Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Filmes naplónk

2011.05.27. 15:14 koimbra 921 komment

Többen kérték, hogy legyen filmes napló, amiben röviden, egy-két szóban, pár mondatban taglalom, hogy mit néztem meg legutóbb. Arra gondoltam miért ne lehetne-e helyett egy poszt, ahol nem csak én emlékezem meg arról, hogy mely produkciókat láttam, hanem Ti is. A hozzászólásokban mindenki leírhatja, hogy mit tekintett meg és ezt másoknak ajánlja vagy sem. Aki esetleg hosszabban értekezne - kritikaféleség kerekedik ki mondandójából - elküldheti mailben is, ami jó eséllyel kikerülhet a droid hasábjaira.

Címkék: filmes naplonk

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr522936766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2012.06.06. 12:20:42

Dühöngő bika

Vizsgára tanulás helyett Scorsese remekműve került terítékre. De Niro fantasztikus, de Joe Pesci talán még fantasztikusabb. Nem tudom, ahogy elnézem ezt az embert, mindig elgondolkodom, hogy nála keresve se találhat az ember jobb mellékszereplőt. Annyira él a filmjeiben, annyira tudja hozni a rá osztott szerepeket. Nem a főszereplő kárára, hanem hozzá idomulva. Sajnálom, hogy manapság alig vállal valamit.

Hogy a filmről is ejtsek pár szót. Remek a bokszolós élet mögötti családi háttér bemutatása. Mellesleg az egyik legszebben fényképezett film ami valaha készült.

A befejezés pedig van olyan szívfájdító, mint A pankrátorban volt, (hogy műfajon belül maradjunk).

Bár Vickie-t tuti nem nézi 15-nek semelyik férfi. Ez biztos!
95%

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 07:50:12

Trónok Harca 2ik évad:

Volt olyan jó, mint az első évad, és még van benne mindig! (P)Imp 4 king!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.07. 14:28:41

Agression Scale: B kategóriás akciófilm, ahol egy csapatnyi gengszter tör be egy családhoz. De a család fia kissé zakkant (ha lehet így fogalmazni) és lánytesójával elszökik, csapdákat állít, nem adja olcsón a bőrét. 60 %

Szilveszter éjjel: A Valentin nap sem volt az ínyemre. Egyszerűen csak telepakolták neves arcokkal, de egyik szálat sem tudták érdekessé tenni. Mintha a készítők se tudták volna, hogy mit is akarnak. 40 percig bírtam, jó hogy nem mentem el rá moziba.

A Társas játék 6. részénél járok, erősen gondolkodom rajta, hogy abbahagyom. Ez a ki szeret ki, ki akar kavarni kivel dolog túlságosan is el van húzva.

A második rész után abbahagyom a Continuum sorozatot. Az első rész korrekt volt és valamennyire le is kötött, de a folytatás már inkább unalmas volt. Részemről ennyi.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 14:47:33

@koimbra: én az első után abbahagytam a continuumot.

Az az Agression érdekelt eddig, de már nem biztos, hogy meg akarom nézni, olyan reszkessetek betörők durvábban filmnek tűnik...

Atkakukac1989 2012.06.07. 18:11:44

@koimbra: szeretem a Társas játékot, messze a legértelmesebb sorozat a hazai palettáról, ezzel nem azt mondom, hogy kiváló, hanem azt, hogy ez a max. amit tudunk, viszont legalább nem áraszt olcsóság és művészi szagot, ennek viszont kifejezetten örülök :D nem hiába az hbo pénzelte

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 21:02:14

Szupercsapat:

hbo adta, nekem meg volt fölös 2 órám.

Nem olyan rossz ez a film, sőt még így többedszerre is élvezetes.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.07. 21:31:43

@Atkakukac1989: Az egyértelmű, hogy a HBO minőségi produkciókat csinál, csak éppen ez a romantikus dolog nem megy le nekem ilyen hosszan a torkomon.:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.09. 12:39:49

Prometheus: Felejthető sci-fi horror. A színészek jók, de egyáltalán nem döbbentett le, hogy néhányan meghaltak. Az író azt mondta, hogy az Alienhez hasonlóképp itt is furcsa lesz, hogy azok hullanak el, akikről nem is gondoltuk volna. Bővebben majd a kritikánál. 60 %

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.09. 14:15:39

jonah hex.

másodjára nézve nem kell ezért szégyellnie magát senkinek, nem rossz a film.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.11. 11:54:04

The Raid: indonéz akciófilm, pofás verekedésekkel. Másfél órás akciót sejtettem az előzetesek után, végső soron meg is kaptam, bár nem pörgött folyamatosan. Mindenesetre 75 %-ot megérdemel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.11. 19:23:49

House hattyúdal:

nem tudom, hogy kellett-e igazából ez, illetve azt se, hogy tetszett-e...

Atkakukac1989 2012.06.11. 21:43:31

Prometheus IMAX 3D

Örültem, hogy a szigorlati édesbús okozta fáradalmakat ezen mozival ünnepeltem.

A 3D teljesen felesleges az IMAX vászon viszont bőven nem. Ezt a filmet a lehető legszebb és legjobb körülmények között kell megtekinteni. Annyira gyönyörű a látvány, hogy az valami hihetetlen. Talán azért mert nem felejtettek el még díszleteket építeni (és itt jön az, hogy) és hiába van ilyen-olyan hiperszuper CGI technika, a valós megfogható dolgokat még mindig nem üti semmi. Köszönöm Prometheus-stáb.

A film eleje és befejezése fantasztikus. Ami meg közben történik az se rosszabb. Van egy-két döcögősebb rész, meg egy-két hülyeség (logikátlanság) és van ezen felül egy pár megmagyarázhatatlan momentum aminek én kifejezetten örülök. Mert az az igazi nagy film, melyen agyalhat az ember, akár megtekintés után hetekkel is. A Prometheus ilyen, ez meg számomra nagyon értékelendő.

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy sci-fi van a moziban, ráadásul ilyen grandiózus és minőségi. Meg kell jegyezni, azért ilyen ritkán akad példa. (A Hold és a District 9 sem volt ennyire nagyszabású). Ezért Scott most megint egy nagy űrt töltött be, hosszú idő után.

Az meg, hogy a Prometheus időtálló klasszikus lesz-e? Az nem kérdés. Tessék csak összevetni a 2001-gyel. Rengeteg a film övezte közönségi reakciók sokszínűsége és a sztori összetettségét megalapozó ellentmondások garmadája. Pedig a Prometheus csak pár napos.

Ilyen klasszikus sci-fiket ma már nem készítenek.
90%

Ui.: pluszpont a mozi közönségének akik lélegzet visszafojtva nézték a rázósabb jeleneteket. Az egész mozit meg síri csöndben. Így tényleg olyan volt, mintha az űrben lettünk volna mi is. :DDDD

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.13. 12:16:04

The Last Circus: 1937-ben a spanyol polgárháborúba besoroznak egy cirkuszi bohócot is. Az illető mielőtt még fűbe harapna fiát arra inti, ha felnő, akkor csakis szomorú bohóc válhat belőle. Évekkel később el is szegődik egy cirkuszhoz, ahol beleszeret egy artistanőbe, csakhogy az már egy másik bohóc asszonya.

