Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az IC Press hírlevele

2010.12.03. 10:45 koimbra Szólj hozzá!

Narnia: királyi premier

Az újjászületett fantasy-kaland, a Narnia krónikái harmadik, és leglátványosabb folytatása végre rajongói elé került: Londonban, a legelegánsabb premiereknek helyet adó Leciester Square-en, az Odeon moziban gyűltek össze a film sztárjai és drukkerei, hogy megnézzék a Narnia krónikái – A Hajnalvándor útja 3D (The Chronicles of Narnia – The Voyage of the Dawn Treader, hazai bemutató: december 9.) első vetítését.
De hiába jött el a filmen a kalózokkal, varázslókkal és tengeri sárkányokkal is szembeszálló Caspian (Ben Barnes): nem ő volt a legkékebb vérű mozilátogató.
A gálabemutatón ugyanis maga II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg is részt vett – így a mozi előtt a varázslatos hóesésben, a fáklyafény mellett hűségesen didergő rajongók legalább azt is láthatták, hogy a film szereplői civilben is jól alkalmazzák az udvari etikettet: a színésznők tökéletesen pukedliznek, a férfiak pedig mélyen meghajolnak, ha uralkodójuk közeleg.
Igaz – a filmmel ellentétben – ezúttal nem viseltek kardot.


Ilyen a gyerek

Az Ilyen az élet (Life As We Know It, hazai bemutató: december 2.) pozitív kisugárzása egyre inkább egyértelművé válik. Aki csak kapcsolatba kerül a gyereknevelésbe belesodródó két szingli történetével, annak a saját családjában is örömteli változások következnek be. A romantikus vígjáték forgatása közben az egyik főszereplő, Katherine Heigl végre örökbe fogadhatott egy babát, a koreai Naleigh-t, a film executive producerének szintén a film felvételei idején született a kisbabája, és most, az amerikai premierrel egyidőben a másik főszereplő, Josh Duhamel is közzé tette: készül az apaságra. A szívrabló rosszfiú már majd két éve a Balck Eyed Peas énekesnője, Fergie férje. Férjével egyetértésben az énekesnő is azt mondta a napokban egy újságírónak, hogy a közeljövőben új fejezetet szándékozik nyitni az életében – méghozzá távol a reflektorfénytől. A sztárokat még az sem akadályozza, hogy nyilatkozataik szerint a munkájuk annyira lefoglalja őket, hogy legfeljebb két-háromhetente egyszer találkoznak.
Egy azonban biztos: az Ilyen az élet stábjának összes tagja azt mondja, hogy a forgatás idején Josh Duhamel volt az a színész, aki a legszívesebben és a legtöbb időt töltötte ifjú partnereivel, a filmbeli egyéves kislányt alakító hármas ikrekkel.
IC Press

Az utazó és a humor

A jó színész mindig meglepi a nézőit. A még jobb színész a partnereit is. És ezek szerint Angelina Jolie nagyon jó színész: új kémfilmje, Az utazó (The Tourist, hazai bemutató: december 29.) forgatása után filmbeli partnere, Johnny Depp bevallotta, hogy minden nap újabb meglepetés volt számára a Jolie-val való munka.
A színész elismerte: eleinte tartott a szupersztár kolleginától, és attól félt, hogy nehéz lesz vele dolgozni.
– Angelina igazi kellemes meglepetés volt – nyilatkozta a nem éppen udvariasságáról ismert Depp. – Az derült ki, hogy teljesen normális csaj, és még a tetejébe tök jó poénjai vannak: sötét, és perverz humorérzéke van. Elizabeth Taylor volt ilyen: bejön, eláll mindenkinek a lélegzete, és amikor legnagyobb a csönd, úgy kezd káromkodni, mint egy matróz. Azután ártatlanul néz. Őrült vicces.
Az utazó-ban főleg mégis Depp-nek jutnak a poénok: Angelina Jolie feladata inkább a feszültség fenntartása marad.
IC Press

Adni jó – díjat kapni is jó


A nagy stúdióktól független, többnyire kisebb költségvetésből készülő, de szellemileg, látásmódban izgalmasabb, kísérletezőbb filmek alkotóinak Oscar-díja az Independent Spirit Award, vagyis a Független Szellem-díja – amely a nevezés, a szavazás és a lebonyolítás tekintetében hasonlít is az Oscarra: ezt is a szakmai szervezetek tagjai szavazzák meg, és ezt is egy ötös jelölés előzi meg.
A hét elején tették közzé a jelöltek névsorát, és azóta jó néhány filmkészítő izgulhat amiatt, hogy a február 26-i díjátadón a döntőből a dobogóra kerül-e majd. Nicole Holofcener New York-i író-rendező viszont megnyugodhat. Míg a többiek csak jelölést kaptak, ő már biztos lehet egy trófeában. A jelölésekkel együtt hozták nyilvánosságra, hogy az Adni jó (Please Give, december 1-jétől itthon is kapható DVD-n) című film kapta a Robert Altman-díjat, amelynek különlegessége, hogy a film rendezője, szereposztója (casting directora) és főszereplői együtt vehetik át. A fantasztikus szereplőgárdával büszkélkedő keserédes vígjátékkal így Katherine Keener, Amanda Peet, Rebecca Hall és Oliver Platt is a díjazottak közé jutott.
A filmben egy manhattani házaspár (Keener és Platt) egy idős szomszédjuk lakását próbálja megszerezni, ám ehhez meg kell küzdeniük a boszorkányszerű néni kiszámíthatatlan unokáival (Peet és Hall). Az élet természetesen New Yorkban is felülír minden tervet, és tartogat néhány meglepetést: a Woody Allen nyomdokaiban járó, gúnyos és érzelmes komédia a Sundance Fesztiválon elért siker után már díjjal is bizonyítani tudja független szellemét.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr512489557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása