Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egy lelkes filmművészetis videókritikája a Paulról

2011.05.24. 20:18 koimbra 22 komment

Egy lelkes filmművészetis, Szirmai Gergely is bemutatkozik a világhálón, megkért, ha lehetséges tegyem ki az alábbi videóban, amelyben a Paul sci-fi vígjátékról beszél, majd a Karib-tenger kalózai 4-et is szóba hozza. Állítása szerint mérhetetlen kritikai hullámra vágyik, szóval ha van véleményetek nyugodtan közöljétek, ebből tanul, fejlődik és később jobb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr172929739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.05.24. 20:28:04

már láttam a saját blogján, és vicces a csávó. :D

COLT 2011.05.24. 20:32:15

Nem rossz, de tényleg néha több lenne a kevesebb, jobban összefoglalhatnád amit mondani szeretnél, kevésbé kéne ripacskodni:D meg úgy nagyjából kevésbé hadarni. Egyébként meg tudom hogy erre az lesz a válasz hogy "akkor csináld te jobban", de mondom, határozottan nem rossz kérdés/kezdés.

COLT 2011.05.24. 20:33:16

@doggfather: Amúgy ja:D:D:D még a végén celeb lesz az RTL-en Nagy Alekosz meg Fekete Pákó mellett:D:D:DDDDDDD

SuperEdem 2011.05.24. 20:57:49

Ami a legjobban szemet (fület) szúrt, hogy a hadarás miatt elharapod a szavak végét és sokszor összeakad a nyelvet. Ami elég zavaró, mert nagyon kell koncentrálni arra, hogy mit is mondasz.
Amúgy nekem nem igazán jönnek be ezek a kamerába megmondom a frankót poénhegyekkel stílus. Igaz a henteses poén bejött, de a többi nem igazán.
Bár biztos, hogy van akinek bejön ez de az elenyésző a néphez képest. Ha ebből akarsz sikert kovácsolni, esélytelen. Ha meg csak gyakorlás céljából műveled, akkor csak bátran.
Sztem maradj meg a hagyományos kritika írásnál. A videó bloggereknek nincs jövőjük. Egy kezemen össze tudom számolni, hogy hány ilyet láttam és egyik sem tudott lekötni.
Ti hány videóblog bejegyzést néztetek már végig? ....

A nép fia 2011.05.24. 20:58:18

A legjobb lesz, ha bemásolom ide, amit neki írtam, ugyan nem ehhez a videobloghoz, hanem a Thor-ral kapcsolatoshoz. Ím:

"Azt hiszem, a stíluson van még mit csiszolni. Nem rossz, nem rossz, néha egész vicces, de olykor átesik a ripacskodás oldalára. Ennyire nem kell túljátszani. Jó lesz ez - idővel.

...

A hadonászásból kevesebbet, mert néha már eléggé idegesítő. Látszik, hogy zavarban vagy a kamera előtt. Talán próbálj kicsit visszafogottabb lenni, és hadarni sem kell ennyire. Hidd el, a poénok akkor jobban átjönnek. Nem kell energizer-nyuszit játszani. A mimika vicces, de túl sok ez is. Nem hiába mondják: a kevesebb néha több. Nem kell Jim Carrey-nek lenned.

A végén, amikor okosságokat mondasz... nos, olyan, mintha egy vizsgán felelnél. A hadarás miatt pedig tényleg az az érzésünk, mintha a leckét mondanád fel. Ha lassabban beszélnél, kicsit talán "megfontoltabban", akkor hitelesebb volna. Így viszont súlytalan.

A vulgáris szavak (tudom, nincs sok) használata viszont nem menő. Hidd el, a változatosabb kifejezésmód sokkal érdekesebb. Ha megfigyeled a legjobb stand-up komikusokat, akkor láthatod: a profik nem káromkodnak.

Technikailag nem rossz a videód, és csak szőrszál-hasogatásként mondom: mi lenne, ha a traileket nem csak bepakolnád, hanem a mondandódhoz megfelelően vágnád meg? Az már kicsit pro... :-)
..."

FayeFaye 2011.05.24. 20:58:57

Azta, tok jo lett. Olyan Jonathan Ross-os, csak haromszor gyorsabb. Ami nem baj, az a hulye hangu Fred gyerek is milyen iszonyat nepszeru. Remelem le fogja fejvadaszni egy TV csatorna; nincs TV-m, idonkent latom nyilvanos helyeken, es ritkan latni magyar embert, aki ilyen termeszeteseggel tud kameraba beszelni es akinel nem halali ciki ez a jopofaskodo hangvitel. Sok sikert!

A Paulon meg alig birtam ebren maradni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.24. 21:12:45

A csávó nem ártana, ha tanulna még valamit, mondjuk megnézhetne kb 5000 filmet, mert tudás az nem sok szorult bele. Ambíció viszont annál inkább. Sebaj, vár rá a RTL Klub. Elfér ott a sok paraszt között...

