Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Gagyi mami - Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son)

2011.02.21. 20:45 koimbra 4 komment

Martin Lawrence-nek a 90-es évek közepére sikerült feltörnie, a mellékszerepek helyett végre központi karaktereket játszhatott el. A Bad Boys ezen évtized egyik legjobb akciófilmje, míg a Nekem 8 a legjobb vígjátéka volt. Néhány év elteltével, úgy az ezredforduló körül azonban már sikeresen válogatta ki az asztalán heverő forgatókönyvek közül a leghumortalanabbakat. A Gagyi mami azért emelkedik ki ebből, mert valamiért jobban kedvelte a nép, mint a többi művét és ha már nagyon nem megy a szekér, akkor még mindig lehet csinálni egy folytatást, amivel talán újra nagy eredményt produkálhat. A Bad Boys 3-ra még várni kell, talán ez hozhatna egy kis minőségi javulást karrierjében, a Faterok motoron 2-ből nem lett semmi, így csak az maradt, hogy újból kövér mamiként mászkáljon. A forgatókönyvíró fejében az az ötlet gyúlt, hogy miért ne lehetne ezúttal két mázsás hölgynek maszkírozott fickó. Lawrence-nek a filmben lett egy mostohafia, aki belekeveredik egy ügybe, majd az „álruhát” felöltve egy lányiskola falai közé veszik be magukat, rejtőzés és bizonyíték keresés céljából. Matthew Fogel bizonyára nagy cimborája arrafelé valakinek, mert egyébként el nem tudom képzelni, hogy miért bízták rá a szkriptet. Ő talán jól mulatott mikor összehozta az írást. A film kapcsán az a mogyorós csoki jut eszembe, amelynek a csomagolásán a következő olvasható: „A termék nyomokban mogyorót tartalmazhat”. A Gagyi mami 3-ra esetében ez a következőképpen módosul: „A film elvétve poénokat tartalmazhat.” Azaz lehet, hogy a produkció egy-egy pontjára véletlenül beszúrtak egy mosolyra fakasztó jelenetet vagy mondatot. Nevetni nem lehet, maximum kínunkban. A bűnöző fickókat nem lehet komolyan venni, a probléma, hogy viccesnek se. Ráadásul a végén még rátesznek egy lapáttal és felettébb idegesítővé válnak „Most kinyírunk. De előbb még szövegelünk, oké, Ti is mondhattok néhány mondatot. Lövünk....de mondanunk kell még pár sort”. Érdekes, pl. a Reszkessetek betörőkben képesek voltak ennél jobb gonoszakat kitalálni. A Gagyi mami 3 elég nevetséges, sajnos negatív értelemben. Felesleges, humortalan folytatás, 20 %-nál többet nem ér.

imdb: 2,8
rottentomatoes: 10 %

Magyar facebook oldala


 

Címkék: iromány vígjáték röviden sequel 20 % gagyi mami 3 gagyi mami

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr882678013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.02.22. 10:52:02

Nagyon riktán mondom azt, hogy ennek a filmnek el sem kellett volna készülnie. De azt hiszem most itt az alkalom. Nekem már a második rész sem tetszett. Martin Lawrence karrierjére meg ráférne már egy "Bad Boys 3".

COLT 2011.02.22. 14:41:45

@Spawn85: Pontosan, bár szerintem már az első gagyi mami is rossz volt. A Bad Boys 3 meg jöhetne már nagyon, Stalone se tudja örökké tartani a hátán azt a terhet, hogy mára ő lett egyszemélyben az, aki rendezi, fizeti, és széllítja a kőkemény tömény akciót, és egy sorosokat.

Mese92 2011.03.13. 12:28:52

Belegondolok, hogy majdnem erre cipeltek el!! Ne!! xD
süti beállítások módosítása