A szépség, a szörnyeteg és a szörnyeteg - így lehetne jellemezni a filmet. Eléggé groteszk és magával ragadó, 80 %. Tehát marhára tetszett, de fogalmam sincs, hogy mit tudnék róla írni. Egyet viszont tudok: Carolina Bangről kell egy háttérkép. Most!:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.14. 15:44:35

Bűnös Miami:

első részt néztem meg, és tetszett fogom nézni a sorozatot.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.15. 10:00:09

Csere.com egy csaj a switch.com-on házat cserél valakivel némi időre. Az első éjszaka után kommandósok lepik el a házat, kiderül, hogy az egyik szobában egy hulla van, őt pedig összekeverik valakivel. Hiába bizonygatja, hogy ő nem az, akit el akartak kapni, mégsem hisznek neki, minden bizonyíték ellene szól. Eric Cantona játssza a zsarut egyébként. Tegnap még adtam volna rá egy 75 %-ot, de azóta beugrott pár dolog, ami miatt leesett 65 %-ra.

Stan Helsing: horrorparóda, amiben a főhős Van Helsing leszármazottja és a klasszikus horrorikonok ki szeretnék nyírni. Sajnos egy jó poénra jut vagy 20 rossz. Őszintén szólva nekem csak Diora Baird maradt meg, folyamatosan arra vártam, hogy meztelenkedjen.:)

Atkakukac1989 2012.06.17. 16:16:30

A titánok haragja

Első nekifutásra pár nappal ezelőtt sikerült elaludni rajta. Ritkán fordul ez elő velem, de most megtörtént. Másodjára mér szépen végignéztem, viszont mély nyomokat ez a rész sem hagyott.

Az az érzésem volt végig, hogy egy tv filmet nézek, mondjuk kicsit magasabb színvonalon. Köze nincs ennek a folytatásnak a blockbusterekhez. Ha mondjuk veszem az elmúlt évek 2 kedvencét Perzsia hercege és G.I. Joe, akkor a Wrath of the Titans messze alulmarad. A legnagyobb vicc, hogy másfél órás a film és még így is olyan, mintha mér ezer éve tartana. A legdurvább, hogy 1 nagy akció van csak benne, ha a film eleji kis támadást nem számítjuk.

Csinálják nyugodtan, de nem sok értelmét látom.
55%

A máltai sólyom

Az a legnagyszerűbb az egészben, hogy nincs benne egy valamirevaló akció sem, de mégis izgalmakkal teli. Nem is tudom mikor láttam ennyire jól megírt forgatókönyvet. A színészek minden megszólalásának súlya van. Igazi parádé, ahogy 1 jeleneten belül, hogy változik a figurák egymáshoz való viszonya, a néz meg erősen koncentrál, hogy csak sejtse ki kivel van.

Humphrey Bogart zseniális, akárcsak a mellékszereplők. Film noir a javából. Most már elkezdem pótolni a többit.
100%

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.18. 21:05:33

Piranha 3DD: Rendesen elmarad az első résztől, mind poénban, mind csöcsfaktorban, mind gore-ban. Hasselhoff viszont szépen kiparodizálta önmagát:) 40 %

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.21. 21:39:14

Madagaszkár 3: A trilógia legjobb darabja, élvezetes, humoros és szórakoztató. Csak a főszereplő négyesből egyedül Alexnek jut kiemelkedő szerep, a többiekről megfeledkeztek, de tették ezt úgy, hogy hiányuk nem zavaró. 80 %

Börtönregény: Mexikó korrupt és még a börtön is más. Mel Gibson karaktere elrabol pár millát, majd a zsaruk lenyúlják tőle, őt pedig a sittre küldik. Ott próbál ügyeskedni, megpróbál talpon maradni. Hangulatos kis akció-thriller, 75 %-ot megérdemel.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.23. 11:54:31

Beszélnünk kell Kevinről: Már az első képkockák láttán éreztem, hogy ez nem nekem való film. Művészi dráma, hosszú, elnyújtott jelenetekkel. Nem fogott meg.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.24. 19:55:57

Hell: Német posztapok film, Roland Emmerich volt a producer. 2016, a Nap felperzselte a Földet, az emberek nagy része elhunyt. Néhány túlélőt követhetünk, akik a hegyek felé igyekszik, hátha ott akad víz. Az út és az Éli könyve ötvözetének tűnt, engem lekötött, 70 %.

Atkakukac1989 2012.06.25. 18:12:50

Anyátlanok
www.imdb.com/title/tt0408664/

Nem egy könnyű film, befogadni is nehéz. De, ha az ember végigüli a közel 2 és fél órát nem érzi majd elvesztegetettnek. Az még tragikusabbá teszi az egészet, hogy megtörtént esemény az alapja.

Puritán, egyszerű képi világgal bír, jó gyerekszínészekkel. Van benne például egy olyan jelenet, mely hajaz egy kicsit Fassbender futására a Shame-ből.

Többször biztos nem nézem meg, de egyszer mindenképp érdemes volt.
75%

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2012.06.25. 23:14:14

2 Coelhos

A brazil rock'n'rolla. Nem is rossz próbálkozás Afonso Poyart-tól, csak a film ott bukott meg, hogy ismétli önmagát. A remek kezdés után dinamikusan halad, de a végére beül, s valahogy elveszti a varázsát. A "még mindig van még egy újabb réteg", meg már egyenesen sok volt.
70%

Red Tails

Óriási csalódás volt. Pont az ellenkezőjét kaptam, mint amit vártam. Unalmas repülős jeleneket, és "aranyos" négerek a rasszismus célpontjában. Ráadásul annyira leegyszerűsítették a német kontra feketék légi harcát, hogy az már felháborító. Nagy hibája a filmnek, hogy képtelen voltam aggódni a szereplőkért, aminek megvolt az oka...
Nagy luftot rúgott Lucas.
50%

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.26. 08:18:05

Mindörökké Rock:

néhol kicsit nyálas, amolyan amerikai álom élése rockban, de Tom Cruise epic, nagyon jól játszik.

És a zenék is egész jók lettek, vajh ő énekel, vagy csak pléjbek???

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.26. 09:53:56

Rock of Ages: El kellett volna dönteni, hogy mit is akarnak. A paródiába ugyan belefér a drámázásnak tűnő jelenetek, de csak akkor, ha azok is viccesek. Így paródiaként indult, majd komolyabbá válik. Több helyen is unalmas, hiába a jó zenék és hiába jó Tom Cruise. 40 %

@doggfather: Elvileg ő énekel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.27. 12:19:00

Az utolsó Léghajlító:

Elkaptam a ésbíjón, és komolyan azt hittem, hogy egy leslie nielsen-es paródia filmet nézek.

Hogy kiherélték az animét az nem kifejezés, jajderossz, meg ne nézzétek, én is csak 20 percet bírtam belőle.

Spawn85 2012.06.27. 12:40:01

@doggfather: Én bátor voltam, és végignéztem. :) Az animét meg nem láttam, de ez akkor is rossz volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.27. 13:50:34

@Spawn85: próbáld meg, mert nagyon jó kis sorozat, de a fim még viccnek is rossz.

Atkakukac1989 2012.06.27. 15:20:14

@doggfather: Sajnos Shyamalan már nem a régi. Hol vannak már a Jelek, A sebezhetetlen stb. idők. Szomorú. Azért bízom az új filmjében, amit Will-lel csinál.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.29. 11:12:09

Bűnös Miami első évad:

Nekem bejött, olyan volt, mintha egy 1,5-2 órás gengszterfilmet nyújtottak volna el 8 részre.

A története/cselekménye annyi volt, mint egy filmnek, de (nekem) kellően szép, sok mennyiségű környezet bemutatással, meg hangulatfestéssel.

Tetszett nah.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.30. 11:57:00

Az ördög benned lakozik: Eléggé gáz, ha egy ördögűzés közben ásítozom és egyáltalán nem hat rémisztőnek a természetellenes szögben kicsavarodott végtagok. Tök felesleges volt a found footage, érződik, hogy csak azért választották ezt a "műfajt", mert így sokkal olcsóbb. Mellesleg az év első sikerfilmje volt.

Damage: Steve Austin börtönviselt fickót alakít, aki egyébként jó szívvel van megáldva. Pénzre van szüksége, segíteni akar valakin, ezért bevállal néhány jól fizető bunyót. B kategóriás öklözés, nem tudnám ráfogni, hogy nagyon gáz lenne, nézhető, de Laura Vandervoort mosolya nem lendít sokat rajta.

Hatfields & McCoys: Két család véres nézeteltérését mutatja be a Polgárháború után, igaz történet alapján. Az amerikaiaknak ez ugye totál érdekes, de nekünk nem. Számomra unalmas volt az elő rész, nem tudom, hogy miért lenne érdemes megnézni a következő két részt (három és fél órát), szóval nem folytatom. Az egyetlen pozitívum, hogy Kevin Reynolds és Kevin Costner a Waterworld után úgy tűnik, hogy kibékült.

nikodémus 2012.07.01. 06:28:01

Éjsötét árnyék:

Tipikus Tim Burton: érdekes alapötlet, különös látványvilág, a sztori azonban úgy középtájon kifullad, ezúttal még az egysorosok se jók. Gyenge, Alice-színvonal.

John Carter:

Nagy bajok lehetek a forgatókönyvvel, nehezen érthető, mi miért történik, és ezen a pazar (ám fantáziátlan) látvány sem segít. (Az egyetlen értelmes ötlet a trailer alá betett Peter Gabriel-féle My Body is a Cage volt.) Nem csoda, hogy bukás volt.

Atkakukac1989 2012.07.01. 18:25:57

Blitz: Jason Statham ismét zúz. Vagy helyesebben, inkább még mindig zúz. A film erőssége, hogy a főgonoszka akit el kell kapni, tényleg egy szemétláda. Így van ellensúly. Meg egy-két idézhető duma is akad. 70%

Táncoló talpak 2: Egész jó lett a folytatás. Nem tudom, mindenhonnan azt hallottam, hogy gyengébb, de szerintem sokkal jobb. Egyrészt nem csak az a konfliktus, hogy valamelyik pingvin nem akar énekelni/táncolni, hanem tényleg nagy veszély fenyegeti Császárföldet. Továbbá a betétdalok is rövidebbek (hála a magasságosnak), plusz két zseniális mellékkarakter is helyet kapott (a két garnéla). Az animáció meg eszméletlen, de ez manapság már nem újdonság. Többször megnézem mint az elsőt, az biztos. 75%

Az aranykezű férfi: Még, hogy nem voltak drogos filmek régen. Dehogynem. Ráadásul remek szereposztással. Na jó, azért nem egy Trainspotting, de a főszereplőnk (Sinatra) erős heroinista és szenvedélybeteg. Mellékállásban egy lebujban osztó. Kedvese meg béna (miatta), ő ezért bánatos. Aki meg igazán szeretné (Kim Novak eszméletlen szép), az magányosan éldegél. Remek színészi játékok, remek hangulattal. Baromi jó szinkronnal. 90%

Ryan közlegény megmentése: Az egyik legjobb, legnagyobb, legsokkolóbb mozi a műfajon belül. Félévente megnézem, mert imádom a háborús mozikat. 100%

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.02. 20:29:54

Lockout: Annyira old school akciófilmet akartak csinálni, hogy ebbe szépen bele is buktak. A hangulatot kispórolták a B kategóriás akciófilmből, a trükkök nevetségesek. 50 %

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.03. 10:33:56

Anger management sorozat első része:

Amíg Charlie saját magát játssza nekem addig tetszeni fog.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.04. 16:07:59

Így jártam anyátokkal 7ik évad:

egyre rosszabb és rosszabb, meg erőltetettebb.

csak azért nézem, mert kíváncsi vagyok, hogy ismeri meg végre a nőt, és vajh ki fogja játszani.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.05. 11:02:45

Pszichoszingli: Olyasféle film ez, aminek rá kell állnia az elején a hangulatára, különben abszolút nem fogod élvezni. Jason Reitman és Diablo Cody a Juno után ismét egyesítette az erejét, a végeredmény teljesen korrekt, adnék is rá 70 %-ot, de ha a Junora gondolok, akkor sokkal kevesebb százalék ugrik be.

Söci 2012.07.05. 11:36:28

The Legend of Hell House:

nagyon hangulatos horror, a Hill House sztorin alapszik, mikor 4 parafenoménekből és tudósokból álló csoport érkezik egy szellemjárta kastélyba
félelmetes atmoszférája van, és a 70es éveknek köszönhetően nincs szétnyomva számítógéppel

egyedül, sötétben megteszi a hatását

először asszem 1963ban készült belőle film The Haunting címmel, ami szintén nagyon jó, majd az 1999-es Átok Liam Neesonnal és Catherine Zeta Jonessal

kicsit hasonló William Castle 1959-es
House on Haunted Hill-je amikor egy milliomos meghív 5 szerencsést, akik ha túlélik az éjszakát 10 000 dollár üti a markuk
ennek a remakeje az 1999es a Ház a kísértet-hegyen, ami a korszak egyik legjobb horrorfilmje

és William Castle felelős a 13ghost eredetijéért is

kellemes borzongást ! :))

Dean6 2012.07.07. 00:58:52

A Csodálatos pókember (2012)

Teljes mértékben jobb lett mint a Raimi trilógia,minden szempontból. Garfield tökéletes választás volt a szerepre,nagyon illik hozzá a karakter. Az eredet történet nagyon hosszúra sikeredett szerintem,kb 1 óra,amiben elég nagy a drámázás,de az alap sztori teljesen ugyan az maradt. A ruha nekem nem tetszett,túl gumiszerű,és ismét nem derült fény,hogy hogyan is csinálta a ruháját,ahogy a hálóvető eredetével is csínnyán bántak,semmit sem mondanak,hogy végül is mennyit tud lőni. Az egész karakter sokkal realisztikusabb lett,így már illene az Avengers világába. Szerintem lehetett volna kicsit több az akcióból. Szerintem korai volt a reboot,de igazából a film nagyon is jó,és a legjobb,hogy végre egy erős ellenfélt kapott,Lizard.
8/10

