Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lone Scherfig IV. Keresztély dán király udvarában

2011.05.16. 18:27 koimbra 1 komment

Lone Scherfig dán filmes az Egy lányról (An Education) filmmel szerzett nagy hírnevet, hamarosan érkezik következő alkotása, a One Day, amiben Anne Hathway játssza a főszerepet. A rendezőnő hamarosan visszatér hazájába, hogy leforgassa a Music and Silence dán történelmi eposzt. Az előkészületekkel el fognak bíbelődni egy darabig, mivel csak 2012 elejére tervezték be a forgatás kezdetét. A forgatókönyvet Martin Sherman, a Mrs. Henderson bemutatja (Mrs. Henderson Presents) írója tette le az asztalra, az úriember a Whitbread díjas Rose Tremain regényét adaptálta.

A történet IV. Keresztély dán királyt állítja a középpontba. Az uralkodó 1597. november 30-án feleségül vette Brandenburgi Anna Katarinát, Joachim Friedrich brandenburgi őrgróf lányát. A királyné hat gyermeket szült neki, mielőtt tizennégy évvel később meghalt. Négy évvel ezután a király titokban elvette Kirsten Munkot, akitől tizenkét gyermeke született. A királynak összesen legalább 26 törvényes és törvénytelen gyermekéről tudunk.
 Általában az egyik legjelentősebb dán királynak tartják, aki számos reformot vezetett be és vállalkozásba vágott bele csaknem 60 évig tartó uralkodása alatt. (wikipedia)

A készítők bemutatják, hogy miként védelmezte az országot és hogyan próbálta megmenteni házasságát. Ugyanakkor két szolgát is nyomon követhetünk, akik egymásba szeretnek, de útjaik különválnak, mikor a király nejét kiutasítják az udvarból.

Címkék: miújság drámahír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr812908856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2011.05.17. 09:49:16

Ha már dán király, én inkább Kékfogú Haraldról néznék valamit:)

Amúgy meg én szeretem a történelmi filmeket, de itt sajnos nagyon soványka sztorit sejtek... :(
süti beállítások módosítása