Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tautou és Duris a Tajtékos napok filmváltozatában

2011.08.28. 15:27 koimbra Szólj hozzá!

Romain Duris lesz Audrey Tautou partnere a Tajtékos napok újabb filmváltozatában, a rendezői térfélen Michel Gondry álldogál. A tervek szerint 2012 márciusában kezdődne a forgatás, remélhetőleg addigra mindhárman szabaddá tudják tenni magukat. A produkció Boris Vian 1974-ben megjelent regényén alapszik

 Íme egy könyv az élet kegyetlen varázslatáról, melyet már több évtizede olvasunk újra és újra, titkon azt remélve, hogy e történetben minden baj csak átmeneti.A szemérmesen félszeg, szerelemre éhes Colin és a kedvesen egyszerű Chloé gátak nélkül beteljesülő kapcsolatának története Boris Vian tollából meghökkentő stílusban, üde frissességgel, pergő ritmusban születik meg. A világot önfeledten habzsoló pár szerelmi történetében az abszurditás humorával, kiapadhatatlanul változatos őrültségeivel támadja a hamis értékek, a pózokkal teli sznobizmus konzerválóit, úgy, hogy a meglepő szófordulatok, szinesztéziák és szürrealista helyzetek mögött azért mégiscsak az alapvető emberi érzések görgetik a szerelmi történet cselekményét.Az olvasó csodálkozó mosolya hamar lesz harsány nevetéssé, ami hirtelen az arcra fagy, mert a szerelmesek szertelen boldogságára váratlanul iszonyú csapást mér az ostoba végzet: a kivédhetetlen tragédia...  - olvasható a libri.hu-n.

Tautou és Duris már játszott együtt, 2002-ben a Lakótársat keresünk alkotásban láthattuk őket, 2012-ben pedig a Casse-tête chinois filmben bukkannak fel, ennek forgatása hamarosan kezdetét veszi.

És hogy miért írtam, hogy ismét megfilmesítik a regényt? 1968-ban Charles Belmont vezényletével készült el a könyv első mozis verziója, majd 2001-ben érkezett a Kuroe című produkció Gô Rijû rendezésében.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr393185574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása