Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Campbell, Fanning és Wilkinson a Vivaldi életrajzi filmben

2011.05.31. 19:28 koimbra 4 komment

Klasszikus zeneszerzőkről nem igazán készítenek életrajzi filmet, legalábbis nem mondhatni, hogy el vagyunk árasztva velük. De olykor-olykor felbukkan egy tervezet, sokak legnagyobb megelégedésére. Ezúttal Antonio Vivaldira fókuszálnak, Boris Damast vezényletével foroghat a produkció. Damast filmográfiáját gyorsan át lehet böngészni, egyetlen mozis alkotást vezényelt le, a Pros & Cons még 1999-ben került a közönség elé, ezt követően három sorozatban működött közre. Annak ellenére, hogy neve ismeretlenül cseng mégis ismertebb színészeket sikerült a projekt mellé állítani. Max Irons, Clare Foy, Elle Fanning, Neve Campbell, Jacqueline Bisset, Tom Wilkinson, Alfred Molina és Sebastian Koch játszhat a filmben.

Damast bemutatja, hogy Vivaldi eleinte csak kurtizánok gyerekeinek tanított zenét, később mégis Velence hatalmas koncerttermeiben találta magát, még magának a Pápának is játszhatott. A forgatás ősszel veszi kezdetét, Velencén kívül Németországban és Magyarországon zajlanak a munkálatok. A projekt egyébként már 5 éve formálódik, Damast Jeffrey Freedmannal közösen írta a forgatókönyvét, Freedman újságíróként tevékenykedik és állítása szerint 20 évet vett igénybe, hogy összejöjjön minden részlet, minden szükséges anyag.

Címkék: miújság életrajzihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr132946873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2011.05.31. 20:01:51

Tényleg ritka de azért ott van az Amadeus 1984 ből.(Megint azok az áldott '80-as évek:)) Korszakos darab volt. Igazi Oscar esőt kapott. Most nem ugrik be h 8 v 9 Oscart zsebeltek be Formanék de a film zseniális volt. Annak ellenére h igazán neves jegyzett színész nem szerepelt a filmben kivéve F. Murray Abraham. Óriásit alakított Salieri szerepében. Főleg a bolondok házában felvett jelenetek voltak zseniálisak. Nem hiába kapott Oscart. Na jolvan valamikor előveszem az Amadeus DVD-m és újranézem. :) Megjött hozzá a kedvem. :D

vrango 2011.06.01. 07:45:42

@BeniMan: Oké, az Amadeus tényleg ott van (ismeri+szereti is mindenki), de mondj még két "zenészes" életrajzi filmet (klasszikus korból, mert XX.századiból jópár példa van azért)!

Mellesleg kíváncsi vagyok, miként fognak Vivaldi életéből mozifilm számára is megfelelő sztorit eszkábálni... egyrészt sok "lyuk" van benne, másrészt meg fordulatosnak ugyan fordulatos volt, de egy movie részére személyes dráma, "párharc" is szükségeltetik (láds megintcsak Amadeus, ahol Mozart és Salieri létező (ám a valósághoz képest jócskán eltúlzott, mégis működőképes) konfliktusa volt a vezérmotívum, amit kiválóan "illusztráltak" a zenei művek...

BeniMan 2011.06.01. 12:07:56

@vrango: Én is azt mondtam h ritka!
De ha már megkérdeztél. Ott van a Stradivari c. film Anthony Quinn főszereplésével. Igen tudom h nem zeneszerző de merje valaki azt mondani h nem kötődik úgy a komoly zenéhez az Ő neve mint Vivaldi vagy bármely zeneszerzőé. Másodszor pedig egy nem is olyan régi film a Beethoven árnyékában a főszerepben a szerintem igen alul értékelt Ed Harris-el. :) Most hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

vrango 2011.06.01. 13:15:23

@BeniMan: A Beethoven árnyékában megvan (bár még nem láttam), a Stradivari meg rémlik... de más tényleg nem nagyon ugrik be (esetleg még a Király táncol, XIV.Lajos udvari zeneszerzőjéről, Jean-Baptiste Lully-ról...)
süti beállítások módosítása