Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Képek a Men In Black 3 forgatásáról

2011.04.13. 10:37 koimbra 9 komment

Will Smith már bánhatja, hogy a Men in Black harmadik része mellett döntött, ahelyett, hogy inkább más produkcióba vágott volna bele. A forgatás tavaly abbamaradt, a forgatókönyvön végeztek simításokat, azonban ezzel elbíbelődtek egy darabig és a februári kezdés helyett csak mostanában tért vissza mindenki a helyszínre. Valami bűzlik, remélhetőleg betömték a forgatókönyvben tátongó lyukakat és az első részhez hasonló szórakoztató sci-fit hoznak össze. Will Smith és Tommy Lee Jones játssza a két sötét zsarut, előbbi visszautazik az időben, hogy megvédje K ügynök fiatalabb énjét egy gonosz alientől. Alább Smitht és Josh Brolint láthatjátok a forgatáson, Brolin játssza a fiatal K-t.

 
Címkék: képben sequel men in black men in black 3 képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr962822495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.04.13. 11:10:28

Ez a film (is) remek példája annak, ami manapság folyik Hollywoodban - valami nagyon nincsen rendben. Olyan könyvek forgatási jogait veszik meg, amik nem szólnak semmiről, melyek semmiféle értéket és izgalmat, elképesztő fordulatokat vagy meglepő cselekményt, szerethető karaktereket nem tesznek (majd) le elénk a vászonra. Ez mellett "természetesen" lopják az európai és ázsiai ötleteket, amerikaira formálják őket (több-kevesebb sikerrel). S a legvégső csapások példatára: remake remake hátán, sőt: a remake "remakelése", az új Batman sorozat kigondolása, miközben még az előző eposzgörgeteg harmadik epizódját fogják forgatni, mellette a Piroska elnevezésű Grimm-szörny egy éven belüli három-négyszeri különféle megfilmesítése - rosszabbnál rosszabb forgatókönyvek és ötletek, élvezhetetlenre sikeredett, egyébként remek alapötletekkel rendelkező filmek sokasága (nem példálózok).

Mi a baj? Mi történt?
Az egész olyan, mintha a belterjesség mostanában csapott volna át a peremen. Most kezd kiborulni a bili, ami az elmúlt 40-50 évben csak telt és telt megfele. Ezt persze értse mindenki úgy, ahogy akarja - a belterjesség, annak a látszata, hogy eszünk ágában sincsen magunk közé fogadni komoly ötletekkel (forgatókönyvekkel, regényekkel) rendelkező "külső" embert, összeomlott a saját súlya alatt.

A rend kedvéért.
Amennyiben megírod a MIIIB forgatókönyvét és elkezdődik a forgatás, akkor okos pénzembereknek áldását kellett adniuk a forgatókönyvedre, a stábra, a színészek gázsijára - mindenre. Viszont ha előfordulnak fennakadások (legyünk belátóak), akkor természetes, hogy a forgatókönyvíró és a rendező az operatőrrel rögtön félrevonul egy, esetleg kettő vagy három napra, hogy a hibát orvosolják. Itt azonban HÓNAPOS leállásról van szó, ami azt jelzi, hogy egy eléggé átgondolatlan valamit tettek le forgatókönyvnek nevezve, és abból indították a forgatást. Talán rendes füzetlapok sem voltak. Csak cetlik egymáshoz tűzve. Arra gondolj, mikor az író még nincsen kész a könyvével, és előfordulhat (saját példával vagdalózom), hogy vissza kell majd térnie a könyv első szakaszára, hogy ott komolyabb átírásokat eszközöljön - ilyenkor már izzítjuk a nyomdasort, vagy megvárjuk, hogy a pali kész legyen a könyvvel?

Hollywood haldoklik a belterjesség és ötlettelenség miatt. Senki sem szólhat rájuk és nekik, ezért (az Egyesült Államokhoz, mint "anyacéghez" hasonlóan) össze fog roppanni az igénytelenségben. Mi még, akik mostanában elképedve lessük ezt a vesszőfutást, meg fogjuk érni a "végét" - ami inkább egy új korszak kezdete lesz. Anno Spielberg és Coppola érkezett megmentőként... mostanában jó lesz oda olyan is, akinek nincsen szakálla és nem foglalkozik ostoba pénteki szertartásokkal.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.04.13. 11:18:53

@Tom Bobb: Ahogy a Trópusi viharban is mondták: Nem olvasom a forgatókönyvet, az olvas engem.:)

Nem hiszem, hogy manapság sok figyelmet szentelnének a szkripteknek. Michael Bay is beismerte, hogy a Transformers 2 esetében olyan volt, mintha a vágószobában írta volna meg a forgatókönyvet. De a Honnan tudod romkomot elnézve én kétségbe vonom, hogy Brooks tényleg papírra vetett volna valamit, lehet tényleg csak kis cetlijei voltak. Mintha Hollywood a forgatókönyvírók sztrájkja után nem térne magához.
Coppola már régen nem régi (ha lehet így mondani), valahol olvastam olyasmit is, hogy a Keresztapával csak mákja volt, véletlenül hozta így össze. Spielberg is átment pénzgyárosba, szerintem soha a büdös életben nem fog klasszikust kicsikarni magából, de legalább mesélni még tud.

A Men in Blackre visszaérve: Smith érezhette, hogy kell valami olyasmi, ami nagyot szól és visszatérhet az élvonalba, a Hancock óta nem csinált közönségfilmet. Kíváncsi lennék, hogy a több hónapos leállás mennyibe fájt a stúdiónak.

Sonda 2011.04.13. 11:48:39

@Tom Bobb: Hát igen eredeti ötletek lennének, de senki nem mer rá költeni egy centet se addig amíg van Pókember meg Man in Black.. és az a baj h még mindig ezek teljesítenek a legjobban a kasszáknál, ezért a producereket nem is érdekli h milyen a végeredmény..
Ez egy körkörös lefelé irányuló mozgás, amit néha néha megtör egy egy új klasszikus, de az irány attól még nem változik..Én csak azt érzem h évről évre kevesebb olyan film van amit várnék, most például egy sincs és ez eléggé aggaszt XD

Spawn85 2011.04.13. 12:21:36

@Sonda: @Tom Bobb: Éppen ezért nem nagyon vannak már eredeti ötletek, mert inkább nyúlnak az egyszer már bevált ötletekhez, hiszen tudják, hogy abból jobb eséllyel van talán nagyobb bevétel. És ez az, ami a producereket érdekli.
Egy teljesen új ötlet elég kockázatos lehet.

Ami belterjességet illeti, az nemcsak Hollywoodban van így a filmiparban...

Blake007 2011.04.13. 15:32:05

Hát, felőlem aztán jöhet bármi reboot, remake, mindegy, csak jó legyen! Várom ezt a filmet, az első 2 rész nagyon jó :D

mr.roper 2011.04.14. 01:22:02

@koimbra: abszolúte egyetértek Spielberggel kapcsolatos meglátásoddal, hát igen, de azt akár többször is alá lehet húzni nyomatékosítandó, mesélni még tud...egyéb rendezőknek is kellene tudniuk, vagy nem kellett volna elfelejteniük...:-))amúgy Brolin arca eléggé passzol az ifjú K ügynökhöz.:-)

mr.roper 2011.04.14. 01:24:49

amúgy a második integetős kép veszettül hasonlít egy politikai kampányfilm jelenetére:Obama vr.Bush jr. XD

Mese92 2011.04.14. 07:24:25

Jól eltalálták a fiatalabb K ügynököt, le a kalappal előttük. Az első részt nagyon szeretem, második is egész jó, remélem a harmadik nagyon jó lesz.
süti beállítások módosítása