Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírek

2011.02.08. 21:00 koimbra Szólj hozzá!

Nehéz megcsókolni Matt Damont

            Problémát okoztak Emily Bluntnak a Sorsügynökség című romantikus akcióthriller szerelmi jelenetei, mivel folyton vihognia kellett, valahányszor az volt a feladat, hogy megcsókolja Matt Damont. – Már a próbák alatt jó barátok lettünk, aztán bemutatott a családjának, és szépen összehaverkodtam a feleségével, Lucyval – magyarázza a színésznő. – Ezek után nagyon ciki volt, hogy komolyan smárolnunk kellett. Folyton arra gondoltam, ilyesmit nem csinál az ember a barátjával, meg mit fog szólni a felesége, amikor majd a teniszpálya méretű vásznon látja, mekkorát csőrözünk. Emiatt oltári zavarban voltam, és kínomban vihogtam, mint egy kamaszlány, többször le is kellett állnunk.

            Emilynek nem csak a baráti csók okozott nehézséget, hanem az is, hogy fogynia kellett a szerep miatt, ugyanis egy balerinát alakít a Sorsügynökségben. – Odáig oké volt, hogy hónapokig balettozni tanultam, mert mindig is szerettem táncolni. Csakhogy imádok kajálni, úgyhogy hirtelen fogynom kellett tíz kilót, mert a balerinák légiesen vékonyak. Párolt lazac, zöldsaláta, kivi meg zabkása alkotta főleg a menüt – ezeket nem utáltam korábban, de ma már kiráz a hideg, ha rájuk gondolok. Amikor megvolt az utolsó jelenet, az volt az első, hogy bekaptam egy félkilós sztéket majonézes krumplival. A mennyekben éreztem magam!

            A Sorsügynökségben Matt Damon szépreményű politikust alakít, aki találkozik álmai nőjével (Emily Blunt), ám titokzatos szigorú férfiak mindenáron meg akarják akadályozni, hogy szerelmük beteljesedjen. Rájön, hogy egy misztikus szervezet akarja a saját céljaira felhasználni őt.

            (The Adjustment Bureau – hazai bemutató: 2011. március 31.)


Kóstolgatja a Coen fivéreket Tara Reid

            Megnőtt az ázsiója a Coen fivéreknek, mert legújabb filmjük, A félszemű a 160 millió dolláros összbevétel felé tart, és 10 Oscarra jelölték. Ezért gondolhatta Tara Reid, hogy érdemes próbálkoznia: a szexi szőkeség odanyilatkozott, hogy a két filmes 1998-as kultikus darabjuk, A nagy Lebowski folytatására készül. A Jeff Bridges főszereplésével készült vígjátékban – ő most A félszemű sztárja is – Tara egy milliomos feleségét alakította, aki komoly pornócicás előélettel büszkélkedhetett. Az immár 35 éves színésznő úgy vélhette, A nagy Lebowski 2-vel megadatna neki a nagy kiugrás lehetősége, Coenék azonban nem díjazták a gondolatkísérletet. – Örülök, hogy dolgozik a produkción – kommentálta szarkasztikusan a színésznő által bejelentett hírt Ethan Coen. – Rohanunk megnézni, amint elkészül vele. – Főleg, ha ő is szerepel benne – tódította Joel Coen.

            Coenék új filmjét, A félszeműt a western műfajának feltámasztásaként értékelik a nézők és a kritikusok. Főhőse egy kislány (Hailee Steinfeld), aki felbérel egy félszemű, részeges rendőrbírót (Jeff Bridges), hogy fogja el apja gyilkosát (Josh Brolin). Csatlakozik hozzájuk egy texasi lovas járőr is (Matt Damon), aki egy szenátor meggyilkolása miatt üldözi a szökevényt.

            (True Grit – hazai bemutató: 2011. február 17.)

Natalie Portman megbékélt azzal, hogy színésznő


            Bár kis kora óta szerepel a kamerák előtt Natalie Portman, sokáig nem volt kibékülve azzal, amit csinál. – Nem tudtam, mi az értelme ennek az egésznek – vall egykori kételyeiről. – Van-e annyi haszna, mint ha mondjuk valaki tanár vagy orvos? Ezek nemes foglalkozások, a színészetet viszont léha dolognak találtam: az ember mórikálja magát, kap érte egy csomó pénzt, és a tetejébe mindenki hasra van esve előtte. Megéri rászánni egy életet ilyesmire? – kérdeztem sokáig magamtól.

            A 29 színésznő ma már nem bánja, hogy ezt a hivatást választotta, és igyekszik minél szélesebb műfajokban kipróbálni magát. Példaképe a többszörös Oscar-díjas Meryl Streep, aki otthon van a könnyedebb műfajokban, miközben katartikus drámák főszereplőjeként is ismert. – A Sophie választásában Meryl megmutatta, mit él át egy anya, aki halálba küldi a kisgyerekét, ugyanakkor szertelenül ugrabugrált és énekelt a Mamma Mia!-ban. Rájöttem, ha Merylnek nem derogál, én is nyugodtan bevállalhatom, hogy sokféle közönségfilmben játszom. Lehet képregény adaptáció, mint a Thor, romantikus vígjáték, mint a Csak szexre kellesz, vagy vicces középkori fantasy, mint a Király! – az a lényeg, hogy profi legyek, és a közönség jól szórakozzon.

            A színésznő filmjei idén valósággal elárasztják a mozikat, aztán egy ideig nélkülöznünk kell őt, mert babája megszülése után hosszabb szabadságra megy.

            (No Strings Attached – hazai bemutató: csütörtöktől a mozikban!)

            (Thor – hazai bemutató: 2011. április 28.) 

            (Your Highness – hazai bemutató: 2011. július)


Packázik a nézőkkel a Cowboyok és űrlények rendezője

A Super Bowl – Amerika legnézettebb sporteseménye – előtt szokás szerint rengeteg mozielőzetessel csigázták a nézők érdeklődését, de csupa olyan trailer készült, amely több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad. Ebben élenjárt a Cowboyok és űrlények előzetese, méghozzá tudatosan. – Mint egy jó thrillerben, lassan adagoljuk a feszültséget – ismeri be a manipulálás tényét a film rendezője, Jon Favreau. – Például van sok lövöldözés, és a színészek jelentőségteljesen néznek, de egyetlen űrlényt sem mutatunk. Aztán az összes bevágott jelenet a film első feléből van, és semmit nem lehet látni a másodikból, amikor kezdenek igazán eldurvulni a dolgok. Elvégre annak is kapnia kell valamit a pénzéért, aki majd jegyet vált a filmre, nem?

A rendező nem aggódik amiatt, hogy sokan paródiának gondolják a filmet, mivel cowboyok nem szoktak földönkívüliekkel háborúzni. – Távol állt tőlünk, hogy paródiát készítsünk, bár kétségtelenül a talpáról a feje tetejére állítjuk a műfajt. A hagyományos indiános westernben ugye az a felállás, hogy a fejlett nyugati civilizáció képviselői összecsapnak az alacsony technikai színvonalat képviselő őslakosokkal, és az eredményt borítékolni lehet. Mi azt kérdeztük: mi van, ha a cowboyok hirtelen űrhajókkal meg lézerfegyverekkel találják szembe magukat? Akkor az ő coltjaik ugyanúgy nem érnek semmit, mint az indiánok kőbaltái velük szemben. Ezért kell a cowboyoknak összefogniuk az apacsokkal, meg hát azért ott van Daniel Craig is egy olyan kütyüvel, ami hatásos a földönkívüliekkel szemben.

(Cowboys & Aliens – hazai bemutató: 2011. augusztus)  

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72647494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása