Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

War Horse előzetes

2011.06.29. 11:19 koimbra 1 komment

Kathleen Kennedy és férje, Frank Marshall a West Enden látták a War Horse színdarabot, amely annyira megfogta őket, hogy a producerpáros szóba hozta Steven Spielbergnek, hogy esetleg lehetne ebből egy filmet készíteni. 2009 december 16-án a DreamWorks megszerezte a regény megfilmesítési jogait. "Amikor elolvastam Michael Morpurgo könyvét abban a pillanatban tudta, hogy ez az a film, amit le szeretnék forgatni a DreamWorksnél." - mondta Spielberg. A forgatókönyvre Lee Hallt és Richard Curtist állították rá, akik elvileg remek munkát végeztek, hiszen a rendező eléggé bele tud kötni a szkriptekbe.

A történet szerint Albert (Jeremy Irvine) lovát eladják és elküldik Franciaországba az I. világháború alatt. Albert azonban nem tud csak úgy megválni szeretett pacijától, ezért maga is követi őt. A harcok során a katonákra nagy hatással van a ló, bátorsága, kitartása rájuk is ösztönzőleg lat. A színészek között megtaláljuk  Emily Watson, Peter Mullan, David Thewlis, Benedict Cumberbatch, Niels Arestrup, Nicolas Bro, David Kross nevét is. Amerikában december 28-án mutatják be, érdekesség, hogy ebben a hónapban még egy produkció kerül a mozikba a rendezőtől, a Tintin motion-capture film. Hozzánk csak február 2-án fut be a War Horse. Íme az előzetes, ami alapján akár lehet egy megindító dráma vagy akár egy giccstől csöpögő mű is. De bízzunk Spielbergben, aki azért nem ma kezdte a szakmát.

Címkék: trailer könyvből film drámaelőzetes war horse

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr33024136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2011.06.29. 16:26:50

Az előzetes alapján Bayre tippeltem volna, mint rendező. Úgy érzem, ennek fényében nem kell ecsetelnem, mit is gondolok a filmről...
süti beállítások módosítása