Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tűz és jég vázlatok

2011.07.27. 16:48 koimbra 9 komment

1983-ban került bemutatásra a Tűz és jég (Frie and Ice) animációs fantasy, amely Frank Fazetta festőművész és Ralph Bakshi világhírű animációs rendező közös munkája volt. Robert Rodriguez úgy döntött, hogy elkészíti a remake-et, amely élőszereplős lesz. Persze felmerült a kérdés, hogy Rodriguez lesz-e elég bátor és be meri e vállalni, hogy ágyékkötős fickók és falatnyi melltartóban rohangáló nők népesítsék be ezt az elképzelt világot. Hiszen a stúdiók elég szívbajosak ezen a téren. Az alábbi vázlatok láttán azonban könnyedén leszűrhetjük, hogy milyen filmre van kilátás. A forgatás kezdete? 2012 elején esedékes, elvileg addig a rendező úr letudja a Sin City 2-őt is, ha mégsem, akkor a képregényfilm folytatásából nem lesz semmi.

"Azt akarom elérni, hogy mindenki úgy érezze, hogy éppen belépett Fazetta egyik festményébe, ahol szemrevételezhető lenne hogy milyen világot álmodott meg és megtudhatnánk, hogyan ő hogyan képzelte el az embereket, az anatómiát, a kompozíciót és a színeket. Teljesen valóságosnak lehet majd érezni, de mégsem lesz az. Ez lesz Fazetta valósága. Teljesen máshogyan látott mindent. Lefestette, amit elképzelést, nem csinált fényképeket, egyszerűen csak lefestett mindent." - mondta Rodriguez az EW-nek.

 

Az eredeti animációs film tartalma (port.hu): Réges rég, az utolsó nagy jégkorszak alkonyán egy nagy hatalmú királynő uralkodott északon, akit Julianának hívtak. Végtelen hataloméhségében a világ minden táját uralma alá akarta hajtani, ezért hatalmas hadsereget toborzott. Idővel a királynőnek fia született, akinek a Nekron nevet adta. Ahogy a fiú cseperedett, elsajátította a fekete mágia és a varázslás tudományát is, és anyjával szövetkezve elfoglalta a jég egész birodalmát. Palotájukból, amit Jégoromnak neveztek el, hatalmas jégáradatot zúdítottak alá, amely elől senki sem menekülhetett. Így aztán a túlélő emberek délre menekültek, ahol a jóságos Jarol király uralkodott, Tűztorony nevű várában. A gonosz Nekron és anyja, Juliana azonban nem elégedett meg jelenlegi hatalmával, hanem a pusztító jégáradatot délfelé, egyenesen Tűztorony irányába fordította. Megjósolni sem merte senki, hogy mi történik, ha összetalálkozik a jég és a tűz ereje...

Címkék: remake concept art fire and ice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr303104849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.07.27. 17:14:48

Nagyon epikus kis filmet lehetne kihozni belőle, de sztem egyértelmű h ez nem Rodriguez stílusa... Csak csinálja már meg azt a rohadt Sin City 2-őt!

countrypecos 2011.07.27. 18:21:05

Az a tyúk mindent kiszedne az emberből. :P

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.27. 18:23:02

Én már mióta szeretnék egy olyan Boris Valejo szerű minőségi filmet, ahol így néznek ki az emberek. Rodriguez képes szórakoztató és minőségi produkciót csinálni, szóval bízom benne.

Alex Mahone 2011.07.27. 22:27:08

Úgy látszik, Rodrigueznek nem elég egy Heavy Metal, mivel ez tulajdonképpen az, csak átkeresztelve :)

doktor.dikhed 2011.07.27. 22:52:17

Pedig ez pont Rodriguez stílusa. A Terrorbolygó után egyértelmű, de említhetném a Machetét is. A forgatókönyvírásba viszont segítsen be neki valaki, mert a karakterek és a párbeszédek gyakran döcögnek nála.

Esetleg Tarantino? Mekkora lenne már egy fantasy az amerikai ponyvairodalom fénykorából Tarantino forgatókönyvével és Rodriguez rendezésében! :D

Moan 2011.07.27. 23:56:43

:) De hát ennek az arcnak 1-2 kivétellel csak szar filmjei voltak! :)

ebedli 2011.07.28. 00:27:27

Nem tudom elképzelni, hogy valaki ecsettel fessen animációs filmet, minden kulcskockának önálló művészi alkotásnak kellene lenni. Rengeteg idő egy ilyen festmény elkészítése ahhoz képest, ami egy animációs filmnél elfogadható.

Számítógéppel persze nem gond, de nem véletlenül érdemes néha órákon át is nézegetni egy festményt, egészen más élmény mint egy film, aminek története van másfél órába sűrítve.
Hasonló, mint ahogy a könyveket sem ugyanaz az élmény olvasni, mint a sztorit sűrítve megnézni.

Persze biztos nem hagyom ki, ha lesz belőle valami. Sőt, örülök, hogy egyáltalán szóbakerült.

ebedli 2011.07.28. 00:33:29

Mekkora hülyeséget írtam, azt hittem ez is képregény volt. Hű.

ebedli 2011.07.28. 00:36:39

Najó, ez meg élőszereplős lesz, el kell kezdenem nem visszafelé olvasni a cikkekeket, fene egye meg.
süti beállítások módosítása