Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Angol nyelvű film készül A félkegyelműből

2011.05.13. 11:06 koimbra 1 komment

Megfilmesítik Fjodor Mihajlovics Dosztojevszki egyik regényét, A félkegyelműt. Jackson Rathborne és Erika Christensen fognak játszani a szeptemberben induló produkcióban, amelyet Paul Williams fog levezényelni.

Főszereplője Lev Nyikolajevics Miskin herceg, a „jó ember” idealizált típusa, aki, noha nem túlzottan (de azért épp eléggé) okos, ugyanakkor gyermekien tiszta (ártatlan, kedves, naiv és megbocsátó). A herceg hosszas betegség után érkezik haza Oroszországba, és próbál – nem csak ő tehet róla, hogy tragikusan sikertelenül – beilleszkedni az ottani életbe. A félkegyelmű tartalmaz társadalomrajzot (talán szatírát is), és az íróra oly jellemző lélektani és önéletrajzi elemeket. (Wikipedia)

A félkegyelműből több filmes verzió is készült, Akira Kuroszava 256 perces adaptációt forgatott a klasszikusból. 2003-ban egy minisorozatot mutattak be a tévében, 2000 is összerántottak egy mozifilmet, az oroszok ebben modern környezetbe helyezték a cselekményt. 1994-ben pedig Andrzej Wajda dirigált le egy 100 perces filmet.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr142900289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shui 2011.05.13. 15:25:39

az expert lélektani leírásokat nehéz lesz megvalósítani
süti beállítások módosítása