Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Clooney filmesíti meg az Enron botrányt

2010.12.06. 15:34 koimbra 6 komment

Évekkel ezelőtt nagy botrány alakult ki az Enron energetikai cég körül (erről bővebben ide kattintva olvashatsz). Az eset alapján született az Enron zenés színdarab, George Clooney pedig lecsapott az angol produkció jogaira és elkészíti annak amerikai változatát. Az eredeti mű résztvevői közül senki nem fog feltűnni a filmváltozatban, egyedül Lucy Prebblet, a darab íróját kérték fel, hogy vesse papírra a forgatókönyvet.

A rendezői teendőket maga Clooney fogja ellátni, a musical direktora Rupert Goold keserűen meg is jegyezte erre: "Hogyan kelhetnék versenyre George Clooney-val?". A Theatre Royal Stratford East színház korábbi igazgatója, Philip Hedley pedig nagy szégyennek tartja, hogy az amerikaiak nem tartanak igényt az eredeti alkotás alkotóira. 

Mikor megkérdezték a film producerét, Laura Ziskint, hogy miért nem kérik fel a darab színészeit főszereplőnek csak annyit mondott, hogy ez egy amerikai történet és saját maguk akarják megcsinálni.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr232497185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2010.12.06. 17:35:49

zenés színdarab abból hogy hogy mentek tönkre emberek akik ebben a cégben dolgoztak meg ebbe volt a megtakarításuk... ez kicsit morbid...:) amúgy van egy tv film az enron botrányról enron névvel (mien találékony) az egy jó kis alkotás.

2010.12.06. 23:20:55

@a8zoli: igen, pont akartam említeni én is. Megnézni még nem sikerült, de megígértem magam, hogy egyszer sort kerítek rá. :)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.12.07. 00:17:50

Clooney kezd már egy kicsit sok társadalmi drámát csinálni.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.12.07. 01:25:41

Magyarorszagon a sok tehetsegtelen balfasz filmes ripacsnak miert nincs ver a pucajaban, hogy filmet csinaljon pl. prinzc gabor milliardos sikkasztasos-vip szamlas-ugyeskedeseirol? csanyi adofizetok alkalmazottabol tovabbi ugyeskedessel (kibaszott bunozok mind) az orszag leggazdagabb embere lett? Mi vegre?? gyurcsany udulo szerzese allami kolcsobol, pinter rendorbacsi maffialeszamolasa, mind-mind remek tema lenne. Meg a happy end miatt sem kellene atirni a storyt, mert nalunk az elet minden politikus bunozonek happy-enddel kedvez.

Persze a magyar gyava fos hatalomhoz dorgolozo total inkompetens filmes pubiktol mit varjunk?

(Enron = politika, korrupcio) Ott kezdodik, hogy kellene egy olyan tokos kormanyunk legalabb mint Horvatorszage, ahol 4 evet kapott egy volt miniszter azert, mert egy tender kiirasban a tobbet igenylore mondtak igent (hanyszor de hanyszor tettek meg ezt a magyar politikusok - mondjuk egy kormanyzati autovasarlasnal, de ne is emlitsunk nagyberuhazasokat, autopalya, hidak, utak, karbantartas, kozvilagitas, futes, vizszolgaltatas, telefon tender, informatika, sulinet, repulogepek, repuloter stb. Ez alapjan az elmult 20 ev tobb szaz politikusat kellene bortonbe zarni hosszu evekre...)

Mikor is jon el ennek az ideje? Ugy ertem mikor lesz vegre Magyarorszag demokratikus? Mert, attol, hogy szabad valasztasokat tartanak kulonbozo csakis bunozoi csoportok kozott, meg nem lesz az. ILYEN FENT EMLITETT FILMEK SEM FOGNAK KESZULNI ANNYI SZENT. Ahhoz par tenyfeltaro ujsagironak amolyan oroszosan kellene hirtelen elhunynia, hogy valami tendencia latszodjek legalabb. De a postabank botranyban sem azt a zsirdiszno ferget hurcoltak meg aki miatt nem iskolak es parkok epultek hanem eltunt par milliard az allamkasszabol, hanem azt az UJSAGIROT ill. FOSZERKESZTOT aki felderitette a VIP szamlak a kozossegtol ellopott hatalmas kifizetesek furcsasagait.

Ivanhoe 2010.12.07. 09:18:13

@keeroy: Úgy keresd, hogy Az Enron-botrány
port.hu/az_enron-botrany_the_crooked_e:_the_unshredded_truth_about_enron/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=56930

a8zoli 2010.12.07. 10:18:30

@Chaoyang: azokra nem kapnának támogatást semmit , saját zsebből meg nem menne. ill nagyobb filmessek is eléggé bele vannak olvadva a politikába.
nem érdeke se a politikának se a filmeseknek. pedig lenne téma bőven .:D
süti beállítások módosítása