Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cruise helyett Clooney ered a firenzei rém nyomába

2011.01.05. 17:53 koimbra 1 komment

Tom Cruise még 2008-ban vette meg Douglas Preston és Mario Spezi könyvének, A firenzei  rémnek (The Monster of Florance) a megfilmesítési jogait. A forgatókönyvre Christopher McQuarrie-t és Nathan Alexandert, a Valkűr (Valkyrie) íróit állította rá. Ám időközben Cruise lepasszolta a tervezetet, George Clooney pedig lecsapott a lehetőségre. Rendező egyelőre még nincs, ám most még nem sietős, Clooney rendesen be van táblázva.

A könyv tartalma: Douglas Preston (A maja kódex, Égi jelek) régi álmát váltotta valóra, amikor családjával egy firenzei villába költözött. Megérkezésük után nem sokkal kiderül, hogy az otthonuk mellett található olajfaliget egy Olaszország-szerte nagy megdöbbenést kiváltó kettős gyilkosság helyszíne. Az 1970-es, 80-as években több esetben találtak különös kegyetlenséggel meggyilkolt, majd megcsonkított párokat a Firenzét körülvevő hegyekben. A sorozatgyilkos hidegvérrel végzett áldozataival. Maga mögött csupán töltényhüvelyeket és egy ajtótámasztó követ hagyott. Preston megismerkedik az olasz bűnügyi újságíróval, Mario Spezivel, aki a legapróbb részletekig ismerteti vele a rém gyilkosságait, majd egyre nagyobb elszántsággal vetik bele magukat a rejtély kibogozásába. A hazugságokkal és félrevezetésekkel teli világban azonban még a két szerző is gyanúsítottá válik az ügyben. Spezit letartóztatják, Prestonnal pedig közlik, hogy nemkívánatos személy lett Olaszországban. Zajlik a rendőrségi nyomozás, újabb és újabb bűntények sokkolják az olasz közvéleményt, ám egyre nő a bizonytalanság a gyilkos kilétét illetően... (libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film thrillerhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr162563103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belerokkanok 2011.01.06. 07:54:53

Clooney csinált már néhány jó filmet, remélem ez is az lesz. Koimbra, kérlek javítsd ki a "velencei"-t "firenzei"-re, és a "Florance"-t "Florence"-re, mielőtt más, erre durvábban reagáló személy is észreveszi az elgépelést.
süti beállítások módosítása