Atkakukac1989 2012.07.09. 06:51:49

Rossz tanár: A zseniális és a sz@r pillanatok között ingadozik. Azért talán Diaz azzal, hogy tökéletesen illik a szerepkörbe, megmenti a filmet. 55%

Ragadozók: Nem csak azért élveztem, mert Nimród a rendező. Ez tényleg baromi jó kis mozi. Örülnék, ha a 2. epizódot is ő rendezné. 80%

Észak-északnyugat: Fantasztikus film. Hitchcocktól eddig a Szédülés volt az abszolút kedvenc, de most kicsit elbizonytalanodtam. Működik minden szinten, szereplők, történet, fordulatok, végkifejlet, dráma, izgalom. Kegyetlen jó. 100%

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.10. 10:21:58

Jégkorszak 4: Hogy is mondjam. Rendben van, de mégse, szórakoztató, de nem annyira, nem felesleges, de ellennénk nélküle. A dögmelegben viszont marha jó volt nézni a jeges vidéket. 60 %

Wanderlust - Hippi túra: Aniston és Rudd hippi közösségben, egy-két jeleneten felröhögtem, de alapjában véve untam magam rajta. Judd Apatow volt a producer, ettől a fickótól én eddig egy jó filmet láttam, a 40 éves szüzet.

Spawn85 2012.07.11. 02:37:26

A csodálatos Pókember (Én azért nagy betűvel írom, noha elvileg a hivatalos magyar cím kisbetűs)

Na szóval nekem tetszett, izgalmas volt, jó poénokkal meg némi drámával. 2D-ben néztem, a végén az egész mozi tapsolt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.11. 13:55:07

Ideglelés Csernobilban: B kategóriás horror, hangulatos környezet, nem hülye szereplők, de béna színészi játék. A rendező próbálkozik, found footage-szerű de mégse az filmet készített. Jobb, mint a híre. 60 %

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.14. 11:57:30

Lazacfogás Jemenben: Ewan McGregor egy halszakértőt alakít, akinek Jemenbe kellene lazacokat telepíteni egy sejk kedvéért, no meg azért, hogy javítsa a kelet-nyugat viszonyát. Mit mondjak, eléggé tetszett. 75-80 %

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.15. 13:26:34

A csodálatos pókember: Végre egy nézhető film a Pókemberről, jó, szimpatikus színészek, végre látványos harcok. De a maszkot már megint le kellett venni, ami nagyon idegesítő volt. 60 %

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.17. 08:27:32

new jack city volt tegnap a viasaton, és elkaptam, valami fergeteges nosztalgia kapott el.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.18. 10:40:40

Mocsokváros utcáin: Egy film az emberi kapcsolatokról és önmegvalósításról, megbocsátásról. Kár, hogy Weitz nem tudott jobban aláásni a témában, mert kiváló színészeket kapott. Robert De Niro és Paul Dano remekel. 60 %

God Bless America: Kissé idegesítő, ami a tévében megy szórakoztatás címén, röhej, hogy kikből csinálnak sztárokat. Egy fickó bekattan és egy tinicsajjal oldalán lövöldözni kezd. Sokat akar fogni,de keveset fog, egy igazán jó gyomrost adhatott volna a film, kicsit haragszom is rá. 60 % Ha lesz időm írok róla.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.20. 10:14:17

Bikanyak: Körüldicsért belga film egy izomagyú marhatenyésztőről. Komor, jó színészek és elvoltam rajta. Mindazonáltal nem kapott el és nem is igazán tudok felidézni belőle túl sok mindent. 60 %

nikodémus 2012.07.20. 12:32:42

Barney és a nők / Barney's version (2010)

Nehezen megszületett, ám kedvesen visszafogott film egy ellenállhatatlanul nőcsábász pasiról, aki három feleséget fogyaszt el. Paul Giamatti brillíroik, a hangulat jó, a romantikát szépen adagolják, ami a végén átcsúszik halvány melankóliába. Jól esett.

Spawn85 2012.07.20. 17:40:50

The Dark Knight Rises

Megnéztem ma délelőtt. Röviden és abszolút spoilermentesen:
Méltó lezárása Nolan Batman-trilógiájának. Egy-két történetbeli csavart ugyan szerintem lehetett már előre sejteni, de ez mit sem von le. Remekül szórakoztam a filmen.
Kíváncsi leszek szinkronnal milyen lesz majd.

Dean6 2012.07.20. 23:54:26

The Dark knight rises

Most értem haza a moziból,de nagyon a hatása alatt vagyok.Nolan nem tud hibázni,mert ez a film tökéletes.Szerintem még sosem mondtam filmre ilyet. Olyan feszültséget gerjeszt,a moziban nem mertünk lélegezni.A trilógia legjobb darabja lett,sajnálom,hogy Nolan nem folytatja,de igazából egy remek lezárást kreált neki.Van benne jó pár olyan jelenet,amelyet sok év után is emlegetni fogunk pl. Batman,Bane harcok...komolyan eszméletlen jók lettek.Eredeti nyelven néztem,Bane hangja nagyon félelmetes és kemény lett,kíváncsi leszek milyen lett a magyar szinkron.A végén mindenkinek tátva marad a szája!
10/10

Spawn85 2012.07.21. 13:15:52

@doggfather: Nem.

@Dean6: Bane hangja tényleg nagyon brutál volt, kíváncsi vagyok vissza tudják-e azt adni valahogy a magyar verzióban majd.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.21. 14:12:48

@Spawn85: @Dean6: én remélem nem lesz szinkronja ahogy a TDK-nak se volt (nem, nem volt, azt a szörnyűséget próbáljuk elfelejteni, és szigorúan feliratosan nézni).

Spawn85 2012.07.21. 14:45:58

@doggfather: A TDK-t pont a hét elején néztem újra szinkronnal. Szerintem annak kifejezetten jól sikerült. Legalábbis a szinkronhangok kiválasztása.

