Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.09.01. 20:25 koimbra Szólj hozzá!

    Fertőzésveszély

A filmek valóra válnak. Steven Soderbergh komolyan aggódik, hogy új – fantasztikus sztárcsapattal forgatott – thrillere, a Fertőzés (Contagion, hazai bemutató: október 13.), mely egy gyorsan terjedő, az egész világon hatalmas tragédiát okozó betegségről szól, valóban betegséget fog terjeszteni, még ha nem is pont azt, amit a vásznon bemutat: hanem a vírusfóbiát.
Feltételezését arra alapítja, hogy feltűnt neki: a forgatáson részt vevő színészek (köztük Gwyneth Paltrow, Jude Law, Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard és Laurence Fishburne), akik vegyesen alakítanak orvost vagy áldozatot a rémisztő történetben, a közös munka előrehaladtával egyre gyakrabban mosnak kezet, több vitamint szednek, és mindent elkövetnek, hogy ne kelljen hozzáérniük a kollégáikhoz. Sőt, saját magán is felfedezte a vírusoktól való fertőző félelem tüneteit.
– Túl sokat beszélgettem szakértőkkel, túl sokszor éltem bele magam a filmbeli helyzetekbe, míg a Fertőzés elkészült – nyilatkozta a film rendezője. – Nem hiszem, hogy ez kinőhető: most már mindig mániákus kézmosó maradok, akik utál hozzáérni bármihez, amihez idegen emberek nyúltak előttem. Az utóbbi időben a kilincsekhez sem nyúlok hozzá, inkább berúgom az ajtót.
IC Press

Emma Stone, az állatbarát

Emma Stone-t hamarosan láthatjuk, amint a Barátság extrákkal (Friends with Benefits, hazai bemutató: szeptember 22.) című vígjátékban annyira humánusan rúgja ki a pasiját, Justin Timberlake-et, hogy az már fáj; a jövő nyáron pedig A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man) oldalán bukkan fel a pók jó barátjaként. A színésznő számára azonban ez nem (csak) játék: komolyan veszi az állatokat.
Ezt bizonyítja, hogy a héten átvehette a People for the Ethical Treatment of Animals (ismertebb nevén a PETA) Kind Choices díját, melyet az állatokkal való etikus bánásmód legjobb propagátorai kaphatnak meg. Stone azzal érdemelte ki az állatvédők elismerését, hogy reklámarca a Revlon kozmetikai cégnek – annak, amely először vállalta, hogy állatkísérletek nélkül állítja elő termékeit.
Emma Stone csupán olyan kozmetikum hirdetéséhez adja a nevét, amelynek létrehozatala nem fájt egy állatnak sem. Ő (és díjazott társa, Olivia Wilde) azt bizonyítják, hogy a luxus és az etikus nem zárják ki egymást..
IC Press

Hill és Pitt

Jonah Hill kedves, túlsúlyos srác, született komikus, aki a Superbad – Avagy miért ciki a szex?-beli sikere óta egyre több és egyre jobb szerepet kap: játszott a Lepattintva és a Felkoppintva című vígjátékban, volt egy őrült jelenete az Éjszaka a múzeumban második részében, és a közeljövőben igazi főszerepek is várnak rá. De előtte még együtt játszik Brad Pitt-tel és Philip Seymour Hoffman-nal a Pénzcsináló (Moneyball) című izgalmas filmben. Márpedig velük együtt állni a kamera elé minden fiatal színésznek azt jelenti, hogy a szakmája végképp befogadta.
Egy nem túl udvarias újságíró, így kérdezett erre rá a 28 éves színésznél: melyikük társaságában érezted kisebbnek magad? De Hill szerencsére nem sértődős típus.
– Philip Seymour Hoffman-nal ijesztőbb volt együtt játszani – felelte az ifjú komikus –, mert ő a forgatókönyv szerint utált engem. De szerencsére úgy van kitalálva a sztori, hogy Brad meg én vagyunk a főszereplők. Vagyis Brad Pitt mindig megvéd, ha bajom esne. És ez így volt a forgatáson is. Márpedig ő szuper, ha másokat kell védenie, nagyon rendes volt velem, nagyon gyorsan jóba lettünk… vagyis a forgatás második napjától el kellett viselnem, hogy a legkülönfélébb poénokkal ugrat és szivat. Sosem áll le az agya, állandóan hülyül: elég sok tréfájához kellett jó arcot vágnom. Ő már csak ilyen: így fejezi ki a szeretetét.
IC Press

A kaptár visszakapja sztárját

A filmek a rajongókért vannak, nem igazság, hogy mégis a filmesek döntenek el velük kapcsolatban minden fontosat – A kaptár-filmek alkotói meg is értették, hogy érdemes engedni a nézőknek. Már forgatják a legendás posztapokaliptikus sci-fi/akció film ötödik részét: a stáb és a színészek Tokióban kezdték a munkát, azután Moszkvában és egy amerikai stúdióban is sokat fognak dolgozni. A főszereplő természetesen ötödször is Alice, a mutáns igazságosztó lesz Milla Jovovich megformálásában; de a filmek alapjául szolgáló játékban volt egy társa: Valentine, aki csak a második részben, az A kaptár – Apokalipszis-ben került a kamera elé. Sienna Guillory-t azután a harmadik részből a Teljes pusztulás-ból újra kihagyták az alkotók, ám A kaptár – Túlvilág-ban ismét feladatot kapott.
Amióta csak híre kelt, hogy Jovovich-ék elkészítik az ötödik A kaptár-film készítését is (Resident Evil: Retribution, hazai bemutató: 2012. szeptember), és Valentine-t más játssza, vagy új színésznőt szerződtetnek a megformálására, az interneten folyik a kampány: Sienna Guillory-nek szerepelni kell! Dühös postok százai jelentek meg a neten, és nem is maradtak hatás nélkül.
A hét közepén a színésznő egy rövid Tweet-üzenetben tudatta a rajongóival, hogy találkozóra megy a film rendezőjével, Paul Anderson-nal, és hamarosan megtudja, mi lesz a sorsa. Néhány órával később közhírré is tette, hogy megkapta a szerepet. A rendező, úgy tűnik, ismeri a szakmáját: a rajongókra is figyelni kell.

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr953196349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása