Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ace Ventura Jr: Pet Detective

2011.06.22. 22:08 koimbra 8 komment

 

 

Vannak karakterek, amelyek szorosan összefonódtak egy adott színésszel és franchise-zal. John McClane-t csakis Bruce Willis játszhatja a Die Hardban, Harrison Ford nélkül pedig jobb ha elfelejtik, hogy újabb Indiana Jones részt készítsenek és hiába terveznek Rambo előzményfilmet, Sylvester Stallone mellőzésével már nem lesz ugyanolyan. Ace Ventura egybeforrt Jim Carreyvel, a gumiarcú komikus karrierjének az állati nyomozó adott igen nagy lökést és elég sokszor kiderült, hogy nélküle egy folytatás fabatkát sem ér egy folytatás. Gondoljunk (oh, inkább ne!!) csak A maszk 2-re, amely bődületesen borzalmas volt, de bevillanhat a Dumb és Dumber második felvonása (előzményfilmje), amire aztán végképp nem lehetett rásütni, hogy igazán élvezhető lenne. A Minden6ó következő része talán még valamennyire elviselhető volt, pénzügyi fronton azonban hatalmasat zakózott, mondhatni megérdemelten, hiszen minek költenek egy vígjátékra 175 millió dollárt.

Carrey az Ace Ventura 2 után azt mondta, hogy ezentúl nem szeretné eljátszani még egyszer ugyanazt a karaktert, ezért ezentúl visszautasítja a folytatásokat. Bár erre némileg rácáfol, hogy mivel most már nem megy olyan jól a szekér elgondolkodott a Dumb és Dumber, no meg a Minden6ó harmadik epizódjain. Mivel a színész nem akarta újra felölteni a Hawaii inget és állati felderítésére indulni azt találták ki miért ne lehetne középpontban a különös nyomozási módszert alkalmazó állatokra specializálódott Ventura helyett a fia. Négyen is rávetették magukat a forgatókönyvre, akik közül senki még csak véletlenül sem tudott beleírni egy vicces poént, humoros szituációt.

 

A derék Ventura és Melissa Robinson (Courtney Cox nem vállalta be) gyermeke érdekes módon egy kövér srác, aki felettébb kedveli az állatokat és úgy gondolja, hogy ő is könnyedén ki tudja deríteni, hogy hova tűnhettek az elveszett cukiságok. Az alkotók lehető legrosszabbul választottak, mikor Josh Flittert kiválasztották a főszerepre. Már az első pillanatban elkezdhet viszketni az ember tenyere és ez nem is múlik el a film végéig, megérdemelne néhány taslit, olyan ellenszenvesen játszott. Valószínűleg láthatta, hogy Carrey milyen grimaszokat vágott az első két produkcióban és néhányszor mikor átfut valami rángás az arcán valószínűleg nem valami rendellenesség vagy betegség miatt van, hanem azért mert megpróbálta utánozni a színészt. Pedig (Chuck Norris után szabadon) senki nem tudja utánozni Jim Carreyt, Jim Carrey viszont bárkit ki tud parodizálni. Az ellenszenvességre még rá tudnak erősíteni, mikor Flitter belövi a Ventura-sérót és felöltei a hawaii mintás inget. Csodálkozom, hogy a producerek nem sírták el magukat legalább ezen jelenet megtekintése után és vetettek sűrűn keresztet, de azért valakiben lehetett volna annyi, hogy rituális körülmények elégeti vagy elássa kertje hátsó részében. Hála az égnek, hogy ez az irritáló kölyök nem futott be és minden jel arra mutat, hogy nem is fog. A színészek...akarom mondani a többi szerepre leszerződtetett ember is követte Flitter példáját, habár kevésbé unszimpatikusak, de alakításuk (ha egyáltalán lehet ilyesmiről beszélni) a nullával egyenlő.

Az Ace Ventura Jr. azonban nem éri be azzal, hogy csak a kisgyerkőcöt kelljen elviselnünk, valamilyen oknál fogva úgy gondolták, hogy muszáj ebből a családból bemutatni még egy rokont, méghozzá a nagypapát. Ralph Waite-nak úgy tűnik, hogy nem gond égetnie magát ilyen szennyekben és boldogan öltötte fel a szokásos hajmintázatot is. A film minden szinten elbukik, hiába szenvedtek négyen a szkripten humor fronton nem sok értékelhetőt tud felmutatni. Messzire kerülendő, de ha mégis valamiért kínozni szeretné valaki vele magát ne lepődjön meg ha sokszor a falba akarja verni a fejét vagy esetleg a halántékát kocogtatja mutatóujjával, mert bizony ebben aztán rengeteg baromság van, csak sajnos nem pozitív értelemben. Mindenesetre ajánlott bekészíteni valami jó erőset a hűtőbe, mert ezt követően muszáj lesz valamivel leöblíteni a látottakat. Remélhetőleg egy ember azért megnézni és ez maga Carrey lesz, aki látván, hogy mit műveltek talán visszatér a franchise-hoz és helyrehozza. Erre nem lehet mást adni, csakis o %-ot, ó borzalom. 


imdb: 2,0


 

Címkék: iromány vígjáték sequel 0 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr193007195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2011.06.22. 22:18:41

Hát ez hatalmas írás volt! :D Szakadok. Nagyon nagy!!!:D :D :D Régebben letöltöttem a filmet de aztán megnéztem az előzetest és gyorsan töröltem a gépemről megnézés nélkül. De jó lenne egy jó kis Ventura film Carreyvel.
"Itt van Ace a merész!" "Dehát én a nyomkereső vagyok nem a Batman!!" "Seggfelelnél néhány kérdésemre?" ÁÁÁ imádom!! :D :D

Shyllard 2011.06.22. 22:39:13

Mikor megláttam, h 0%-ot adtál rá, már röhögtem az egészen, de téll vicces egy írás volt :D Amúgy meg mi ütött beléd koimbra, mégis mi vezetett el oda, hogy megnézd ezt a filmet, aminek már a létezésének a felmerülése elég kizáró okot ad, aztán még a trailer és fsz kiscsávó kombó mégjobban gyomron üti az embert... :P

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.06.22. 23:11:55

Undorító, nézhetetlen hulladék, az Ace Ventura név meggyalázása. 5-10 év között még talán nézhető, de a fölött komolyan agykárosodást és depressziót okoz. Fujj... amúgy jó írás, egyetértek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.23. 08:17:22

miért is nézted meg ezt továbbra se értem?!?!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.06.23. 10:01:49

@Shyllard: @doggfather: Mert érdekelt, meg gondoltam hátha...de aztán csodálkozó, félig meddig szétkapart arccal néztem hogy mit műveltek ezzel a filmmel.
Bevallom egyszer elmosolyodtam, mikor a kisköcsög megtalálja a pandát és az állat meg úgy örült:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.23. 10:51:00

@koimbra: szerintem már a 2ik rész is erőltetett volt.
Az első jó kis poénos, de a második csak ismétli, sőt az orrszarvús születéses kifejezetten undorító.

Is 2011.06.23. 12:23:26

Tudom, nem szép dolog, de már ránézésre, a plakát alapján tudnám ütni a kiskölyök fejét, amíg csak mozog.
Meg még öt percig utána.

reKorrekt 2011.07.11. 13:33:35

@doggfather: Szerintem meg az volt a legnagyobb.
Síkfutás!
süti beállítások módosítása