Amúgy én úgy tudom, hogy a TDKR szinkronnal lesz otthon a mozikban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.21. 16:58:32

@Spawn85: ez rossz hír, hátha lesz olyan hely ahol feliratos lesz, majd keresek olyat.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.22. 13:51:37

Nazis at the Center of the Earth: Régen eldöntöttem, hogy soha többé nem nézek Asylum filmet,de ezt annyira dicsérte mindenki, hogy bevállaltam. Hatalmas baromság, de ezúttal kivételesen szórakoztató volt. Végül is, egyszer csak összejöhet valami nézhető, nem?:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.22. 14:41:17

@koimbra: én még egy asylum filmet se láttam sose...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.23. 10:30:40

Én, a séf: Főzőcskézés Jean Renoval, az ég világon semmi különleges nincs ebben a filmben, mégis tök jó volt nézni, elszórakoztatott. És hangosan korgott a gyomrom:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.24. 10:10:24

Penge filmek, sorozatok, megjelenések (a saját blogomhoz) Kevin Smith filmek, Friday filmek meg ide posztokhoz. :D
Mostanában ezekkel töltöm a napomat illetve "felfedeztem" az Agymenők című agymenést abból néztem meg pár részt, jajdenagymarhaság. :D:D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.24. 11:27:19

A holló/The Raven: Az a film, amelynek nézése közben az motoszkál benned, hogy egy jó rendezővel izgalmas alkotás születhetett volna. James McTeigue-nek csupán szerencséje volt a V, mint vérbosszúval, a Nindzsa gyilkos gáz volt és most ezzel se tudott mit kezdeni. Kár érte. 30 %

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.26. 09:45:48

REC3: Genesis: Ez bizony hatalmas csalódás. Alapvetően nem sok köze van az első két részhez, akad benne egy-két jobb másodperc, de összességében iszonyat gyenge, unalmas, félelemmentes horror. 20-25 %

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.28. 11:25:20

Detachment: Depressziós hangvételű dráma, ami köp az amerikai álomra. Szó van itt az oktatási rendszerről, gyerekprostitúcióról és egyéb hasonló nyalánkságáról. Sajnos nem adott ütős gyomrost, de így is 75 %.

Black Gold: Annaud több éves szünet után tért vissza, de a 30-as években játszódó film túl hosszú és néhol túl unalmas. Felettébb kínos, ahogy a szereplők törik az angolt, még Banderas is erősen rájátszott. 45 %

Soldiers of Fortuna: Gazdag és veszélyes alakok katonásdit játszanak. B kategóriás akcióvígjáték lenne, de iszonyatosan rossz megvalósításban, de valahogy elérték, hogy sok ismert név legyen benne. James Cromwellnek és Sean Beannek nem kellett volna elszegődni erre a produkció. Egyébként feléig szenvedtem vele, majd abbahagytam.

Avengers- EARTH Mightiest Heroes 2 évad: Letudtam a Bosszú Angyalai animációs sorozat 2 évadát. Nekem nagyon tetszett, főleg, hogy ilyen képregényeken nőttem fel. Van ebben minden a Skrulloktól kezdve Pókemberen át Rozsomákig.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.28. 12:08:20

@koimbra: de torrentezni kellett a 2ik évadot ugyi?
még nincs kinn itthon dvdn??

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.30. 22:47:53

the raid:

végre én is megnéztem. A verekedések olyan szépek, hogy majdnem sírtam rajtuk. A film maga nem valami nagy szám, de ennél több nem is kell.

nikodémus 2012.07.31. 08:22:19

The Lorax:

Gyenge, amerikai szájízre szabott környezetvédő sztori.

Sherlock:

Finoman szólva nem vagyok sorozatkedvelő, nem is követem a trendeket, de erre felkaptam a fejem. Még csak a legelső részt láttam, de szenzációs, Guy Ritchie elsunnyoghat (noha vannak közös elemek). Ragyogó színészek, értelmes történet, jó dilemmák. Ajánlom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.31. 18:16:21

Brake: Stephen Dorff egy üvegkoporsóban tér magához, azt követelik tőle, hogy mondja meg, hogy hol rejtőzik az Elnök. Pörgős one man show jó csavarral 70 %

Silent House: Elisabeth Olsen az uruguayi horror remake-jében. Vágás nélküli horror, úgy csinálták meg, mintha egyszerre vették volna a másfél órás anyagot. Nekem rettentően unalmas volt, abba is hagytam. De azért a végét megnéztem, mert tuti biztos voltam benne, hogy ebben is lesz egy fordulat. Volt, de szerintem nagyon gyenge.

Spawn85 2012.08.02. 13:05:04

The Man Inside

Brit független film, amire azért voltam kíváncsi elsősorban, mert egyik kedvenc színésznőm, Michelle Ryan is játszik benne. (Akivel egyébként a film londoni premierjén volt szerencsém találkozni is.)

A történet egy nehéz sorsú fiatal bokszolóról, Clayton Murdoch-ről (Ashley Thomas) szól, aki gyerekkorában kénytelen volt végignézni ahogy brutális gengszter apja (David Harewood) megkínoz, majd kivégez egy embert. Clayton azóta retteg a gondolattól, hogy egy napon ő is ugyanolyan erőszakossá válik, mint (éppen életfogytiglani börtönbüntetését töltő) apja, a benne felgyülemlett haragot és feszültséget pedig a boksz révén vezeti.
De amikor öccse csatlakozik apja egykori bandájához, Clayton rájön, hogy a múlt (és apja árnyéka) elől nem menekülhet. A helyzetet ráadásul tovább bonyolítja, amikor beleszeret bokszedzője (Peter Mullan) drogfüggő lányába, Alexiába (Michelle Ryan)...

A történet nem rossz, a kivitelezés viszont nem lett az igazi. Szerintem ez a film működött volna mondjuk 150 percben, 100-ban viszont nem annyira. Az a baj, hogy mintha a forgatókönyv írásakor elfelejtették volna, hogy a főszereplő karakteren kívül mások is vannak a filmben. Így noha Clayton-ról szinte minden kiderül a filmben, a többiek csak "lógnak a levegőben" pár mondattal elintézve. Kár érte, mert több volt ebben. Ezzel együtt egy eléggé depresszív hangulatú film.

Mint film olyan 5/10 körül van, de Michelle miatt azért dobok rá egy 6-ost.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.02. 13:09:56

@koimbra: olyasmi, mint az eltemetve volt ryan reynolds-al?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.02. 14:26:59

Streetdance 2: az első részt nagyon kedveltem, mivel keveset szövegeltem és sok jó zenével tarkított táncokat láthattam. Ebben kevés a jó zene, pedig fel kellene pezsdíteni a nézőt ahhoz, hogy élvezze. Akadt egy-két jobb jelenet, de általánosságban untam. 40%

Atkakukac1989 2012.08.03. 19:07:27

John Carter: Nem mondom azt, hogy helyenként nem szórakoztatott, de a legtöbb helyen untam. A látvány azért szép. A történetről meg egy szót se. 55%

D, a vámpírvadász: Ez is ilyen kult-anime. Annyira azért nem jó pedig, de ettől függetlenül értem, hogy miért tetszik sokaknak. 75%

Kegyenc fegyenc: Eddig nem láttam, de szerintem messze nem olyan rossz, mint a címe. Rob Schneider egyik legértelmesebb filmje. 75%

Védhetetlen: Tisztességes akciómozi. Semmi több. 70%

Egyszer: Miért halogattam? Fantasztikus, életszerű, csodás. Remek dalokkal. Megérdemelt díjakkal. Ritka kincs. 90%

Feketelistán: Sótlan, kicsit hosszú. Viszont De Niro és Annette Bening miatt kötelező. Vicces, hogy Scorsese is felbukkan benne. :D 70%

Mo' Better Blues: Ez az eddigi legkevésbé tetsző Spike Lee mozi. De így is magasan veri a jelenlegi mozik 80%-át. A fényképezés gyönyörű. 75%

