Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.05.05. 20:01 koimbra Szólj hozzá!

A lány, akibe a farkas is beleszeret

A lány piros köpenyt hord, és ellenállhatatlan: nemcsak a falubeli férfiakat, hanem az erdőben lakó farkast is elemi erővel vonzza…
A mese kicsit megváltozott, de nem is csoda: A lány és a farkas (Red Riding Hood, hazai bemutató: április 28.) című, különleges hangulatú, misztikus film főszerepét Amanda Seyfried játssza. Az Alkonyat rendezőnője éppen azért választotta őt a szerepre, mert a színésznő megőrzött magában valami gyermekit, miközben mégis árad belőle az erotika.
– A rendező, Catherine Hardwicke legalább is azt mondta, azért kért fel a szerepre, mert szerinte nagyon szép vagyok – nyilatkozta Seyfried, akit a Mamma Mia!-ban ismert meg a világ. – Amit egy pillanatra sem hittem el neki. Ez már gyerekkorom óta így van. Régebben otthon minden tükröt leszedettem a falról, mert nagyon idétlenül néztem ki. Persze azóta sok minden megváltozott, de ha a külsőmről van szó, mindig előjönnek belőlem azok az érzések.

X-lány: a legcsinosabb

A mutánsok dögösek. January Jones, akit a legtöbben a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatból ismernek, biztosan az: az X-Men – Az elsők-ben (X-Men: First Class, hazai bemutató: június 2.) ő alakítja a gondolatolvasó Emma Frostot.
– Két szerepre is jelentkeztem a filmben – vallotta be nemrég újságíróknak a 33 éves szőke szépség. – De reméltem, hogy nem dr. Moira MacTaggert szerepét kapom, hanem Emma Frostot. Gonosznak lenni jobb; és, hogy a figurám néha teljesen csillogóvá alakul, még jobb. De az első próbafelvétel idején, még nem olvastam a képregényt: amikor először megláttam, hogy milyen ruhákban jár ez a nő, eléggé megrémültem, illetve reméltem, hogy a filmben azért kicsit több lehet majd rajtam…
Azok, akik már láttak részleteket a filmből, azt állítják, hogy a jelmeztervezők hűek maradtak az eredeti képregényhez: Emma Frost a filmen sem mutatkozik túl fázósnak vagy szégyellősnek. De January Jones azt mondja, ilyen helyzetekre van egy színésznői trükkje: „minél nagyobb zavarban van az ember, annál magabiztosabbnak kell mutatkozni…”

Vámpíros western

Érdemes odafigyelni a részletekre... A pap – Háború a vámpírok ellen 3D  (Priest, hazai bemutató: június 9.) a távoli jövőben játszódó antiutópia, mely szerint csupán egy harcos papi rend képes megvédeni az emberiséget a vámpíroktól: így három sztárja, Paul Bettany, Cam Gigandet és Maggie Q a forgatás nagy részét biztonsági kábeleken forogva, repülve, sziklabarlangokban verekedve töltötte.
A minden részletre, trükkre és meghökkentő látványelemre aprólékos gonddal figyelő rendező, Scott Charles Stewart csupán egyetlen kis információt felejtett el megosztani a színészeivel: hogy filmje, többé-kevésbé egy klasszikus western feldolgozása.
– A sivatagban gyötörtük egymást egy futurisztikus motorokat és távol-keleti harcművészeti fegyvereket is bevető akciójelenettel, amikor hirtelen összeállt a kép – mesélte egy újságírónak Cam Gigandet, aki számára nem ismeretlen a vámpírvilág: az Alkonyat-ban gonosz vérszívót játszott. – Hogy ez a sztori tulajdonképpen Az üldözők című híres western, csak abban indiánok voltak vámpírok helyett. Rögtön elmondtam az egészet Paul Bettany-nak, aki erre rávágta: „akkor én vagyok John Wayne”, ami persze nem igaz, mert én játszottam azt a fickót, aki John Wayne volna. De onnantól sokkal jobban értettem az egészet.

Magassági mámor – zöldben

Ryan Reynolds nem unatkozott mostanában. A Zöld Lámpás 3D (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) forgatásának megkezdése előtt hét hónapon át minden reggelt az edzőteremben töltött, és mire a filmezés megkezdődött 15 kg izommal lett nehezebb.
Ám a testi erő nem mindenhez elég: Reynolds közismerten erős tériszonnyal küzd, amióta egy ejtőernyős ugrása során nem nyílt ki az ernyője, és csak a tartalékernyő mentette meg az életét. Így aztán, bármilyen jó kondiban volt is, akadt néhány akadály, amit nem vett olyan könnyen. Ő játssza az első földlakót, akit felvesznek a világegyetem rendjére ügyelő Zöld Lámpás Alakulatba, és a sok zöldbe öltözött ufóval együtt harcoló srácnak jó néhány vad akcióban kell részt vennie – többnyire a levegőben.
– Amikor vagy 100 méter magasan, néhány kábelre csatolva elengedtek, és én 20 m/s-os sebességgel pörögve zúgtam a föld felé, olyan pánikba estem, hogy magamat is megleptem – vallotta be a színész, aki pedig a Penge-től az X-Men-ig már jó néhány akciófilmben bizonyított. – Én sem értem, miért, de miközben zuhantam, értelmetlen dolgokat kezdtem kiabálni. De szerencsére nem kellett megismételnünk a felvételt, a szöveget meg ki lehetett cserélni utószinkronban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr432880608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása