Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik Le Carré Az üldözött regényét

2011.06.19. 18:54 koimbra Szólj hozzá!

Anton Corbijn többek között a U2, Depeche Mode és Nirvana klipeket forgatott, mielőtt átnyergelt a filmkészítésére. A 2007-es Control alkotását két BAFTÁ-ra és számos díjra jelölték.  Jelenleg azt szeretné, ha vászonra vihetni John Le Carré 2008-as politikai thrillerét, Az üldözött (A Most Wanted Man) regényét.

A könyv tartalma: Régi kémek új hűségesküvel, régi kémek régiekkel; becsületes emberek jót akarnak cselekedni, ám elvesznek az erkölcs labirintusában; a ráeszmélés, hogy jó hazafiként már szeretni és szánakozni sem tudunk biztonságosan - ezek alkotják John le Carré új regényének gondosan szőtt szövetét. Egy éhségtől tántorgó orosz fiatalembert csempésznek be Hamburgba az éjszaka közepén. Rengeteg mennyiségű készpénz van nála. Megrögzött muszlim. Vagy nem? Azt mondja, Íszának hívják. Annabel, az idealista, fiatal német polgárjogi ügyvéd úgy dönt, hogy megmenti Íszát a deportálástól. Ám ügyfele túlélése lassan sokkal fontosabb lesz neki, mint a saját karrierje és biztonsága. Íszá titokzatos múltja után nyomozva találkozik Tommy Brue-val, egy Hamburgban székelő angol magánbank tulajdonosával. Annabel, Íszá és Tommy szokatlan szövetséget kötnek. Eközben a "terrorizmus elleni háború" örve alatt a rivális német, angol és amerikai kémek elkezdik bekeríteni az ártatlanokat... John le Carré új regénye a kritikusok szerint eléri, sőt meghaladja a hidegháború során alkotott remekművei színvonalát fanyar humorával, összetett és sodró cselekményével, és eltökélt humanizmusával.  (libri)

A szerző műve alapján született A panamai szabó (The Tailor of Panama) és Az elszánt diplomata (The Constant Gardener) is, a Tinker, Tailor, Soldier, Spy pedig már bemutatásra kész állapotban várja, hogy a mozikba kerüljön. Corbijn tavaly Az amerikai (The American) dráma-thrillerrel jelentkezett, amelynek George Clooney volt a főszereplője.

Címkék: miújság könyvből film thrillerhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr772998051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása