Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

IC Press hírcsomag

2011.01.14. 10:50 koimbra Szólj hozzá!

A zöld szőnyegen

A Zöld darázs elszabadult. A film (The Green Hornet, hazai bemutató: január 13.) Los Angeles-i premierjén igazi sztárparádé népesítette be a zöld szőnyeget. A film főszereplői (Cameron Diaz, Seth Rogen, Christoph Waltz, Jay Chou) mind boldogan üdvözölték a számtalan rajongót, és tűrték az újságírók ostromát. Egy újságíró minden hírességnek makacsul ugyanazt az egy kérdést tette fel: hogy melyik volt a kedvenc jelenete az akciókban és humorban gazdag Zöld Darázs 3D forgatásán.
A Zöld Darázs segítőjét, a harcművész Katót alakító tajvani zenész-színéz, Jay Chou számára az a legemlékezetesebb a filmből, amikor Cameron Diaz-zal zongorázhatott. A rendező, a francia Michel Gondry azt nevezte kedvenc jelenetének, amikor a főszereplők együtt átrohannak egy kirakaton, majd ejtőernyővel lebegnek New York fölött. Seth Rogen a maga részéről a főgonoszkodó Christoph Waltz-ot nézte a legszívesebben forgatás alatt, a vörös kisestélyiben didergő Cameron Diaz pedig azt mondta: ő azt szerette a legjobban a filmben, hogy nem kellett miatta edzésre járnia.
– A Charlie angyalai előtt három hónap nagyon kemény tréninget kellett végigcsinálnom – nyilatkozta a színésznő. – Seth Rogen-t könnyű megverni: most senki nem kérte, hogy készüljek fel előre a bunyókra.
A hét elején a hazai premierre is sor került. A sztárvendégek közül Détár Enikő az alkalomhoz illő zöld nyakkendőben érkezett Rékasi Károly, és kisfiúk Zsebi kíséretében. Puskás Peti-t az anyukája és öccse kísérte el, de Bagi Iván, Kökény Attila és Pataki Zita sem hagyta ki Michel Gondry legújabb látványos, humorral és akcióval teli filmjét. Varga Rókus színész (Seth Rogen magyar hangja) pedig azzal kápráztatta el a vendégsereget, hogy egy körszakáll segítségével a megszólalásig hasonlóvá tette magát Seth-hez.


Rohanás filmezni

Különös társaság gyűlt össze a Rohanás (Faster, hazai bemutató: január 27.) forgatására. A két főszerepet egy pankrátor és egy rockabilly zenész játssza. Igaz, mellékállásban mindketten színészek: Egyiküket Dwayne Johnson-nak, a másikat Billy Bob Thornton-nak hívják.
– Tulajdonképpen két éve nem vállaltam igazi filmszerepet – nyilatkozta Billy Bob Thornton. – Folyamatosan turnéztunk az együttesemmel, a The Boxmastersszel, hamarosan megjelenik a negyedik lemezünk, a Bellflower. Nem is tudtam, mi van a filmszakmában. Az ügynököm kezdett hívogatni, hogy muszáj volna már elvállalnom egy szerepet, mert ha mindenre nemet mondok, hamarosan teljesen elfeledkeznek rólam; de nekem semmi kedvem nem volt az egészhez. Amikor a Rohanás miatt telefonált, azt mondta: „Nem vagyok benne biztos, hogy ajánljam-e ezt neked, azt sem tudom eldönteni, hogy te jó vagy rossz ember vagy-e benne.” Erre azonnal igent mondtam.

Hopkins, az egyszerű színész

A rítus igazán létezik. Az Anthony Hopkins főszereplésével jórészt Budapesten forgatott film, A rítus (The Rite, hazai bemutató: március 10.) amelyben egy sokat látott hivatásos ördögűző avat be szakmája szörnyű rejtelmeibe egy fiatal, szkeptikus papot teljesen olyan, mintha féktelen fantáziájú forgatókönyvírók ötleteit sorolná. Pedig egy dokumentumkötet alapján készült, és csupa olyan esetet ír le, amelyet a Vatikán is hitelesnek ismer el. Először is: valóban léteznek ördögűzést tanító iskolák.
És mert a film készítői tudták, hogy nem a fantázia terepén járnak, mind igyekeztek a lehető legtöbbet megtudni a tényekről: a film rendezője, két forgatókönyv-írója és fiatal főszereplője (Colin O’Donoghue) is részt vett ördögűzés-tanórákon. Egyedül a főszereplő Anthony Hopkins nem volt hajlandó részt venni az oktatáson.
– Én csak egy egyszerű színész vagyok – nyilatkozta az 1992 óta Oscar-díjas,  azóta még háromszor jelölt művész. – Engem nem érdekelnek a sötét erők. Amennyit fel kell használnom belőlük, azt megkeresem magamban. A felkészülés így is legalább ugyanolyan hatékony… és még kényelmesebb is.

Álomháború csokitortával

Öt nő egy közös őrült álma géppisztolyokkal, szörnyekkel és férfiakkal: Zack Snyder új filmje, az Álomháború (Sucker Punch, hazai bemutató: március 24.) a rendező szokása szerint olyan képekből áll, amelyekhez hasonlót sem láthattunk még. Ahogy az egyik szereplő, Scott Glenn nyilatkozta: „ez az Alice csodaországban, a Moulin Rouge és a Száll a kakukk fészkére keveréke gépfegyverekkel”.
Ám a film készítése közben azért hagyományos módszereket is alkalmaztak: méghozzá a jó zsaru – rossz zsaru módszert. A lányok (Emily Browning, Jamie Chung, Jena Malone, Vanessa Hudgens és Abbie Cornish) komoly felkészítő-programon vettek részt. A forgatás megkezdése előtt a tengerészet különleges egysége, a S.E.A.L. tagjai képezték ki őket különböző harci technikákra.
– Csak szerda esténként kaptunk kimenőt – mondta egy premieren újságíróknak Emily Browning. – Ilyenkor egész este együtt pörögtünk a lányokkal, és fejenként legalább nyolc csokitortát nyomtunk magunkba. Szóval, a kiképző volt a rossz zsaru, a pincér a jó zsaru. És a módszer tényleg bevált: mire forgatni kezdtünk, nagyon jó kis csapat vált belőlünk.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr892582926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása