Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bridges az emlékek őre

2011.06.28. 10:50 koimbra 2 komment

Jeff Bridges és Nikki Silver producer szerezte Lois Lowry 1993-ban kiadott regényének, Az emlékek őre fantasynek a megfilmesítési jogait. A színész elmondta, hogy eredetileg arra gondolta, hogy édesapja, Lloyd Bridges lehetne a főszereplő, de most 61 évesen úgy érzi, hogy ez a film számára is tökéletes lesz.

A történet egy jövőbeli közösségben veszi kezdetét. A tökéletes utópiából lassacskán kirajzolódnak azok az elemek, amelyek rámutatnak a tökéletes világ mögött megbúvó anti-utópikus jellemzőkre; ebből következik, hogy a mű zsánere nem utópia, hanem anti-utópia. A mű Jonas, egy tizenkét éves fiú életébe ad betekintést. Jonas közösségéből hiányzik a fájdalom, a mindennapi élet küzdelme, amely az 'egyenlét'-nek köszönhető. Egy tervnek, amely gyökeresen eltűntette a mély érzelmeket. Jonast kiválasztották, hogy betöltse az Emlékek Őrének szerepét, az egyetlen olyan emberét, aki az egyenlét előtti állapotok emlékét őrzi. Az emlékek őre az, aki emlékei, s ezáltal bölcsessége által tanáccsal szolgálhat a közösségnek. Amint Jonas befogadja az emlékeket, az elődje, Az Őrző rádöbben: milyen felszínes is a közösség élete. Annak ellenére, hogy bírálat és kritika illette a művet a témájára vonatkozólag, a regény elnyerte az 1994-es Newbery Medal irodalmi díjat valamint több, mint 5 és fél millió példányszámot ért el. Az Egyesült Államokban és Kanadában több középiskola olavasási listáján szerepel, habár tiltólistákon is rajta van. A regény egy trilógiának az első kötete, amely Lowry Valahol messze, illetve a Hírvivő című műve követ. (wikipedia)

Korábban Vadim Perelman dolgozott a forgatókönyvön és a rendezői székkel is szemezett, jelenleg nem tudni, hogy érdekelt-e még a projektben.

Címkék: miújság könyvből film fantasyhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr583021178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.06.28. 12:06:58

Iszonyú jó könyv, várom, hogy mit hoznak ki belőle!

Reg5 2011.06.28. 12:39:10

Olvastam a könyvet (jó régen), de ezt szerintem felesleges vászonra adaptálni. Egyszerűen nem tudok elképzelni, hogy ez sikeres legyen.
süti beállítások módosítása