Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Mortal Kombat: Legacy websorozat

2011.07.26. 21:47 koimbra 7 komment

 

A Mortal Kombat verekedős játék először a játéktermekben hódított, Jean-Claude Van Damme ihlette a készítőket a program megalkotásakor, a sors iróniája, hogy a belga pont a konkurens Street Fighter mozifilmben formálta meg a főhőst. A nagy rajongótábort látván Paul W. S. Anderson a B filmes specialista elkészítette a Mortal Kombat filmet, amelyről elmondható volt, hogy eléggé hasonlított az alapanyagra. Ez azt jelenti, hogy a karakterek elmennek egy véres harcművész bajnokságra, ahol a tér a Föld sorsa és tudásuk legjavát nyújtják a viadal során. A folytatás elég gyéren teljesített, a harmadik felvonást emlegették, de talán jobb is, hogy mink rendező úr nem vághatott bele a forgatásba. Néhány hónapja a Warnernél landoltak a jogok,a fejesek jövőbeli elképzelései között szerepelt egy újabb mozis változat, de eddig még nem körvonalazódott a projekt.

Kevin Tancharoen szinte a semmiből érkezett a Mortal Kombat Rebirth kisfilmmel, amelyből hiányzott a misztikum, inkább a realitás talaján mozgott és egy komor, sötét világot mutatott be . A rendező nem titkolt szándéka az volt, hogy a stúdió felfigyel alkotására és leszerződtetik az egészestés változatra. A Rebirth csak részeredményt hozott, az MK rajongók egy része ugyan morgott, hogy kimaradt a misztikus vonal, de alapjában véve a többség kedvelte a művet, a Warner pedig engedélyt adott számára, hogy összehozzon egy websorozatot.

Mindenki számára tiszta volt, hogy mire lehet számítani a pár perces videókban, ezért is volt csöppet meglepő, hogy nem sikerült végig megmaradni annál az elképzésénél, amit célul tűztek ki. Minden egyes epizódban egy-két karaktert mutattak be, akik nem csak álltak és néztek ki a fejükből, hanem akcióba lendültek, keményet ütöttek és nagyokat rúgtak, úgy ahogy a játékban.. Nagyot igazán a Mileena és Kitana két epizódban nézhettünk, mivel gyökeresen eltért az addig felvázolt alapkoncepciótól. Ebbe a két felvonásba animációs részeket is sikerült legyártani, amin erősen látszott, hogy alig volt rá pénz és enyhén szólva sem mutatott jól. A valóságtól sikerült elrugaszkodni még egy-két helyen, sőt ezek egyáltalán nem passzoltak az eddig bemutatottakhoz, hogy inkább kezdett összevisszasághoz hasonlítani. Néhány epizódot abszolút nem sikerült szórakoztatóan megalkotni, de például Johnny Cage történetéhez még nyugodtan hozzácsaphattak volna pár percet vagy akár másfél órát.

 

Sajnálatos, de nem sikerült valami fényesen a websorozat, ráadásul erős hiányérzet maradt a végére. Bemutattak néhány karaktert, láthattuk őket harcolni, küzdeni és gyakorlatilag ennyi. Legalább elindultak volna a sorsdöntő harcművész tornára vagy kézhez kaptak volna egy meghívót, hogy várják szeretettel egy kis bunyóra. Azonban semmi ilyesmi nem történt, utalások ugyan vannak, hogy majd lesz a viadal, de egyikük se fogja kis batyuját, hogy minél előbb odaérjen. Csoportkép vagy valami, amint éppen állnak a küzdőtér körül? Esetleg arra számítottak, hogy a filmben folytatódik a sztori? Erre van némi esély, de mivel a Warner még nem mondott semmit, így valami normális befejezéssel előrukkolhattak volna.

Jól kivitelezett verekedéseket láthattunk, ebbe legalább nem lehet belekötni. Látszik, hogy erre legalább figyeltek, panasz nem igazán lehet rájuk, websorozathoz képest eléggé odatették magukat. Ha esetleg lenne film azzal is meg lennék elégedve, ha az itt látott színészek játszanának, azonban ha mégis Tancharoen ölében landol a lehetőség, akkor alaposan át kell gondolnia a forgatókönyvet. Most vagy kihagyja a természetfeletti dolgokat vagy marad a Rebirthben bemutatott realitásnál. Nála ez a kettő így sajnos nem megy.

Címkék: sorozat web iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr723102490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.07.26. 22:45:17

Jól indult a sorozat, de utána nálam is ez a hiányérzet, meg a szétszórtság jött elő, s valahogy nem éreztem, hogy összetartoznának az egyes epizódok. Legnagyobb hibája az egység hiánya.

Gobiakos 2011.07.26. 23:15:30

A nindzsás epizódok, azaz a Scorpion - Sub-Zero és a Cyrax - Sector részek tetszettek, de amúgy összességében nem fogott meg a dolog. Pedig anno a Rebirth tényleg engem is magával ragadott... :-(

Spawn85 2011.07.27. 00:28:24

Nekem meg pont, hogy a Rebirth nem jött be annyira, mert azt mondtam a megtekintés után, hogy szép és jó, csak szerintem éppen semmi köze az MK-hoz. Mert oké, hogy realitás meg minden, de az MK univerzumhoz szerintem a természetfeletti hozzátartozik.

Ezzel szemben a websorozatból amennyit láttam eddig (6 rész) sokkal jobban tetszett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.27. 08:21:21

valószínűnek tartom, hogy azért így lett vége, mert filmben akarják folytatni.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.07.27. 08:37:58

Szerintem a Rebirth is rossz volt és ez is az. A ninjás részek még nézhetőek, bár Scorpion maszkjától mindig elfog a röhögőgörcs. A Raidenes rész volt a legalja, azt azóta se hiszem el. Szerintem nem kéne ezt erőltetni, ha lesz is film, remélem, Tancharoent a közelébe se engedik. Van már nekünk egy Uwe Bollunk, nem kell még egy.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.27. 09:13:33

@Dr.Jones: nekem a Raiden-es pont az egyik kedvencem volt, tipikusan azt a realizáló vonalat követte.

SPOILER!
a diliház sztem egy pont reális dolog ha vki istennek képzeli magát.

The Priest 2011.11.06. 13:02:36

Nekem 5 éves korom óta Scorpion a kedvenc emberem, 5 évesen játszottam először a Mortal Kombat II vel Nintendon :D és most meglátom a dióján ezt a maszkot és letagadom hogy ez ő!!! ennyire nem lehet elbaszni 1 Karaktert, meg mi ez a szem, ő élő halott igazából, nem kellene neki pupilla.. és én is azt mondom h nincs benne semmi misztikus dolog aminek benne kell lennie mert az maga a Mortal Kombat!
süti beállítások módosítása