Dean6 2011.05.24. 21:13:05

A hadarás kicsit tényleg sok,de amúgy nekem tetszik :) Hajrá!

csak_csendben 2011.05.24. 21:38:20

Megnéztem. Ismerős volt a stílus, sőt, a poénok egy részét már hallottam, Ben Croshaw-tól. Nem rossz, de legalább nem is jó.

Ezután megnéztem az 1. részt, és egy az egyben Ben Croshaw műsorának a lenyúlása. Minden. Poénok, kinézet, stb.

A későbbi "adásokban" elvetette a kinézetet, de még így is ráismerni, hogy mi adta az inspirációt (néha még magát a poénokat is...).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.05.24. 21:49:48

@efes: a blogját is át kell tanulmányozni mielőtt bántod. ;)

Vagy megnézted?!

csak_csendben 2011.05.24. 21:50:00

+
Már akkor inkább ez:
www.fakultativ.com/videomania.html
,ami a redlettermedia.com/plinkett/ -nek a magyar változata, de jó, szerintem.

Logicka 2011.05.24. 21:52:07

Köszönöm a konstruktív kritikákat és a jókívánságokat. (nomeg persze a posztot.) :)Bizony van min csiszolni, meg is lesz csiszolva, Szombat hajnalban a másnaposok 2 lesz terítéken, friss ötletekkel esünk neki.

@csak_csendben: Kiváló felismerés. Mivel nem vagyok grafikus, amikor még csak rajzokkal illusztráltam a videóimat, kellett egy olyan figura, amit még paintben is előállíthatok. Ezért döntöttem úgy hogy használom yahtzee karakterét, akkor nem volt tervbe véve, hogy ez a dolog idáig eljut. Jól láttad, amint komolyra fordult a dolog, tüstént el is vetettem. A poénokat viszont én írom , ha írom, általában a kamera előtt jönnek. Van nekem elég mondanivalóm, egyenlőre nem érek rá lopni.

csak_csendben 2011.05.24. 22:01:53

@Logicka:

A poénokkal kapcsolatban:
"Rövid válasz AAAA, hosszú válasz AAAAAAAAAAAAAAAAAAA"

Elanor_ 2011.05.24. 22:06:55

alapetoen tetszik, marmint az otlet, a stilus, es az eszkozok, de nagyon kevesse informativ, ami szamomra a letjogosultsagat kerdojelezi meg.

eltelt 3 perc es lenyegeben semmit nem tudtam meg errol a filmrol.

A nép fia 2011.05.24. 22:16:19

@Logicka: Lennének ötleteim, hogy miképp legyél kevésbé hiperaktív, de mégis informatív és vicces. Majd egy sör mellett megdumáljuk! :-D

Mese92 2011.05.24. 23:46:19

Öcsi, nagyon hadarsz, és sokat hadonászol. De a humor az nem rossz, látszik, hogy nem vagy hülye gyerek. Csak Take it easy, légy lazább a kamera előtt, és akkor jó lesz :) Minden jót, mondhatnám, viszlát és kössz a halakat!

Nem akarok nyáladzani, de Dancsó Péter a kedvencem a videókritikusok közül. Ő forma a javából.

mr.pither 2011.05.25. 00:26:52

Öreg:

kőműves.

próbáljad, hátha. Látod majd, ahogy épül a dolog, habarcsot keversz, meg úgy kezdesz valamit az életeddel.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.05.25. 02:31:35

hát koimbra tesó, minden tiszeteletem, de leginkább az tetszett ebből a bejegyzésből, hogy észrevettem a számlálóban Harold & Kumar 3 pörög vissza!!!!

neked meg:

1. ne hadarjál, mert nem értem mit akarsz

2. a filmről beszéljél, nem kell sokat, de a Dóra jelenti-t ha más nem feldobták a csaj mellei, neked handicapod van de durván

3. ezek a megmondomafrankótutkerájstílusban vivatévés baszások sose jöttek be (és azt hiszem az emós "patkányoknak" sem fognak túlzottan) de ha már így nyomod, szerződj le valamelyik alacsonykategóriás energiaital gyártóval, és akkor jön be egy kis zséd is

4. pontosan tudom mennyi meló van egy ilyen 4 perces videó összehozásában, vágóképek beillesztésében, az egész megtervezésében, én is csináltam ilyen hülyeségeket amíg 16-17 voltam, de valahogy nekem azóta fejlődött az önkritikai érzékem

Atkakukac1989 2011.05.25. 15:58:10

Alapvetően nincsen baj vele, nem mond oltári hülyeségeket mint a Puzsér.

Lássuk be, ezt meg kell becsülni. Szerintem idővel csiszolódni fog, a poénok is jók.

Szerintem ilyen videokritikus kell mert amúgy is kevés van belőle és ez a Szirmai nem rossz, sőt!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.26. 11:08:34

@doggfather: jaja, a hollywood hírügynökség. nekem nem jön be, erőltetett, magamutogató, alpári, izomból trendi stb. még jó, hogy normális filmekkel nem foglalkozik, így csak véletlenül találkozhatunk...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.05.26. 11:11:47

@efes: okés, bocsi a "gyanúsításért" csak nem voltam biztos benne. ;)
süti beállítások módosítása