Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A 80-as évek: Az erőd előzetes

2011.04.03. 16:28 koimbra 1 komment

Múlt vasárnap írtam, hogy minden héten jelentkezni fogok egy előzetessel a 80-as évekből. Az erőd (The Keep) 1983-ban került a mozikba, a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Michael Mann. Igen, az a jóember, aki elhozta nekünk a Szemtől szembent (Heat) és Az utolsó mohikánt (The Last of the Mohicans). Az erőd második mozis munkája volt, ami nem tette tönkre a karrierjét, ezért elkészíthette az első Hannibal Lecter alkotást Az embervadász címmel.

A 83-as produkció F. Paul Wilson sci-fi és horror szerző regénye alapján készült. Wilson műveiért egyébiránt nem igazán van oda Hollywood, inkább tévés alkotásokhoz használják fel könyveit. A főbb szerepekbeni Jürgen Prochnow, Scott Glenn, Gabriel Byrne és Ian McKellen látható. A történet a második világháború idején játszódik, Romániában a nácik ráakadnak egy erődre, ám hamarosan kiderül, hogy a helyet jóval korábban megszállta egy németeknél is gonoszabb erő, amely kiszívja az emberek életerejét. Így kénytelenek egy helyi zsidó segítségét igénybe venni, aki történetesen ismeri az ősi nyelveket és meg tudja fejteni a különös feliratokat, amire időközben rábukkantak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr712796443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2011.04.03. 18:15:34

ezt kb 5 éve láttam :)
jó nagy marhaság.
süti beállítások módosítása