Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.09.06. 15:32 koimbra 1 komment

Mr. Beannek annyi

            Nem alakítja többé Mr. Beant Rowan Atkinson. A legnépszerűbb brit komikus nem arról híres, hogy elkapkodná a dolgokat vagy a levegőbe beszélne, ezért alighanem készpénznek lehet venni kijelentését, amely egyébként egy ausztrál magazinnak adott interjújában hangzott el. Atkinson ugyanis éppen az ötödik kontinensen népszerűsíti legújabb filmjét, a Johnny English újratöltve című akcióvígjátékot, s ebből az alkalomból mesélt az általa alakított legkedveltebb karakterről is. – Persze az ember soha ne mondja, hogy soha, de most úgy tűnik, egyszer s mindenkorra végeztem Beannel – tette még hozzá Atkinson, talán hogy ne keserítse el végleg a rajongókat.

            A brit komikus egyébként nem nevezhető sztahanovistának: csak négyévente hajlandó belevetni magát egy-egy filmes projektbe. Igaz, akkor nemcsak a film sztárja, hanem executive producere is, amit a maga részéről őszintén sajnál. – Régen minden szép volt, egy-egy film miatt csak három hétig melóztam színészként, aztán mehettem haza – panaszkodott az ausztrál magazinnak. – A producerkedés viszont más tészta, melózni kell egyfolytában, amíg az ötlettől eljutunk a végefőcímig. Elegem is lett belőle, azt hiszem, lenyomom a promóciós turnét, aztán egy darabig megint takarékon leszek.

            (Johnny English Reborn – hazai bemutató: 2011. szeptember 15.)

Helen Mirren: sosem voltam csinos, de nem bánom

            Mindig is későn érő típusnak tartotta magát Helen Mirren, és ez különösen érvényes a filmes karrierjére. – Kezdő színésznőként nagy gondot okozott, hogy nem voltam csinos, és a rendezők emiatt nem tudtak hova tenni – meséli az Oscar-díjas sztár. – Mégsem lehet egy romantikus szerepet rábízni egy olyan lányra, aki úgy néz ki, mint a házmester vidéki unokahúga. Meg kellett várni, amíg megérek, és eljutok odáig, hogy már nem az számít, hogyan nézek ki, hanem hogy mit akarok kifejezni. Nem bánom, hogy így alakult, nem maradtam le semmiről.

            Mirren legújabb filmjében, Az adósságban izraeli kémet alakít, akinek egy náci tömeggyilkost kell elfognia. A szerep különös örömöt okozott számára. – Mindig nagy élvezettel játszom színes, lármás karaktereket, de még nagyobb elégtételt okoz, ha olyan karaktert bíznak rám, aki elrejti az érzelmeit. Ez a Moszad-ügynök, Rachel Singer rendkívül csöndes, visszafogott nő, de bármelyik pillanatban képes robbanni. Veszélyes ember, akitől még a saját társai is tartanak egy kicsit.

            Az adósságot részben Budapesten forgatták, a stáb egy része magyar volt, szerepel például a filmben Tompos Kátya és Bordán Irén.

            (The Debt – hazai bemutató: 2011. november 17.)  

Banderas japánul is kandúr alart lenni

            Annyira rákattant Antonio Banderas a Csizmás, a kandúrra, hogy el akarta vállalni a film japán szinkronját is, alig tudták leállítani. – Úgy érezte, ha angolul és olaszul meg persze spanyolul tökéletesen meg tudja szólaltatni a macsekot, menni fog neki japánul is – meséli a Csizmás, a kandúr rendezője, Chris Miller. – Meggyőztük, hogy azért egy japán színész mégiscsak alkalmasabb lesz rá. Antonio egyébként a kandúr két lábon járó enciklopédiája, annyira beleélte magát a szerepbe, hogy egész háttértörténetet talált ki számára, és folyton ezzel szórakoztatta a stábot.

            (Puss in Boots – hazai bemutató: 2011. december 1.)

Olivia Wilde: az Internet miatt egyre malacabbak a filmek

            Egyre sikeresebbek a csak felnőtteknek ajánlott vígjátékok, amelyek tele vannak harsány, durva poénokkal. Olivia Wilde egy ilyen komédiában lesz látható hamarosan: a Testcserében két férfi vágyának ő a nem is olyan titokzatos tárgya. – Ritka az olyan forgatás, hogy csak ránézek a másik szereplőre, és mind a ketten azonnal röhögni kezdünk – meséli a színésznő. – A Testcsere ilyen volt, szerintem a rontott jelenetekből három másik filmet is össze lehetne vágni, mert ilyen brutál poénokkal most találkoztunk először. Manapság a vígjátékok egyre kijjebb tolják a határokat, nem számít tabunak már a szex, az anyagcsere vagy a hagyományos értékrend. Szerintem ez az Internet miatt van, mert a hálóra bárki föltolhat bármit, és a kommenteket is hiába moderálják, kódolva is lehet malackodni vagy anyázni. Aztán ha valaki jól szórakozik az interneten, a moziban azt várja, hogy a jegy áráért még rátegyenek egy lapáttal. Nos, rajtunk ez most nem múlt!

            A Testcserében egy menő ügyvéd (Jason Bateman) és egy javíthatatlan nőcsábász (Ryan Reynolds) önfeledt alkoholizálás után arra ébred, hogy a másik testében lakik. Ezek után egymás életében kell helytállniuk, aminek kegyetlen és rémisztő következményei lesznek.

            (The Change-Up – hazai bemutató: 2011. november 24.)

Címkék: hírlevél miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr873206766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2011.09.06. 16:21:30

azért az is hozzá tartozik a johhnny englis2-höz hogy elég rendessen fejre állt egy S5 cabrioval és majd egy év volt a rehab. a multkori Mclaren F1 töres az szinte koccanás volt ahhozképest. nem is baj ha nem lesz több bean mozifilm a 2. sztem elég eröltetett volt.
Viszont egy fekete vipera mozifilmnek örülnék. nekem az a fanyar fekete humor nagyon is bejön :D
süti beállítások módosítása