Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Gyerekkorunk meggyalázása

2011.08.07. 13:20 koimbra 26 komment

 

Sajnos Hollywoodban semmi sem szent, a profit érdekében bármire képesek. Ráadásul a producerek örömmel látják, hogy nem is kell túlzottan megerőltetniük magukat, a színvonal és a minőség nyugodtan lehet a padlón, a nép akkor is bemegy a filmre. Egyelőre még nincs dömping ezekből a filmekből, de sajnálatos módon mindig kapunk egy újabb adagot. Foxi Maxi és Speedy Gonzales sem ússza meg és valószínűleg idő kérdése, hogy Atom Antinak agy esetleg Mormogiéknak is eljöjjön a filmverziója.

Garfield: A kövér, borzasztóan lusta macsek mindig mosolyt csalt az emberek arcára, nem csak képregény formában, hanem rajzfilmben is láthattuk. A 2004-es mozifilm abszolút nem volt vicces, ennek ellenére 200 millió dollárt megtermelt a mozikban, ami elég indok volt a folytatásra. A második felvonás szerencsére már csak 28 millió dollárt kapart össze Amerikában, azonban a nemzetközi porondon megállta a helyét, így 160 millióval zárt. Szerencsére a harmadikat nem rendelték be. Bill Murray-től a Zömbielandben megkérdezik, hogy megbánt-e valamit, mire ő azt feleli, hogy a Garifeldet. A színész egyébként azért vállalta el, hogy a hangját adja a macskának, mert a forgatókönyvet Joel Cohen írta és azt hitte, hogy a Fargo és A nagy Lebowski alkotójáról van szó.

 

Alvin és a mókusok: Alvin, Theodore és Simon rajzfilmsorozatban szórakoztatták a gyerekeket, a Fox stúdió pedig azt szerette volna, ha a mozikban is megteszik ugyanezt. Szóltak Tim Hillnek, aki a Garfield második részét követte el, az úriember pedig boldogan megcsinálta a filmet. A mókusok berobbantak a mozikba, Amerikában 217 millióig jutottak (nemzetközi bevételekkel együtt 361 millió dollár), ezért a folytatás elkészítése szinte kötelező volt. Annak ellenére, hogy rengetegen fújjoltak rá (imdb 4,0), világszerte csak összehozott 443 millió dollárt. A harmadik felvonás év végén fut be, de jó.

 

Bolondos dallamok: Újra bevetésen: Valljuk be, a Space Jam teljesen szórakoztató film volt, amiben Michael Jordan Tapsi Hapsival, Dodó Kacsával és a Bolondos dallamokban megismert figurákkal kosarazhatott. A Warnernek ez elég indok volt, hogy Tapsiékat újra elhozza a mozikba, eredetileg Jackie Chant szerették volna a rajzfilmfigurák mellé rakni, de végül Brendan Fraser égethette magát ebben a műben. Érdekes módon a közönség ezúttal nem volt vevő a gagyira, a 80 millióba került alkotás csak 21 milliót termelt Amerikában, ezen kívül még 47,5 millió folyt be a nemzetközi területekről.

 

Maci Laci: A Jellystone Park bajkeverő medvéje sem kerülhette el sorsát, Bubuval együtt tette tisztelet a vásznakon. Ugyanazt csinálta, mint a rajzfilmsorozatban, a park látogatóinak az elemózsiás táskáját próbálta folyamatosan megszerezni, ezzel pedig folyamatosan a vadőr idegeire ment. Imdb-n 4,2-es az átlaga, bevétel 201 millió dollár. Folytatás: bejelentve.

 

A Flintstone család: A kőkorszaki szakikat egy családi filmekre specializálódott rendező, Brian Levant (Beethoves, Talpig zűrben 2) szállította le 1994-ben Eredetileg Richard Donnerre akarták bízni és James Belushi lehetett volna a főszereplő. A produkció nem valósult meg, Joel Silver után Steven Spielberghez kerültek a jogok és az Amblin berkein belül megvalósult a film. Ugyan ezt sem kedvelték túlzottan, de a készítők azért szépen megtömték zsebeiket. 6 évre rá futott be az előzményfilm, amit már az eredeti szerepelők is hanyagoltak, a bevétel 59 millió dollárra rúgott, ami az előző felvonás 341 milliójához képest erős visszaesés volt. Sajnos nem tudtuk a "Subidubidú" -t kitörő örömmel ordítani.

 

Scooby-Doo - A nagy csapat: A közkedvelt rajzfilmsorozatot Raja Gosnell vette kezelésbe, a kelekótya, beszélni tudó kutyát CGI segítségével keltették életre. Az eredeti elgondolás az volt, hogy inkább a felnőttebb számára készítik, Shaggyből drogost csináltak volna, Fredből gengszter lett volna, aki nem veti meg a marihuánát. A rajongók tiltakoztak, a stúdió pedig úgy döntött, hogy változtatnak a forgatókönyvön. Gosnell hozta a formáját, a minőség (imdb 4,7) ellenére 275 millió dollárt kasszírozott a produkció, a két évre rá érkező folytatás már csak 181 millióig jutott. A fejesek úgy döntöttek, hogy jobb, ha DVD-n folytatódik a franchise, Brian Levant két részt hozott össze.

 

Hupikék törpikék: Magas hegyek között, hol a tenger hupikék...Magas hegyek? Hupikék tenger? Fenéket, tegyük a törpikéket Hókuszpókkal együtt New Yorkba, sokkal jobb lesz. Miért nem maradhattak a címszereplők az eredeti élőhelyükön? Mindenesetre Raja Gosnell ismét örömmel bevállalta, hogy tönkretesz egy gyerekkori élményt és ehhez 110 millió dollárt kapott. Nem meglepő, hogy ezúttal sem lebegett szeme előtt a minőség (imdb 4,2). Egyelőre nem tudni, hogy mekkora siker lesz, eddig csak 65 millió dollárt folyt be a kasszákba. Gosnell miatt biztosak lehetünk benne, hogy erősen fogunk törpözni, ha esetleg úgy alakulna, hogy leülünk az alkotás elé.

 

Dragonball: Son Guko, Zseniális Teknős és társaik itthon is nagy népszerűségnek örvendtek, sokak követték kalandjaikat és több részen keresztül elhúzott bunyóikat a képernyőn keresztül. (Majd az erőszakosságot kritizálók miatt más időpontba kerültek a vetítések, ami miatt megcsappant a nézettség). 2002-ben szerezte meg a jogokat a Fox, Stephen Chow-t ültették volna a rendezői székbe, aki lepasszolta a lehetőséget James Wongnak. Úgy hírlett, hogy 100 millióba került a produkció, a box office eredmények (világszerte 57 millió) után hirtelen már csak 30 millióról beszéltek. Ugyan pedzgették, hogy lesz folytatás, de eddig még semmi konkrétumot nem lehetett hallani róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr303131467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerika kapitány és a csalódott néző - kritika 2011.08.07. 17:28:42

Amerika kapitány - Az első bosszúálló - Captain America - The First Avenger Azt gondoltam ez lesz az a film, aminél majd csak úgy pörögnek a leütések, mert előzetes alapján egy remek filmet vártam egy olyan jelképről, akit hosszú időn át jegeltek. Senk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2011.08.07. 14:01:49

A Dragonballról én 40 millát tudok,de az effektek alapján is annyit tippeltem volna, a 100ból sokkal több minden lett volna benne.

Cucuminator 2011.08.07. 14:05:48

Én megnéztem volna egy drogos Scooby-doo-t :D Vmi olyat mint ami a Jay és Néma Bob visszavágban volt csak keményeben :D

Shyllard 2011.08.07. 14:28:07

Anno a Flinstone-t, Scooby Doo-t és a Garfield-ot szerettem filmben is, sztem nem voltak olyan rosszak :)

Newzoli 2011.08.07. 14:49:43

Néztem egy filmet egy moziban...Előzetesek mennek...Egyszercsak jön egy előzetes,New York...Katasztrófahelyzet,,,blabla...egyszercsak megjelennek a Hupikék Törpikék...én egy hangos sóhajjal felnyögök,eltakarom arcom..és ezt mondom.....a jó édes........kat...:(("bravo"

BeniMan 2011.08.07. 14:52:47

Raja Gosnellt nem engedném rendezői szék közelébe. Katasztrófa. A Maci Laci láttán a Family Guy azon része jutott az eszembe ahol Peter kinyírja Macit... www.youtube.com/watch?v=dGwTshZP57U
A film nézése közben már vártam h valaki betoppan és levadássza... :D Számomra a Dragon Ball az abszolút csalódás. Az első megnézés után úgy vágtam ki a kukába az eredeti dvd-met h öröm volt nézni.

petya.bacsi 2011.08.07. 16:50:07

A Flintstones 1 szerintem többször is nézhető darab, a Garfield - Ubullal együtt, most komolyan? Egy tacskó?? - tragédia. Alvin és a mókusok, Maci Laci, Bolondos Dallamok, Scooby Doo szintúgy.

A Hupikék törpikéket megnézem moziban, de így előre is sajnálom, hogy nem a rajzfilmes szinkron lesz. Sokat nem várok ettől sem.

Soponya Balastyán 2011.08.07. 17:21:46

Számomra a legnagyobb kínszenvedés a Micimackó eredeti filmjét követő nemtomhány folytatás. Az első klasszikus volt, nagyon jó, és ott meg kellett volna állni. Dehát mindenképp kellett még az ilyen malacka és olyan tigris, és természetesen a filmsorozat is...

Korábban sajnos a gyerekeim vevők voltak mindegyikre, de mostanában már csak az eredetit láttam náluk. Lehet, hogy benő a fejük lágya lassan? :)

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2011.08.07. 17:29:20

Kár, hogy nem tudnak valami igazán jó rajzfilm-adaptációt készíteni. Sokat a felsoroltakból nem láttam, de amit az is tényleg nagyon lapos volt. Kiemelném a Dragon Ball Evolution-t, amely szerintem minden idők egyik legrosszabb filmje. Feljelenthetőek lennének a készítők előre megfontolt szándékkal elkövetett időrablásért.

kung - fúj (törölt) 2011.08.07. 17:41:34

A Scooby-Doo ban ritka szarul lett megcsinálva a cgi kutya.5 percet bírtam a filmből,aztán átkapcs.
A Garfield -ről meg ne is beszéljünk...

Shyllard 2011.08.07. 17:44:26

@Soponya Balastyán: Sztem máig nézhető egy csomó része az eredetin kívül is. Abszolút nincs velük semmi gond, kedves kis tanulságos mesék, (amik persze nem érik el az igazi szintjét) persze leszámítva a borzalmas animált-változatát, ami már tényleg szégyen és gyalázat.

Soponya Balastyán 2011.08.07. 17:50:04

Hát, ebben nem egyezik a véleményünk.
:)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.08.07. 18:04:41

A Garfield tűrhető film, de ha a képregényhűséget nézzük, akkor a béka segge alatt van. Az Alvin és a Scooby - Doo filmekkel nekem semmi bajom sincs. A Hupikék törpikék valószínűleg tényleg gyalázat lesz, a Dragonballt pedig nem láttam, mert magasról leszarom az egész témát.
A Maci Laci sem nézhetetlen, a medve - CGI elég jóra sikeredett. Nemrég csináltam is róla egy videót. Én a Bolondos dallamokon is tudtam nevetni.

Spawn85 2011.08.07. 19:45:10

A felsorolt filmek közül a többség szerintem is borzalmas. Az pedig egyenesen szégyen, hogy az Alvin és Mókusok már a harmadik részénél tart. A Maci Laci-t nemrég láttam, összességében nem volt rossz, mint számítottam, de jó sem.

Ellenben a Scooby Doo meg a Flinstones első részein én egész jól elszórakoztam.
Meg igazából a Dragonball-on is. Ha nem láttam volna az anime sorozatot, még talán tetszett is volna.

A Space Jam szerintem is jó volt anno, de nekem igazából nem volt gondom ezzel a "Bolondos Dallamok: Újra bevetésen"-nel sem. Egynek elment.

Cucuminator 2011.08.07. 19:58:10

@Trolljegeren: Elment volna ha nincs rá írva, hogy "Garfield". Garfield mikor riszálta a seggét a Pump It-ra? És ami az igénytelenséget jelzi, hogy a fordítók arra nem vették a fáradtságot, hogy elolvassanak egy képregényt. Garfield itt nem az igazi cinikus lustaság volt, hanem egy hiperaktív (az igazihoz képest), ovishumort szolgáltató dagadt macska.

sacch 2011.08.07. 20:11:15

Son Goku, kínaiasan Sun Wukong, de semmikép nem Son Guko.
en.wikipedia.org/wiki/Sun_Wukong

