Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spartacus a moziban is lázad

2011.07.20. 11:15 koimbra 1 komment

Spartacust a filmipar csak néha veszi elő, az elmúlt években két dokumentumfilm és egy tévéfilm elevenítette fel alakját, illetve a Starz csatorna véres sorozatot rettyintett a híres gladiátor és rabszolga köré. A leghíresebb darab ebben a témában Stanley Kubrick nevéhez köthető, ami 1960-ban került a mozikba.

A GK Films berkein belül készül el az újabb mozifilm, ami nem fogja követni a Spartacus: Blood and Sand sorozatot és sokkal inkább a tényekre fog támaszkodni. Michael Gordon, a 300 írója vetette fel a film ötletét, elképzelhető, hogy a forgatókönyvet is rábízzák.

Spartacus i.e. 73-ban vezette  a fellázadt rabszolgákból álló seregét, többször ütköztek meg a római légiókkal kezdetben nagy sikerrel. I.e. 71-ben azonban Crassus bekerítette csapataival, amin még sikerült áttörni, de hamarosan leverték a rabszolgák csapatát.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr343082889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.07.20. 17:31:41

Erre kíváncsi vagyok. Már ha lesz valami ebből az ötletből.
Megjegyzem, a sorozat elég hűséges a történelemhez. Apróbb változások vannak persze, de ennél csak nagyobb eltéréseket szoktunk látni (pl. a Gladiátor).
süti beállítások módosítása