Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elképzelhető, hogy Gilliam megfilmesíti a Mr. Vertigo-t

2011.07.28. 17:07 koimbra 1 komment

"Van egy könyvem Paul Austertől, Mr. Vertigo a címe. Jelenleg azon vagyok, hogy forgatókönyv formába öntsem, de ez nem jelenti azt, hogy film is lesz belőle. Mindenesetre dolgozom a szkripten. " - mondta Terry Gilliam az Era New Horizons Film Festivalon. Érthető, hogy csöppet pesszimista, hiszen hiába tehetséges rendező sajnos eléggé rájár a rúd. A Don Quijote projekt a forgatás közben halt be és nem is sikerült újrakezdeni, a Grimm munkálatai egy ideig álltak, mert a producereknek nem tetszett valami és a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma esetében a főszereplő, Heath Ledger hunyt el.

A könyv tartalma (moly.hu): 1924-ben Walter Clairborne Rawley kilencéves, vagány utcagyerek. St. Louis bordélynegyedében bukkan rá egy magát „Yehudi mesternek” nevező rendkívüli férfi, és morbid alkut köt vele: három éven belül megtanítja repülni, vagy Walter lecsaphatja a fejét. A mester kansasi farmján Walter csapdában érzi magát, többször is menekülni próbál, aztán kénytelen-kelletlen elfogadja végzetét. Az ott átélt lelki és fizikai gyötrelmek mind a beavatás részei, melynek végső célja a jellem fejlesztésén át a félelmektől, de legfőképpen az egótól való megszabadulás, mint a repülés előfeltétele, s csakugyan, a kitűzött határidő lejárta előtt Walter lebegni kezd. A regény Walter hányatott életútját kíséri végig e csodás képessége felfedezésétől a chicagói „Mr. Vertigo” mulató megvásárlásán át halála napjáig. Auster az utazás-motívumra építve a tőle megszokott eredetiséggel ötvözi az amerikai irodalom realista és mitikus hagyományait. Walter és Yehudi mester vállalkozó-kalandorok, akik mutatványukban az embert a földhöz láncoló, szabadságát korlátozó természeti törvényekkel dacolnak.

Címkék: miújság könvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr463107667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.07.28. 19:10:32

Sajnos a filmipar ma már nem vevő az eredeti ötletekre :S
süti beállítások módosítása