A makrancos hölgy: Elizabeth Taylor - Richard Burton páros. A rendező Franco Zeffirelli. Hiba faktor 0. Élmény 100%

Hippi-túra: Jennifer Aniston még mindig gyönyörű, de ez nem elég ahhoz, hogy teljes mértékben lekössön a film. Pluszpont Malin Akermanért. Több poénnal jobb lett volna, de legalább a sztori nem 12 egy tucat. 70%

Kleopátra: Egyetlen hibája, hogy pár évvel a Ben Hur után készült. Egyébként az Oscar eső garantált. Sajnálom, hogy nem jegyzik annyira magasan. Elzabeth Taylor itt is fantasztikus. 100%

[REC] 3.: Az első 2 rész színvonala után ez hatalmas csalódás. Söralátét. 15%

Shyllard 2012.08.04. 18:05:55

-Battleship: Borzalmas filmet vártam, de egész jó lett. Van benne jó sok logikátlanság, de én képes voltam szemet hunyni efelett, vannak benne jó poénok, meg látványos akciójelenetek is (poénok néha azért szarok), nomeg egy egész jó kis jelenetet is beletettek, ami miatt összeeggyeztethető a társasjátékkal. Egyszer simán nézhető.
-Hell On Wheels 1. évad: Nagyon jó, minőségi AMC-s sorozat, kiváló színészekkel és érdekes történettel. Azt hiszem meg van a Deadwood utódja, kíváncsian várom a második évadot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.04. 21:25:59

@Shyllard: és nemsokára jön is a második évad, asszem még augusztusban startol!

ZeroSeventySeven 2012.08.05. 16:41:06

Ted: sokat vártam Seth MacFarlane-től, és végül csalódnom nem kellett. Sok az átvett poén és jelenet a Family Guy-ból, de hála égnek a legjobbakat szippantották át. Aki ismeri Griffinéket, sok hasonlóságot fog találni. A vége kicsit ellaposodott, de ez 2012-ben már nem igazán meglepő. Nem csinált mást, Seth MacFarlane csak ami elvárható tőle.

Family Guy kedvelőknek KÖTELEZŐ darab (igen csupa nagybetűvel), akik nem ismerik a sorozatot (sürgősen pótolják), pár poént máshogy fognak értelmezni.

Nálam 9/10 amúgy 6-7/10 lesz szerintem.

nikodémus 2012.08.05. 20:39:40

Timecrimes (2007):

Spanyol időutazós-agyalós film, ami egy nyaraló házaspár férfitagjának kósza távcsöves leskelődéséből indul. Szimplább, mint a Primer, de a forgatókönyv nagyon erős és a hangvétel is elég thrilleresre sikeredett. Jó.

BeniMan 2012.08.11. 09:25:12

Hosszas huzavona után rászántam magam h megnézzem Akonyat Lautner akciófilmjét az Elhurcolvát. Komolyan nem ajánlom senkinek. Egészen egyszerűen katasztrofális... :/ Idegesítő logikátlanságok, katasztrofális színészek, (Lautbner a legbénább, ez a srác nyitott szájjal játszotta végig a filmet:O ). A forgatókönyv szar.... Szóval szörnyű :S

BeniMan 2012.08.11. 09:33:13

Bosszúvágy.

Gondolkodom nagyon erősen egy hosszabb kritikán. Régebben vagy 15 éve láttam már, de nem emlékszem h ennyire erős film lett volna. Hihetetlenül, brutális naturisztikus erőszak ábrázolás. Charles Bronson egyik legjobb szerepe, komolyan. A Bándy Kata gyilkosság után szerintem nem egy ember fejében megfordult az amit a film főhőse tett. A gond az hogy most is nagyon aktuális a film, vagyis az igazságszolgáltatás határai, a tehetetlen rendőrség, a bosszú joga és az, hogy ez mennyire elfogadott, mennyire van jogunk hozzá. Azért megjegyzem a film nem kicsit rasszista, szinte minden bűnöző latin-amerikai vagy még inkább fekete. Leginkább buta gonosz szadistaként ábrázolják a bűnözőket. Deee akkor is nagyon erős film és olyan érzelmeket szabadít fel az emberben ez a film ami hihetetlen. Hmm írni kellene róla :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.15. 12:19:28

hell on wheels 2évad 1ső rész.

Ez is nagyon jó évadnak néz ki, még mindig mocskos, még mindig lőnek, fennkölt eszmék, aljas bosszúk, törtető szerencselovagok a vadnyugaton.

Atkakukac1989 2012.08.16. 08:44:27

A sötét lovag - Felemelkedés

Második nekifutásra is tökéletesen szórakoztatott. Ez az év egyik legjobb filmje eddig ez nem vitás. Vannak hibák, melyek alig tűnnek fel, a többivel nem kell foglalkozni. Ez a trilógia így egyben, így szépen bevonult a filmtörténelembe.

Továbbra is Macskanőt tartom a legjobb karakternek. Ki hitte volna ezt egy fél éve.
95%

ZeroSeventySeven 2012.08.17. 00:13:49

Emlékmás (2012) Nézd meg! Mindenképpen! A "tudtam, hogy bukta lesz, csak is az lehet" kufároknak meg üzenem, hogy előbb megnézni, saját véleményt alkotni és utána leszólni. Van benne hiba, van benne hiány, van benne felesleg de olyan vizuális akció orgazmust szabadít rád, hogy az első 1 órában még levegőt sem tudsz venni.

Megéri! Egyszer mindenképpen.

ZeroSeventySeven 2012.08.17. 00:14:25

Emlékmás kritikát holnapra beküldöm.

nikodémus 2012.08.22. 19:07:03

Wer wenn nicht wir / Vörös hadsereg frakció (2011)

Az alapos előtanulmányok és a dokumentarista műgond ellenére szétesik a film a közepére habár ha már az egyik főszereplő becsavarodik, lehet, hogy ez is volt a cél. Vannak nagyon megrázó pillanatok, de összességében elég volt egyszer látnom. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen szinten elhibázott viszonyokban vergődjön.

Whip It / Hajrá, Bliss!

Meglepően értelmes tinifilm, ami persze listázza az összes klisét, de Drew Barrymore - első rendezése! - ügyesen tálalja a fordulatokat. Bájos, bár ha rövidebb, jobban ütött volna.

Babylon A.D. (2008)

Jól indul, aztán lecsúszik Zs-kategóriába. Egyszer is sok volt.

nikodémus 2012.08.25. 15:37:39

Silent Running (1972)

Egy itteni cikk hatására pótoltam, kellemesen meditatív filmecske, amolyan öko-hippi beütéssel. A sztoriban kicsit több rejlett, és a főhős motivációit sem értettem mindenhol, de a hangulata jó.

Sphere / Gömb (1998)

Nem tudom, mi vett rá ennek a megnézésére. Az első óra jó, utána erős lejtő: a fordulatok egyre kisebbet pukkannak, és mindhárom színész erősen takaréklángon üzemel.

