Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló - Reynoldsot eltemetik, Gyllanhaal megakadályozna egy robbantást

2011.04.21. 16:58 koimbra 4 komment

Ismételten rengeteg film kerül a mozikba, bár ezek közül a Rio és Forráskód számíthat több nézőre.

Élve eltemetve (Buried): Hozzánk még csak most futott be a tavaly készült dráma, Ryan Reynolds one-man show-ja. A színész Paul Conroyt játssza, aki egy koporsóban tér magához, nem tudja, hogy kik tették oda és hogy miért. Egy mobiltelefon segítségével tud kommunikálni elrablóival és másokkal. Írtam már róla, itt olvashatod el.

 

 


Rio:
Carlos Saldhana, a Jégkorszak rendezője készítette az animációs filmet, melyben egy arapapagáj úgy meg akar ismerkedni fajtájának utolsó női példányával. A Fox égisze alatt készült a produkció.


Forráskód (Source Code): Jake Gyllenhaal egy katonát alakít, akinek alkalma nyílik arra, hogy megakadályozzon egy tömegszerencsétlenséget. A robbanás megakadályozásához 8 perc áll rendelkezésére, de többször is visszatérhet és próbálkozhat.


Norvég erdő (Noruwei no mori): Japán dráma. Toru Watanabe arra az időszakra emlékszik vissza, amikor legjobb barátja önkezével vet véget életének és közelebb kerül annak szerelméhez.


Eljő a napunk (Notre jour viendra): Francia dráma Romain Gavras rendezésében. A vörös hajú Rémyt nem értik meg sem otthon, sem a suliban, ezért elszökik. Megismerkedik egy színén vörös hajú lelki tanácsadóval, akivel szeretnének Írországba eljutni.


Földünk, a műanyag bolygó (Plastic Planet): német-osztrák dokumentumfilm, amely az életünk részévé vált műanyagról szól.


A HR-menedzser (The Human Resources Manager): Izraeli dramedy. Egy izraeli pékség román alkalmazottja elhalálozik egy merényletben. A HR-sre hárul a feladat, hogy gondoskodjon a elhunyt hazaszállításáról.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr882845378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I3eni 2011.04.21. 18:22:32

A forráskód hatalmas film lett a szemembe, bár szerintem még durvább sztorit össze lehetett volna hozni, de az alapötlet remek :) Kicsit megmozgatja az agyad, figyelni kell. Az Eredet ugrott be a filmről, bár talán az jobb pár fokkal. Ajánlom mindenkinek, bár lesz akinek nem fog tetszeni :)

A nép fia 2011.04.21. 18:28:43

@I3eni: Kösz a pozitív visszajelzést! Épp filóztam, hogy megnézzem-e vagy sem.

Atkakukac1989 2011.04.21. 19:08:10

Nagyon jó a Forráskód, haver is mondta, hogy egyáltalán nem unalmas pedig sok jelenet egyforma.. de mégsem Ez a Duncan Jones tud valamit.

Élve eltemetvepedig az utóbbi évek egyik legötletesebb filmje, örülök h spanyolok csinálták, hollywood elcseszte volna.
Pár logikai baki, de ezen kívül eszméletlen.

kej 2011.04.22. 16:35:30

@I3eni: én nem láttam, de a sztori alapján azon gondolkodom, hogy vaj'h mi különbözteti meg a 12 majomtól?
süti beállítások módosítása