Én a DragonBallt nem nagyon szerettem, a történet, amiből született, az viszont jó kis kínai legenda (Utazás Nyugatra). Egy másik ilyen japán rajzfilmek, a Saiyukinak is ez a legendakör az alaptörténete (akit érdekel az ilyesmi)

A Scooby Doo rajzfilmet nem szeretem, de nekem a film "tetszett". Egyszer nézhető volt =)

mokkaczuka 2011.08.07. 20:32:12

bírom ezeket a köpködős kritikákat. Csupa olyan fazon írja, akinek nincs humorérzéke. Szerintem vegyél be valami savlekötő tablettát. Az említett filmek közül nem mindegyiket láttam, de amelyiket igen, azon jót szórakoztam. A Verdák 2-t is lebaszta néhány balfasz, ma néztük meg, szuper. De hát mindegy nektek, Hollywood mit csinál, még a Titanicot is lebaszták annak idején noname senkik. Ilyen az internet, elbír mindent.

Cucuminator 2011.08.07. 21:25:22

@mokkaczuka: Nem gondold, hogy pont neked rossz a humorérzéked? Te is pont olyan noname senki vagy aki leszólja más munkáját, csak ugye koimbra tett is le valamit az asztalra...

Egyébként a Titanic tényleg egy nyálas szar.

Blake007 2011.08.07. 21:28:28

A Dragonballt nagyon szerettem, és a filmet is szivesen fogadtam, persze a rajzfilm mellett elbújhat. Hatalmas karakterek vannak benne.

BaSa · http://basa.blog.hu 2011.08.07. 21:43:33

Én a fentiek közül a Tapsi Hapsis filmeket szerettem, mert a "főszereplők" megmaradtak eredeti 2D-s figuráknak, és őket még Brendan Fraser sem tudta elrontani. (Na jó, én mondjuk vele is elnéző vagyok, még a "hülye Tarzanos" filmjén is tudtam röhögni.) A Flintstone-os filmeket is bírtam, bár a 2. rész már kicsit erőltetett volt.
A Scooby Doo-nak és Alvinéknak már az eredetijét sem annyira kedveltem, a törpör és a Maci Lacis filmnél meg nekem nem volt az igazi a főszereplők 3D-ssé alakítása miatt, plusz még a törpök is átkerültek a modern nagyvárosba, ami szerintem nem illik hozzájuk. Ja, és Son Gokut mindig utáltam minden formájában. :-))

Spawn85 2011.08.07. 22:13:03

@mokkaczuka: Nagyon nagy közhely, de jobbat sajna nem tudok: Olyan film még nem készült (és nem is fog), ami mindenkinek tetszik. Mivel az embereknek ugye különböző ízlésük van. A véleményét viszont mindenki elmondhatja.
Neked tetszettek az itt felsorolt filmek, Koimbra-nak meg nem. Ez igazából ilyen egyszerű.

Mindenesetre attól, hogy valakinek nem tetszik egy film, ami neked igen, még nem lesz balfasz.
Mint ahogy bizonyára van olyan film, ami neked nem jön be, és másoknak meg a kedvenc filmjük. Ez már csak így van. Viszont szerintem te sem örülnél, ha le "noname balfaszoznának" csak azért, mert elmondod a véleményedet.

Ami a Titanic-ot illeti, azzal nekem csak egy bajom volt, mégpedig az, hogy a film 3 órájából az első kettő mindenről szólt csak nem a Titanic-ról.

Pszt! 2011.08.07. 23:46:57

Az én gyerekkoromban csak a Maci Laci, meg a Frédi és Béni voltak. A többi meg eredetiben is f.s.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.08. 00:02:49

Garfielddal az a bajom, hogy már a rajzfilm is nézhetetlen a számomra. Igazából a poénok a képregényben ütnek. De ugyanígy vagyok az Asterix sorozattal is, hogy képregényben sokkal ütősebb. A mostani rajzfilmek közül kiemelkedik a Duck Dodgers Dodó kacsával és Cucu malaccal. Na belőlük lehetne jó Sci-fi-t csinálni.

Akvyr 2011.08.08. 01:26:59

Igen amikor először megláttam a moziban a hupikék trailerjét én is egy hangszínen ordítottam Barney-val.

gabest1 2011.08.08. 02:28:13

Ez a Stephen Chow gyerek teljesen szétcsúszhatott, mert sorra dőlnek be az új filmjei. Kár érte.
süti beállítások módosítása