Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.07.16. 17:30 koimbra Szólj hozzá!

Potter: már a bemutató előtt bajnok

A múlt heti világraszóló gálapremier után a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, hazai bemutató: július 15.) már jó úton halad afelé, hogy újabb és újabb néző- és bevétel rekordokat döntsön meg.
Bár a világ legtöbb országában, így az Egyesült Államokban és Angliában is 15-én kerül a kis túlélő legnagyobb kalandja a mozikba, a történetet lezáró végső összecsapásról szóló film máris 25 millió dollár bevételt könyvelhet el az USA-ban. Ennyiért vettek eddig elővételben jegyet a filmre, és ennek jó részét a legelső, éjféli vetítésekért fizették ki. A szakértők szerint ez azt jelenti, hogy az első rekord, amit az utolsó Harry Potter-film meg fog dönteni, az éjféli, első vetítéseké lesz: ebben a kategóriában eddig az Alkonyat-sorozat Napfogyatkozás című része volt a bajnok. Az előrejelzések szerint a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész a legsikeresebb premiernap és a legnagyobb bevételt hozó első hétvége eddigi csúcsát is felülmúlhatja – 3D-ben és 2D-ben egyaránt. A nemzetközi piacon is számíthatnak a rekordra, ahol Potter saját magával versenyez: az eddigi legnagyobb premiersikert (394 millió dollárral!) a Harry Potter és a félvér herceg érte el . A finálé, mely 59 ország 19 500 mozitermében kerül műsorra, lehet, hogy mindent visz.
IC Press

A gondozoo és az oroszlánok

A digitális effektusok meghódították a mozivilágot, de azért akad még néhány régimódi, mégis mindig jól beváló trükk: a humor. És az állatok. A gondozoo (The Zookeeper, hazai bemutató: július 21.) című filmben Kevin James (aki többek közt A randiguru-ban, a Férj és férj-ben, vagy a Nagyfiúk-ban is bizonyította már, hogy nem viccel, ha poénkodni kell) az udvarlás és nőszerzés szabályait tanulja meg egy állatkert lakóitól. És mert a rendező úgy gondolta, hogy minden sokkal jobban fog kinézni a családi komédiában, ha nem trükköznek, neki és partnernőjének, Rosario Dawson-nak alaposan össze kellett haverkodnia a négylábúakkal.
Kevin James számára talán az a forgatási nap volt a legemlékezetesebb, amikor az állatok tanácsa előtt kellett megjelennie. A felvétel során két oroszlán, egy elefánt, egy majom, két medve és egy holló vette körül a színészt, aki saját bevallása szerint forgatáson akkor érezte magát utoljára ilyen zavarban, amikor Will Smith-szel kezdett dolgozni.
– Will Smith-ről hamar kiderült, hogy nem fog felfalni – mondta a színész –, de ezúttal végig nem voltam biztos benne, hogy megúszom-e ezt a jelenetet. Főleg amikor az egyik oroszlántól úgy 15 méterre álltam, és a rendező arra kérte az idomárt, dühítse fel a picikét, hogy jobban bömböljön. Ehhez képest az már semmiségnek tűnt, amikor képen nyalt a zsiráf. Róla legalább tudtam, hogy növényevő…
IC Press

Az ihletadó főnök


Fantasztikus sztárparádé gyűlt össze a múlt héten a Förtelmes főnökök (Horrible Bosses, hazai bemutató: július 28.) hollywoodi premierjén. A vad komédia sztárjai mind eljöttek, ott volt Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Colin Farrel, Jamie Foxx, Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day, de velük nézte a filmet Jennifer Love Hewitt, Jenna Elfman, Jesse Metcalfe és még jó néhány sztár. A csinos és elegáns vendégek között végigtipegett a vörös szőnyegen egy hajlott hátú, vagy húsz évvel ezelőtti divat szerint öltözött, apró hölgy… akit a rendező, Seth Gordon mindenkinél nagyobb lelkesedéssel üdvözölt, és filmje összes sztárjának bemutatott. A tanácstalan újságírók azt hitték, az anyját hozta el. Pedig dehogy!
– A Förtelmes főnökök alapötlete azért nagyszerű – magyarázta meg később az esetet a rendező –, mert nincs ember a földön, aki ne gondolt volna valaha arra, hogy ki kell nyírnia az elviselhetetlen főnökét. Én régen egy ideig dolgoztam egy nyugdíjasotthon mosogatójában, és akkoriban Peggy volt ott élet és halál ura. Sose volt olyan, hogy elégedett lett volna egy edény tisztaságával, mindent hatszor újrasikáltatott velem. Forgatás közben megígértem Kevin Spacey-nek meg Jennifer Aniston-nak is, hogy egyszer bemutatom nekik, én kire gondolok, miközben a főnökgyilkolós filmünket csináljuk. Nem volt nehéz megtalálni, és rábeszélni, hogy eljöjjön. Azt mondta, nagyon jót mulatott. Biztos neki is volt már förtelmes főnöke.
IC Press

Négy hónap három pár másodpercért

Repülni jó. Bár nem könnyű. A Zöld Lámpás (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) két főhőse (Ryan Reynolds és Blake Lively játssza őket) a film története szerint vadászpilóta – ám a történet során megtapasztalják, hogy gép nélkül is lehet repülni: egyikük komputer generálta, fantasztikus zöld szerelésben, a másik a zöldruhás szuperhős karjában hasít.
Reynolds sokat edzett, és fantasztikus kaszkadőrjeleneteket forgattak vele. Partnernője, a film kedvéért barna hajra váltó Lively négy hónapot edzett… nagyjából három filmbeli másodpercért. Igaz, az eredetileg a Mátrix számára kifejlesztett kábelrendszer őt is a levegőbe emelte. A gépezet vagy 13 méter magas, és tíz méter hosszú kar forog rajta, ennek a végén, egy kábelen lógott a színésznő. A kábelhez egy minden irányban elforduló csuklóra erősített széles derékszíj rögzítette.
– Először, amikor felhúztak, azt mondta a vezető kaszkadőr: „most van öt perced, őrülj meg!” – számolt be kalandjairól a Pletykafészek sztárja. – És én forogtam, meg bukfenceztem és végül nagyon megbántam: mire leengedtek, iszonyú tengeribeteg lettem. De még egyszer felkéredzkedtem, hogy csinálhassak egy kis felvételt magamról az unokaöcséim számára.

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr273072680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása