Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Másnaposok 2 (The Hangover 2)

2011.06.01. 22:30 koimbra 12 komment

Le lehet-e erőltetni ugyanazt többször is a kedves néző torkán? Naná, sőt mostanra olyannyira kitágult a nyelőcsöve, hogy akadály nélkül lemegy szinte minden és még repetát is kér, még annak ellenére is, hogy nem túlzottan ízlett az adag. Vidáman elnézegettük, ahogy Bruce Willis véres trikóban megment mindenkit, ahogy Mel Gibson és Danny Glover ezredjére is kiejti a száján, hogy túl öregek ehhez a szarhoz vagy (egy ideig) örömmel láttuk, hogy Hightower és Tackleberry rendet tesz az utcákon (Rendőrakadémia). Van, amit soha nem lehet megunni és még akár a 20. részre is befizetne az ember, ám ha már beugrik egy film alatt, hogy ezt már láttuk valahol és kissé erőltetett akkor baj van. A Másnaposok esetében nem egy sokadik részről beszélünk, hanem csupán a másodikról, ami gyakorlatilag koppintása az előzőnek, csak éppen más helyszínen játszódik. Valamennyire élvezhető, emészthető, de vajon mi ebből a harmadik részre.

Az íróknak sietniük kellett, ezért megkaphatták a számukra legelőnyösebb parancsot: nem baj, ha rókabőr szaga van, csak legyen olyan, mint az első.  Ennek eleget is tettek, végül is, ha először bejött akkor most baj lehet belőle? A tisztelt készítőknek szinte semmi, hisz számukra egy a lényeg: legyen tömve a buksza. A várt bevétel szépen meg is lett, dől a lé, a többi számít? Hiába panaszkodnak nézők ezrei, csalódottságuknak hangot adhatnak, a negatív kritikai hullám most még süket fülekre talál. De majd a folytatásnál...


Az előző részben Las Vegasban gyűlt össze a farkasfalka, ahol Doug legénybúcsúját tartották, reggelre azonban pont az ünnepelt személynek vész nyoma, a három férfinek pedig lövése sincs mi történhetett az este, de kíváncsiak lennének, hogy miért van náluk egy gyerek és mit keres egy tigris a klotyóban. A folytatásban Stu készül házasodni, aminek egyedül egyvalaki nem örül: apósa. A menyegző Bangkok közlében lenne, így a férjjelölt és három haverja, Alan, Doug és Phil a helyszínre utazik. Egyik este vidáman eldumálgatnának hideg sör mellet a hangulatos tábortűznél, ám az este ismét őrült nagy kalandba torkollik. Felébredvén azt sem tudják hol vannak, de nincs köztük se Doug, se a menyasszony testvére, viszont van egy majmuk és Stu egy Tysonos tetkóval lett gazdagabb.

Nyerő csapaton ne változtass – mondogatják a bölcsek, ezt a tanácsot sokszor meg is fogadták, nem is volt ez másképp most sem. Ismét hasonló a felállás, mint két éve, „hőseinket” megint csak különféle hajmeresztő szituációkba, poénos (vagy annak szánt) jelenetekbe dobják bele, akad köztük kissé gusztustalan is. A jellemfejlődést sokan szintén eléggé fontosnak tartják, de  pont ezt várnánk el ebben a produkcióban? Éppenséggel nem, nevetni ül be a nép a hűvös mozitermekbe, hogy aztán a végére együtt rakják össze a puzzle darabkákat az őrült estéből. Mindenesetre azért Stu csak fejlődött csöppet, hiszen mindvégig sírós arccal nyomult végig a történéseken, a végén pedig bőszen magyarázott csodálkozó apósának. Zach Galifianakis azonban most is ugyanolyan habókos, Bradley Cooper pedig a káromkodós és lazának tűnő figura, aki egy idő után megint ő mondja bele a telefonba, hogy elcseszték, az esküvőnek lőttek. Érdekes mellékszereplők sem ártanának, ebből nagyon felemás a felhozatal. A tetkószalonos ürge (Mel Gibson és Liam Neeson helyett Nick Cassavetes) és a némaságot fogadott szerzetes még okés, de Ken Jeong és Mike Tyson felbukkanása csöppet erőltetett, de azért még vannak ruszki drogcsempészek és fegyverekkel üzletelő bártulaj. Oh és a cigit kedvelő vigyori majom, belőle még el lehetett volna viselni több jelenetet is.


A Másnaposok iránti nagy érdeklődés talán abban keresendő, hogy az alkoholt fogyasztók többsége kelt már úgy fel, hogy az ágy szélén ülve vagy egy hideg üdítő mellett pislogva próbált visszaemlékezni az előző estére. Majd az emlékfoszlányokból és mások elmondásaiból összerakva kissé szégyenkezve, de jót derülhetett saját magán. Az elsőben erre mentek rá a készítők, igaz alaposan hihetetlenné tették a szerepelők által elkövetett baromságokat, de teljes mértékben szórakoztató volt. A második legnagyobb problémája, hogy már kevésbé hat olyan frissnek, mint elődje, a tempóval nincs gond, csak a folyamatosan bevillanó „ezt már láttam” érzés kerülget. Ám még így is le lehet nyelni, mert az erőltetettség ellenére még mindig lehet vigyorogni a balfékek kétségbeesett nyomozásán. Adnék is rá egy 60 %-ot, de remélhetőleg a harmadikra tényleg próbálnak más kitalálni.

imdb: 7,1
rottentomatoes: 35 %

Büdzsé: 80 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 142 millió dollár
Eddigi összbevétel: 202 millió dollár

 

Címkék: iromány vígjáték 60 % sequel the hangover hangover 2

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr802950143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2011.06.01. 22:55:35

Túl jó a szíved. Én max 30%ot adnék rá :D

Dean6 2011.06.01. 23:29:44

Szinte nincs is jó vígjáték mostanság,még a hangover tartja a frontot,ezért én sem tudom nagyon lehúzni.nálam 70 %

I3eni 2011.06.01. 23:53:55

Bátrak voltak, hogy megpróbálták eladni az első részt egy "Part II" felirattal, de tény, hogy a nézők többsége odáig van a karakterekért és szerintem szórakoztatóak és tudok röhögni jókat a film alatt. Valamilyen szinten minden ember ilyen ütős bulira vágyik vagy épp már átélt hasonló helyzetet és azokra is vissza tekintve elmosolyodik az ember :) Biztos voltatok már olyan buliba ahol a másik úgy kelt fel h össze vissza van firkálva az arca (tetkó) vagy h tényleg kiesett minden (vagy csak részletek) az elmúlt éjszakáról. Haverokkal megnézni az igazi ;)

Sonda 2011.06.02. 00:33:26

Azért 1 hétvége alatt 140 millió, és vlágszerte 200 az szép... üzletnek jó volt, a filmet még nem láttam, moziban nem is hiszem h meg kéne néznem!

Buchek8 2011.06.02. 07:28:55

Jó volt egynek, szerintem Alan-nel még eladják egyszer ugyanezt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.02. 08:20:03

Jó írás, totál egyetértek.

Az elején érdekes, hogy csak a rendőrakadémiát magyarázod. ;) a Halálos Fegyvert, meg a die hard-ot meg nem, pedig sztem főleg MO-on, ahol majd minden héten ismételnek egy rendőrakadémiát a mai napig itt biztos az az ismerősebb, semmint John Mclaine ;)

Libernyák 2011.06.02. 10:21:39

Nagyon gyenge. Már az elő rész sem tetszett, de ez sokkal rosszabb!

shiver23 2011.06.02. 10:22:26

Egyet értek én is a kritikával!
Ezek a másnapos filmek tipikusan a túlhypeolt mezőnyből kerülnek ki. Egyszernézős, felejtős volt számomra az első rész is...szerintem pont az ilyen filmekért kár a mozijegyet megvenni. Persze a köztudottan full buta amcsik özönlenek a mozikba hogy megnézzék ezt a baromságot :).

Spawn85 2011.06.02. 11:55:22

Majd DVD-n megnézem.

Spawn85 2011.06.02. 12:04:08

@doggfather: Nagyon kevés film van, amire pénzt adnék, hogy moziban tudjam megnézni. Ráadásul, amikre mostanában kíváncsi lennék, azokat csak 3D-ben játsszák a lakóhelyemen, az meg a szemem miatt nekem nem nyert.

A "Másnaposok"-nak már az első részét is csak DVD-n láttam. Nem érdekelt annyira, hogy rohanjak a moziba. De ettől függetlenül tetszett.

COLT 2011.06.02. 19:49:39

Az egyet még nem láttam, ellenben pár hónapja rendesen le lettem hurrogva a droidon, amikor azt mertem mondani hogy szerintem egy szar bőrlehúzás lesz a kettő, és lám, mégis igazam lett. Tökre látszott hogy nulla kreativítás, csak is a pénz pénz, és még talán a pénz is ami közrejátszott.
süti beállítások módosítása