig biztosan elfoglalt lesz.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr792489551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 09:53:58

Hú, ez kemény dió. Pynchon szövegei nagyon durvák. Ha ezt PTA megoldja, az olyan trüváj lesz, mint Huszárik Szindbádja.

vrango 2010.12.03. 10:35:56

Vajon milyen nem várt akadályba ütköztek? Krúz Tamás bandája beszólt nekik? :D

Pynchont nem olvastam, de állítólag elég agymenés...
mindenesetre a Vérző olaj rendezésileg elég jó volt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.03. 12:27:57

@vrango: Pynchon az. Telistele utalásokkal idézetekkel vendégszövegekkel, és ha csak "úgy" ír, az is rettenetesen sokrétű, bonyolult, mind nyelvében, mind jelentésrétegeiben (jujj) is. Szvsz megfilmesíthetetlen, de hát PTA is ügyes gyerek... Meglátjuk, ha meglátjuk.

A Prédikátort egyértelműen a szcik állították le.
süti beállítások módosítása