Juno (2007)

Már értem, miért lett az Up in the Air olyan, amilyen. Reitman keserédes filmje becsapós: menő tinifilmnek indul, aztán gyorsan átcsap drámába. Na nem olyanba, ahol premier plánban mutatják a nagy szenvedést, a forgatókönyv inkább csak sejtet és kihagy - de ezt mesteri ütemben teszi. Érdekes élmény, megragadott.

Spawn85 2012.08.26. 12:15:34

The Bourne Legacy
Bár még mindig nem teljesen értem miért kellett ez egyáltalán, nem volt rossz. Az akciójelenetek is frankók.

The Expendables 2
Az "öregek" ismét bizonyítottak. Minden percét élveztem. Azt kicsit sajnáltam, hogy Van Damme negatív karaktert kapott. (Az pedig hihetetlen élmény volt, hogy a film londoni premierjén élôben láthattam azokat a színészeket, akiknek a filmjein felnôttem.)

Cockneys vs. Zombies
Brit horror-vígjáték. Kb. mintha a Haláli hullák hajnalát meg a Ravasz, az Agy és két füstölgô puskacsôt összemixelték volna. Gyakorlatilag végigröhögtem a filmet a premieren, régen láttam már ekkora (jó értelemben vett) állatságot.
Egyik kedvenc színésznôm, Michelle Ryan is benne van, de Alan Ford (A Ravasz, az Agy..., Blöff) is szerepel.

Rolee83 2012.08.26. 13:43:02

@Spawn85: Az Expendables 2-ben sok volt a gagyi CGI? Az előzetesben láthattunk kettőt is, ezeken kívül?

Spawn85 2012.08.27. 12:00:41

@Rolee83: Szerintem nem. Bár megmondom ôszintén, erre nem is nagyon figyeltem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.28. 14:29:06

piranha 3dd, meg ne nézzétek, nagyon szar!!!!!

nikodémus 2012.08.30. 06:05:22

Pirates! Band of Misfits (2012)

Aardmanék egész estés gyurmafilmje kicsit túl amerikaiasra sikerült, de bájos volt, sikerült megőrizni valamit a Wallace & Gromit brit humorából.

A Monster In Paris (2011)

Sokkal jobbra számítottam. Lehagoló végterméke annak, hogy néhány idióta hollywoodi producernek mi ugrik be Párizsról és a franciákról.

Cast Away (2000)

Most pótoltam, és kellemesen csalódtam: nem is a szigetes blokk volt igazán erős, hanem a hazatérés utáni. Nocsak, Zemeckis akkor még tudott visszafogottan jellemet árnyalni, cselekményt szőni, vagyis rendezni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.30. 11:48:12

Az eltelt napok termése:

Ál/Arc: Még mindig remek akciófilm, Travolta és Cage fénykora. Egy hosszabb írásban lehetne elemezni a két főszereplőt, meg a rendező védjegyeit. :)

Ted: Vicces cameokkal és filmes utalásokkal teli vígjáték, én nagyon jól szórakoztam rajta:)

Cabin in the Woods: Az átlagos horrorfilmek útján halad, de csak látszólag, aztán az utolsó fél órában még jobban belecsap a lecsóba:)

Megan is Missing: Gyenge found footage thriller, amelyben eltűnik egy csaj, majd a barátnője. Engem rohadtul idegesített a két főszereplő, e mellett nagy fokú unalom vett erőt rajtam.

Hideg, mint a kő: Anno sem tetszett, de gondoltam most hátha, de most se. Pedig minden adott volt ahhoz, hogy egy klasszikus akicófilm lehessen, de mindent elcsesztek, amit csak lehetett.

The Newsroom: sorozat a híradó világából, egészen a harmadik részig jutottam, amit már szinkronosan láttam és elhatároztam, hogy csak eredeti nyelven vagyok hajlandó folytatni:)

Line of Duty: Egy bevetés rosszul sül el, az akciót irányító zsaru más osztályra kerül, ahol más rendőrök ügyeit kell vizsgálni. Az egyik csúcsnyomozóra vetik ki hálójukat. Egészen jó volt, az utolsó részt azonban elcseszték.

Detention: A Vas rendezőjének horror-vígjátéka. Nagy baromság lett, végig se bírtam nézni.

Tall Man: Rafinált thriller-horror, a csavarokat-fordulatokat nem lehet előre látni. Viszont ez egy olyan film, aminek a vége agyoncsapja az egész produkciót. Régen nem értettem így egyet egy lezárással, szerintem marhaság. Kb. az Inhale drámánál éreztem így magam.

Szerencsecsillag: Zac Efron mit veterán katona, aki egy nőt keres, mivel szerinte neki köszönheti az életét. Hát...10 perc háború, 10 percig nem kedveli a csaj, 10 perc után meg igen. Elég gyorsan halad a sztori, majd lelassít, de az arányokat nem találja. Gyenge.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.30. 17:05:38

Ja, meg eszembe jutott még néhány

Marsupilami nyomában: francia családi vígjáték, de inkább a kisebbnek szól, mint a felnőttebbeknek. Talán ha animációs lett volna teljes, még élvezhető is lehetett volna.

Starship Troopers Invasion: CGI Csillagközi invázió vérrel, sok lövöldözéssel és akcióval. Még mindig nem tudom megérteni, hogy a jövőben miért csak emberek nyomulnak, miért nem tankok meg ilyesmik, de mindegy. Agykikapcsolós sci-fi akció, 70 %

Ezer szó: Sokáig dobozban pihent, mire nagy nehezen bemutatták. Brian Robbins és Eddie Murhpy harmadjára dolgozott együtt, a Norbit és Az üresfejű után nem sok jóra számítottam, de azért a közepes szintet meg tudta ütni.

Kalózok A kétballábas banda - Az Aardmanban még nem csalódtam...eddig. Ezúttal nem voltak túlságosan kreatívok. Erősen hullámzó teljesítményt nyújtottak. Közepes.

Red Tails: George Lucas sokáig dédelgetett projektje, ami végre megvalósult. Végre? Ezért kár volt. Mellesleg talán a Top Gun óta nem volt igazán jó vadászrepülős produkció.

Keleti nyugalom - Marigold Hotel: John Madden túlságosan elhúzta filmjét és nem minden szálra tudott koncentrálni. Az angol színjátszás öregebbjei azért kisujjukból kirázzák szerepüket. 60 %

A híd - belekezdtem a sorozatba, eddig jó, folytatni fogom.

Stike Back 3 évad első két rész: A Black Hawk Down-ban láthattuk, hogy mi történik, ha a nyugat megpróbálja betenni a lábát Mogadishuba. Nos, itt páran suhannak a romos házak között és tartják magukat a túlerővel szemben, ráadásul Rhona Mitra is ott van.

Dallas: Lövésem sincs, hogy anno miért néztem pár részt, mindenesetre belevágtam az újabb évadba, hátha a nosztalgia elkap. Sajnálom, nekem egy bűngyenge volt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.30. 17:09:50

Ja, meg eszembe jutott még néhány

Marsupilami nyomában: francia családi vígjáték, de inkább a kisebbnek szól, mint a felnőttebbeknek. Talán ha animációs lett volna teljes, még élvezhető is lehetett volna.

