Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ajára bíznák a Kevencek temetője remake-et

2011.08.03. 10:45 koimbra 4 komment

A Paramount stúdió Lorenzo di Bonaventura producerrel karöltve 2010-ben elhatározta, hogy el fogják készíteni a Kedvencek temetője (Pet Sematary) remake-et. Az elhatározást tett követte, felkérték Matthew Greenberget, hogy záros határidőn belül szállítson le egy forgatókönyvet. Greenbergnek egyébként is volt tapasztalata abban, hogy miképp kell adaptálni egy Stephen King művet, hiszen az 1408 szkriptjét is ő tette le az asztalra. 2011 februárjában szépen leadta a rá bízott munkát, amit elégedettség övezett, ezért hozzáláttak, hogy megkeressék a megfelelő rendezőt. A stúdió Alexandre Aját, a Tükrök (Mirrors) és a Piranha 3D alkotóját szeretnék látni a rendezői székben és minden bizonnyal hamarosan aláírja a szerződést.

King könyve itthon Állattemető címen jelent meg. Ennek tartalma (libri): Dr. Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájban álló, magányos házba költözik családjával feleségével, Rachellel, ötéves lányukkal, Ellie-vel és másfél éves kisfiukkal, Gage-dzsel. Boldogan, a szép jövő reményében veszik birtokukba új otthonukat... Az első gondra az út túloldalán, velük átellenben élő öregember, Jud hívja föl a figyelmüket: a tájat kettészelő országúton éjjel-nappal olajszállító tartálykocsik dübörögnek, halálos veszélynek téve ki a háziállatokat és az apróságokat. Nem véletlenül van a közelben egy nyomasztó légkörű, ódon temető az elgázolt háziállatok számára... Az első trauma akkor éri Louist, amikor egy baleset áldozatául esett, haldokló fiú a rendelőben dadogó szavakkal óva inti az állattemetőn túli veszedelemtől. Nemsokra rá egy tartálykocsi elgázolja Ellie imádott macskáját, és az öreg Jud jó- vagy rosszakaratból? az állat temetőn túli, hátborzongató vidékre, a micmac indiánok egykori temetkezőhelyére viszi Louist, s ott földelteti el vele az állatot. Másnap a macska visszatér, de ocsmány jószág lett belőle: lomha, ijesztően bűzlő és gonosz. Aztán néhány békés hónap után a kis Gage elszabadul szüleitől, és szaladni kezd pici lábain az országút felé... A könyv szörnyűségeire jellemző, hogy az író egy ideig vonakodott befejezni, mert maga is olyan rettenetesnek találta!

Címkék: remake horrorhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr73122359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2011.08.03. 13:05:26

King egyik legfosatósabb könyve. Edzett horrorfanatikusnak tartom magam, de az utolsó 100 oldal nagyon durva volt.

thinker_ 2011.08.03. 14:50:55

King és Aya! Zseniális párosítás, nagyon várom!

Atkakukac1989 2011.08.04. 11:56:12

Már semmi se szent.. ezt miért kell remakelni. Mikor az eredeti film kiváló volt!

COLT 2011.08.04. 20:17:43

Nem tudom, ezt még sohasem olvastam, de elfogom. Ezekszerint marhaság hogy a Ragyogás a legfosatósabb. Amúgy a film milyen? mármint mait remakelni akarnak.
süti beállítások módosítása