Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Ubisoft létrehozta saját filmes részlegét

2011.05.02. 19:24 koimbra 8 komment

Az Ubisoft nem lehetett valami elégedett a Perzsia hercege filmadaptációval, talán ezért is hozta létre saját filmes részlegét, az Ubisoft Motion Pictures-t. Mondanom sem kell, hogy a divíziót azért alapították meg, hogy a cég egyes játékait vászonra vagy kisképernyőre adaptálják. Yves Guillmot vezérigazgató tette meg a bejelentést az Edinburgh Ineractive Festivalon, de azt nem említette, hogy mely játékaikból szeretnék mozis verziót készíteni. Mindenesetre nem lennék meglepve, ha a többi számítógépes játékokat készítő cég is hasonló lépésre szánná el magát.

"Nem azért fogunk filmeket készíteni, mert nagyon akarjuk, hanem ezért, mert meg kell tennünk."- mondta Guillemot.  - "Ha ezt lépést nem tettük volna meg, akkor nem tudtuk volna kihasználni a következő generáció adta lehetőségeket."

Az Ubisoftot 1986-ban alapították és az évek alatt a legnagyobb független számítógépes játék forgalmazóvá vált. Többek között nekik köszönhető az Assassin's Creed, a Fry Cry (amiből Uwe Boll készített filmet), a Rayman, a Might and Magic és a Tom Clancy nevével fémjelzett franchise.

Címkék: miújság játékból film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr312872409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.02. 20:19:19

Örülök ennek a hírnek is. Így talán több jó játékadaptáció lesz. Hajrá Ubisoft!!!!

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.05.02. 20:20:01

Teljesen jó! Sok filmlehetőség közül lehet mazsolázgatni, amik baromi jól mutatnának nagy vásznon, pl. imaxban. Ha legalább annyira odateszik magukat, mint egy-egy játék kapcsán, akkor garantált a siker. Részemről jöhet a Assasin's Creed meg a M&M film.

Tipca 2011.05.02. 20:24:20

Úúúú, egy jó kis Beyond Good & Evil animációs film... Bár most már annak is inkább a második része jöjjön először.

A nép fia 2011.05.02. 21:01:36

Talán nem is az adaptációkra kellene gyúrni, hanem az olyan jellegű alkotásokra, mint a Matrix is próbált lenni: egy része a játékban, egy része a filmen, a kettő kiegészíti egymást, de önmagukban is szórakoztatóak.

Így mindenesetre egy nagy stúdió nem fog határt szabni a kreativitásban, bármit megcsinálhatnak, csak a saját döntésük és felelősségük lesz.

A Marvel is jól járt, hogy létre hozta a filmes részlegét. Azóta vannak igazán jó képregény-filmek. Valljuk be, sem a Daredevil, sem a Punisher nem volt igazán jó, de a Penge 2-3 is csak sok szódával és whiskey-vel volt nézhető. A Fox is kiherélte a Fantasztikus Négyest rendesen, nem is beszélve a lángoló motoros koponyáról. Talán csak az X-MEN-ek sikerültek jól.

Szóval, nem lesz baj, ha az Ubisoft a saját gyermekeit neveli, és nem bízza másokra.

I3eni 2011.05.02. 23:33:18

@A nép fia: Ami napjainkat illeti, a Marvelnek bejött a Vasember és most úgy látszik a Thor is.

Ennek a hírnek nagyon örülök. Valljuk be régen az Ubi nem a történetekről volt híres, vagy hogy is mondjam... a játékait e szempontból nem tette élvezhetővé. (Driver, Rainbow six régebbi részei, Ghost Recon) azonban nagy sikert aratott a régi nagy kedvencel... Far Cry (filmben egy 0 volt) és a 2. rész se sikerült rosszul. Most szerintem mindenki az Assassin's Creedre lenne kíváncsi, mert a srácok nagyot alkottak és filmvásznon is nagyot ütne a produkció. Sok-sok rejtély és fantázia van abban a játékban és fordulatokból sincs hiány (lásd: AC Brotherhood finálé) Aztán ott van a Splinter Cell, amelynek régebbi részei (főleg az első rész) nem nagyon adta vissza a történetet, ez változott... kaptunk egy Chaos Theory részt, később a Double Agent részt... most pedig a Conviction-t ami szintén jól sikerült. Volt szó arról, hogy mozikba küldik Sam Fisher ügynököt, most lesz rá esélyük. AC-t a népnek és SC-t! :)

COLT 2011.05.03. 15:53:23

Az első far cry film boll jobb, nézhető munkái közé tartozott, de attól még egy rakás szar. Jöhetne annak egy normális feldolgozás, aztán AC, Crysis stb. Megegy GoW film is jöhetne már...

Droid 2011.05.03. 18:07:00

Íme eljutottunk odáig, hogy Hollywoodban már nem tudnak semmi ujjat kitalálni és játékok storyját fogják megfilmesíteni - egyébként nagyon helyesen.

I3eni 2011.05.03. 22:43:55

@COLT: Crysisnak mi köze az ubisofthoz? Nem akarok én bele kötni, csak nem értem :) Ha ezt nem az ubisofthoz érted, akkor egyetértek h jöhetne már crysis és GoW film :)
süti beállítások módosítása