Starship Troopers Invasion: CGI Csillagközi invázió vérrel, sok lövöldözéssel és akcióval. Még mindig nem tudom megérteni, hogy a jövőben miért csak emberek nyomulnak, miért nem tankok meg ilyesmik, de mindegy. Agykikapcsolós sci-fi akció, 70 %

Ezer szó: Sokáig dobozban pihent, mire nagy nehezen bemutatták. Brian Robbins és Eddie Murhpy harmadjára dolgozott együtt, a Norbit és Az üresfejű után nem sok jóra számítottam, de azért a közepes szintet meg tudta ütni.

Kalózok A kétballábas banda - Az Aardmanban még nem csalódtam...eddig. Ezúttal nem voltak túlságosan kreatívok. Erősen hullámzó teljesítményt nyújtottak. Közepes.

Red Tails: George Lucas sokáig dédelgetett projektje, ami végre megvalósult. Végre? Ezért kár volt. Mellesleg talán a Top Gun óta nem volt igazán jó vadászrepülős produkció.

Keleti nyugalom - Marigold Hotel: John Madden túlságosan elhúzta filmjét és nem minden szálra tudott koncentrálni. Az angol színjátszás öregebbjei azért kisujjukból kirázzák szerepüket. 60 %

A híd - belekezdtem a sorozatba, eddig jó, folytatni fogom.

Stike Back 3 évad első két rész: A Black Hawk Down-ban láthattuk, hogy mi történik, ha a nyugat megpróbálja betenni a lábát Mogadishuba. Nos, itt páran suhannak a romos házak között és tartják magukat a túlerővel szemben, ráadásul Rhona Mitra is ott van.

Dallas: Lövésem sincs, hogy anno miért néztem pár részt, mindenesetre belevágtam az újabb évadba, hátha a nosztalgia elkap. Sajnálom, nekem egy bűngyenge volt.

Kifulladásig: Egy francia film erotikától fűtött remake-je Richard Gere-rel és a szexi Valérie Kaprisky-vel. Én élveztem, de végig az járt a fejemben, hogy az eredeti filmet kissé lebutították. Kaprisky kisasszonyról meg valamiért Jane March ugrott be, lehet elő is veszem Az éj színét (nem!!:)).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.30. 18:30:55

@koimbra: a stricke back második évada olyan nagy csalódás volt nekem már az elején is az elsőhöz képest, hogy abba is hagytam...

walter sobchak 2012.08.30. 18:59:07

A csodálatos Pókember (egy hónapja): jobb mint a Raimi trilógia, Andrew Garfieldet már a Social Networkben is kedveltem, itt is jó volt. A Gyík karaktere nem volt annyira jól kidolgozva viszont, mint a Raimi-gonoszok pl. Doc Ock. Emma Stone ebben is gyönyörű és kedves meg okos, benne nem lehet csalódni, Denis Leary meg mindenhol jó. Martin Sheen és Sally Field szerepeltetése Ben bácsiként és May néniként nagystílű húzás volt. A szinkron egyszerűen szarra sikeredett, Emma Stoné főleg, de szerintem a Gyíkhoz sem illett Schnell Ádám. 10/6,5

Dark Knight Rises: majdnem olyan jó, mint az előző, a végén Bane karakterében kicsit csalódtam, meg más végkifejletet vártam. A Macskanő nagyon jó, senki sem okozott csalódást. Szinkronosan sem volt rossz, Kristóf Tibor hiányzott Morgan Freemanként, László Zsolt jó volt Bane-nek, a többiek a megszokott hangjukat kapták. 10/9

Merida, a bátor: Sajnos nem csak a Verdák 2-vel nyúlt mellé a Pixar... kiszámítható tanmese a sztori, kicsit az Anyát a Marsra emlékeztetett a film, kevés poén volt benne, kimondottan vicces szereplő nem volt (Merida apja néha)... A főszereplő aranyos a nagy vörös hajával, eredeti nyelven mindenképp megnézem Kelly MacDonald akcentusával! A lelketlen pénzgyár Verdák 2-nál jobb azért, 10/5

Dean6 2012.09.02. 12:52:54

Éjsötét árnyék

Az első fél óra szerintem zseniális,a hangulat,a díszletek,még a történet sem vészes,de utána....borzalmas. Az a legnagyobb gondja,hogy kifullad a történet,érdektelenné válik. A vége...meg nem is tudom minek nevezzem,talán a gagyi a legjobb szó,a verekedések... :/ Tim Burtontól jobbat vártam.Teljesen lapos,üres film.
5/10

Söci 2012.09.16. 09:00:52

Vile : nagyon véres, nagyon brutál kis horror, a sztorija a fűrészre hajaz, de azért eléggé eredeti, és a sok-sok erőszak alatt azért lebeg benne egy kis őszinteség feeling is amit anno a Cannibal Holocaustnál éreztem
mindenképpen ajánlom :)

Greystone Park :
megtalált kézikamerás horror, főszereplő felfedezőink egy elhagyatott bolondok házába merészkednek be :)))
szóval elég szokásos a sztori, és a rendezés, de én pl a végtelenségig képes vagyok nézni az ilyeneket
ja és KURVA félelmetes :))))
ez alkalmas arra, hogy kicsit rosszul aludj :))

Babys room :
kb 2006-os spanyol horror, a mostani spanyol filmekre jellemző IQ-val, csavarossággal, szerethető karakterekkel
itt is szellemjárta házban járunk, de a sztori ötletes, magával ragad, és szintén elég félelmetes :))
kiváló szórakozás :))

Laddaland : valami thai horror, egy család új környékre költözik, ahol hamarosan gyilkosság történik, természetesen itt is elszabadulnak aszellemek, és kísérteni kezdik őket
ez is elég para, a végkifejlet meg nagyon erős és drámai, megéri megnézni

Cabin in the woods :
szerintem az utóbbi idők legötletesebb horrorja, olyan sztorija van, ami simán
kiemeli kategóriájából és egy magasabb szintre emeli, kibaszott vagány, na :)
ráadásul humoros, és jó sok gyilok is van benne
egy dolog hiányzik, szerintem sokkal több szörny lehetett volna benne
és sajnos van a filmnek egy nagy hibája is, az eleje kibaszott unalmas, szóval nyugodtan kattints a 10. percre és nézd onnan, de ez ne vegye el a kedved !!!

Dean6 2012.09.28. 12:49:13

Looper
Kétlem,hogy sokan fognak beülni rá moziba,mert eléggé elvont lett.A történet kidolgozott és elgondolkodtató,de még is sok olyan rész van benne,ami el van nyújtva.Nekem tetszett,de valahogy én is mocorogtam már a székemben. A szereplők tökéletesek,a rendezés jó. Bár ne lett volna ilyen hosszú,a vége meg szerintem kicsit egyszerű lett,nálunk sokan hőbörögtek a vetítés után.Jó film,de kevésbé szórakoztató.
8/10
süti beállítások módosítása