Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.08.25. 21:24 koimbra Szólj hozzá!

A tetovált és a festett

A színészt nem pótolják a komputerek: annak, aki a kamera elé áll, néha nagyon sokat kell vállalnia. Főleg, ha David Fincher rendezi. A lélek sötét bugyraiba szívesen alászálló filmes (többek közt a Hetedik és a Harcosok klubja alkotója) A tetovált lány (Girl with the Dragon Tattoo, hazai bemutató: 2012. január) női főszereplőjétől, Rooney Mara-tól elvárta, hogy amikor a film főhősévé, a csontsovány, zavaros életű, biszexuális komputerhackerré alakul, minden legyen rajta valódi.
Így a 25 éves színésznő egyetlen, meglehetősen intenzív nap alatt levágatta hosszú barna haját, a tépett, össze-vissza frizurát feketére festette, kiszőkíttette a szemöldökét és piercinget rakatott az ajkába, a szemöldökébe, a fülébe, az orrába és a mellbimbójába.
A rendező meg van róla győződve, hogy a figura őrült, tépett, csupa fekete öltözéke divatot fog csinálni: női főszereplőjét egyszerre akarja zavarba ejtőnek és szánandónak, ijesztőnek és oltalmazásra szorulónak mutatni.
Bár a filmesek megőrzik a világsikerű (eddig több mint 50 millió példányban) eladott könyv lényegét, néhány ponton változtatnak a figurákon és a történeten is. A női főszereplő agresszívabb, a Daniel Craig játszotta férfi – a nyomozni kezdő újságíró – szelídebb lesz. És a befejezés egy egészen új csavart tartogat…
IC Press

A végső állomás darabra

Bár az első rész forgatókönyvét eredetileg csupán az X-akták egyik epizódjául szánták 180-as járat címmel, a végül mozihosszúságban, A végső állomás-ként megszülető film bebizonyította az életképességét. A műfaj rajongói szerint új fejezet kezdődött vele a horrorban, és kultuszsikerét az is bizonyítja, hogy elkészülhetett az ötödik folytatás is.
Az alapötlet a régi: a halált nem lehet becsapni, ha valaki véletlenül ússza meg a végét, azért visszajön a kaszás. De minden film más és más: a fejlődés nemcsak a technikában és az egyre rafináltabb halálnemek megkoreografálásában érhető tetten, hanem sokkal egyszerűbben is: a halottak számában.
Az interneten már megjelentek az első statisztikák: az első részben 6, a másodikban 8, a harmadikban 10, a negyedikben 11 valóságos és 13 vizionált szörnyű haláltusát mutattak meg az alkotók. Az összesen 48 halottból 13-at agyonüti valami, 10-et lefejeznek, 8 szereplő végzi tűzben vagy robbanásban és ugyanennyit vágnak ketté vagy több darabba. 4 rokonszenves fiatal figurát autó gázol el, 2-nek vájják ki a szemét, a kibelezés és a megfojtás egy-egy szereplő végzete.
Az alkotók egyelőre nem hajlandók elárulni, mit tartogat Végső állomás 5. 3D (The Final Destination 5 3D, hazai bemutató: szeptember 8.) – de eddig minden folytatás felül tudta múlni elődjeit.
A film 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető lesz a hazai mozikban.
IC Press

Extra jó barátok

Ők folyton tagadják, a pletyka újra és újra beindul: a világ gyanakszik, hogy Mila Kunis és Justin Timberlake járnak: hiszen a Barátság extrákkal (Friends with Benefits, hazai bemutató: szeptember 22.) forgatása során vagy két hetet voltak kénytelenek egy ágyban tölteni, és azóta is sokat látni őket bizalmas kettesben. De Will Gluck, a Barátság extrákkal rendezője másképp látja a párt.
– Biztos vagyok benne, hogy a forgatás alatt nem jöttek össze – jelentette ki a rendező. – Arról biztosan tudnék: eleget néztem őket az utóbbi időben játék közben és civilben is. De ők különben is annyira hasonlítanak egymásra, olyan közel van egymáshoz kettejük személyisége, humorérzéke, temperamentuma, hogy inkább olyanok, mint egy testvérpár. Ha megpróbálnának járni, öt perc múlva meggyilkolnák egymást.
IC Press

Sandler és Sandler

Adam Sandler ragaszkodik a barátaihoz. A világ egyik legsikeresebb komikusa híres arról, hogy minden filmjében igyekszik szerepet adni ugyanannak a néhány havernak – hisz abban, hogy ha a forgatáson jól érzik magukat, a víg hangulat a nézőkre is átragad. Az elmúlt évek eredményei igazolják is az elméletet, a Nagyfiúk vagy a Kellékfeleség is óriási sikert aratott. De nincs megállás, Sandler továbbfejlesztette a módszert: következő komédiájában a Jack és Jill-ben (Jack and Jill, hazai bemutató: december) a lehető legmegbízhatóbb társ a partnere: saját maga.
Sandler kétszeresen címszereplő: a saját elviselhetetlen ikerhúgát is eljátssza a filmben, melyben Al Pacino saját magát alakítja. Ő az az öregedő színész, aki vadul beleszeret Sandler női változatába.
– A vígjátékkészítés legfontosabb része a rögtönzés – avatta be a világot műhelytitkaiba Sandler. – Most kellett életemben először úgy poénkodnom, hogy senki nem válaszolt: mert a velem szemben álló saját magamat csak napokkal később vettük fel. Igaz, a faramuci helyzetért kárpótolt, hogy mindig tudtam, mit mondana a másik, ha ott volna: valahogyan sejtettem, hogyan csapnám le azt a labdát, amit én dobtam fel.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr463180616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása