Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az IC Press hírlevele

2011.01.07. 11:59 koimbra Szólj hozzá!

Darázs álarcban

Seth Rogen új irányt ad pályájának. Az elmúlt években szinte nem készült sikeres vígjáték nélküle, ám a 28 éves komédiás-színész most valami egészen újat próbált ki. Ő lett a főszereplője a Zöld Darázs 3D-nek (Green Hornet, hazai bemutató: január 13.), a Cameron Diaz és Christoph Waltz közreműködésével készült szuperhős-képregény filmnek. A meghökkentő harci kütyükkel és nagyon sok pénzzel támogatott álarcos igazságtevőnek számos akciójelenetben kell jeleskednie. A cél érdekében a színész lefogyott, megizmosodott… és nem változott semmit.
– A film kedvéért leromboltunk egy toronyházat, betonkeverő teherautókkal szerveztünk üldözést, totálkárosra csináltunk vagy nyolcvan autót, de a legnehezebben akkor ment a munka, amikor Seth Rogen és Cameron Diaz közös jeleneteit kellett felvennünk – nyilatkozta Michel Gondry rendező. – A legegyszerűbb beállítást sem tudtuk leforgatni. Ahányszor Cameron ránézett Seth-re, elnevette magát.
– Azért ez nem egy szimpla akciófilm – mentegetőzött Rogen. – Sok poén van benne, és én szeretek hülyülni. Végül a rendező megfenyegetett, hogy ha nem fegyelmezem magam, minden jelenetben viselnem kell az álarcomat – akkor kicsit igyekeztem komoly maradni (nevet).

Honnan tudod, hogy gyereked lesz?

James L. Brooks új vígjátékában, a Honnan tudod-ban (How Do You Know, hazai bemutató: február 24.) Reese Witherspoon nem tud dönteni két pasi között (Owen Wilson és Paul Rudd), és egyiküknek elárulja, igazából nem is vágyik se házasságra, se családra, se gyerekre.
Az életben Reese viszont teljesen más. Körülbelül egy éve szakított Jake Gyllenhaal-lal, azóta Jim Toth színészügynökkel jár, és körülbelül egy hónappal ezelőtt be is jelentették, hogy összeházasodnak. De ez csak a kezdet: a legfrissebb értesülések szerint a színésznő terhes!
A hírt ugyan azonnal cáfolták, de Reese Witherspoon barátai és munkatársai közül többen is azt nyilatkozták: szerintük, nagyon is igaz lehet az örömhír. Witherspoonnak két gyereke van: a 11 éves Ava Elizabeth és a 7 éves Deacon Reese: nekik Ryan Phillippe az apjuk.
A Honnan tudod bemutatója körüli számos sajtóeseményen hiába kérdezték Witherspoont új család alapítási terveiről: „az egy film, ez meg én vagyok” – hárította a kérdést.

Sandler, nők, napfény

Művészi hitvallás sokféle van. Még őszinte is. Adam Sandler például ezzel a meghökkentő kijelentéssel fogadta új filmje, a Kellékfeleség (Just Go With It, hazai bemutató: március 10.) forgatására látogató újságírókat:
 – Én kizárólag azért szeretek filmet készíteni, mert nálam többnyire napsütéses tengerpart a helyszín, hívhatok jó csajokat, a családom is ott van, és mindehhez még a haverjaim is eljönnek. A végén pedig pénzt veszek fel mindezért.
A Kellékfeleség malibui forgatása során valóban nem volt hiány jó csajokban. A vígjátékban Sandler úgy akarja behálózni a kiszemelt nőt (akit az eddig fürdőruha-modellként ismert Brooklyn Decker alakít), hogy ráveszi titkárnőjét (őt Jennifer Aniston játssza), tegyen úgy, mintha a válófélben lévő felesége volna. A bérelt asszony és a vele bérelt gyerekek miatt rengeteg hazugság, félreértés és szakítás következik. Az utóbbiakat a parton feltűnő tökéletes nő (ki más alakíthatná, mint Nicole Kidman) is bonyolítja. De ahogy már a Nagyfiúk-ban is történt, Sandler szerepet adott feleségének, valamint négyéves és kétéves kislányának is.
Nem csoda, ha Adam Sandler szereti a munkáját.

Igazi csata L.A.-ben

Nem könnyű elég nagyot hazudni. Bármit is talál ki manapság egy sci-fi író, mindig akad valaki, aki hisz neki. Az idei év egyik legjobban várt sci-fi akció filmje A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (World Invasion – Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.), melyben Aaron Eckhart és Michelle Rodriguez vezetésével egy tengerészgyalogos egység harcol Los Angeles romjai között a Földünkre támadó idegenekkel.
A film látványos, izgalmas és természetesen igen valószínűtlen. Alkotói nem is azért készítették a hatalmas űrhajómodulokat, támadó robotokat és a gyalogos ufóharcosokat, hogy nézőik azt higgyék, ilyesmi a mozin kívül is létezhet.
Ám az interneten megjelent egy hír, és egyre megállíthatatlanabbul terjed: ezek szerint A Föld inváziója – Csata: Los Angeles egy 1942 elején, Los Angeles környékén lezajlott, azóta is magyarázatlan eset feldolgozása. A konspirációs elméletek és a városi legendák hívei szerint a fennmaradt archív fotókon és a filmben látható űrjárművek megdöbbentő hasonlítanak egymásra, és a történet egyes fordulatai is közel állnak a valósághoz. Akkor, néhány hónappal az Egyesült Államok hadba lépése után az ufólátogatás nem kapott kellő figyelmet. Szerintük ezt most ez a film pótolja.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr682566974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása