Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Ha eljönnek a bomberek (Streets of Fire)

2011.04.17. 19:32 koimbra 1 komment

Rock and Roll mese – hirdeti a plakát, amivel ugyan kissé túloznak, mivel nem egy szép színes történetet láthatunk hanem egy erőszakosabb filmet. Majd megkapjuk az első másodpercekben - Egy más kor, egy más világ. Ezzel a készítők elérték, hogy a lehető legnagyobb nyugalommal mixelték össze a 80-as évekbeli zenei hangzást az 50-es évekbeli divattal és járművekkel. Walter Hill egy elképzelt várost mutat be, művébe belegyömöszölt néhány műfajt: western, musical, akciófilm és még az is sikerült, hogy ne bukjon el, legalábbis az atmoszféra megteremtésében. Sajnálatos módon a kasszáknál nem aratott, pedig trilógiának képzelték el és ha szépen termelte volna a milliókat, akkor talán Michael Paréra sem a B kategóriás szemetek sztárjaként emlékeznénk. A cselekmény színhelyéül szolgáló városka lakóit a bomberek terrorizálják, a motoros banda ráadásul elrabolja a helyi szexi énekesnőt (Diane Lane). Hazatér az egykori zűrös életet élő Tom Cody és hozzálát megtisztítani a várost, rögtön az első percekben lerendez egy-két helyi kemény legényt. Társa is akad a harcban egy tökös ex-katonanő, McCoy (Amy Madigan) személyében. Hill hozza a tőle megszokottakat, a szereplők nem sokat beszélnek, röviden, velősen fogalmazzák meg mondanivalójukat és ő pont ezen művek rutinos elkövetője, amelyekben az egyszerű történetet is képes élvezhetően előadni. Látszik, hogy Paréból korrekt akciósztár lehetett volna, Lane viszont még a mai napig is vonzó, Willem Dafoe jól játssza a bomberek gonosz, poló nélküli, pántos gatyát viselő vezetőjét.

Címkék: akció iromány röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr182834272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.roper 2011.04.19. 21:39:41

az lepett meg leginkább Hill rendezésében hogy az erőszakos jeleneteket igencsak kerüli, pedig én azt hittem a film megtekintése előtt, főleg a cím alapján hogy egy másfél órás "bosszúvágy" szerű 80'as évekbeli zúzást fogok kapni, erre meg tessék...de nem rossz, sőt, Diane Lane fiatal és gyönyörű.:-))
süti beállítások módosítása