Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.09.29. 21:12 koimbra Szólj hozzá!

Egy delfin Budapesten

Jótéknysági vetítés a Suhanj! Alapítvány javára

Ha az Egyesült Államokban a fogyatékkal élők új lehetőségei kerülnek szóba, mostanában mindenki ugyanarra gondol: egy Winter nevű delfinre, aki néhány évvel ezelőtt igazi médiaszenzációvá vált. Egy súlyos sérülésekre specializálódott orvos különleges művégtagot tervezett a főszereplő sérült delfin számára, aki megtanulta használni a pótuszonyt, és így életben maradt.
 A Winter történetét feldolgozó családi film, a Delfines kaland 3D (Dolphin Tale, hazai bemutató: október 20.) hazai premierje alkalmából különleges, jótékony célú vetítésre kerül sor október 16-án. Az összegyűlt adományokból a Suhanj! Alapítvány – a mozgás- és látássérültek sportolását segítő jótékony szervezet – sportolásra alkalmas „aktív” kerekesszéket vásárol.
    – A világot meg lehet változtatni, és mindenki maga is tehet érte, hogy jobb legyen a saját és a többiek világa – mondta Kovács Patrícia színésznő, aki a Suhanj! Alapítvány egyik vezetője, és a Delfines kaland magyar változatának elkészítésében is közreműködött: Phoebe-nek, az egyik delfinápolónak kölcsönözte a hangját. – Minden olyan történet, mint amilyen ez a szerethető film is, segít abban, hogy kicsit más szemszögbõl nézzünk rá a problémáinkra, és segít abban, hogy elõre lendüljünk. Mélyen hiszek abban, hogy nincsenek leküzdhetetlen akadályok.
      További részletek a Suhanj! Alapítvány facebook oldalán találhatóak:
 www.facebook.com/suhanjalapitvany.
IC Press

Fotózz Timberlake-nek!

Justin Timberlake-nek alaposan be van osztva az ideje. A zenész-producernek a tavalyi nagy siker, a Social Network – A közösségi háló után idén három filmjét mutatják, be a két vígjáték, a Rossz tanár és a Barátság extrákkal után hamarosan a mozikba kerül akciódús sci-fije, a Lopott idő (In Time, hazai bemutató: október 27.) is; miközben a zenélést sem hagyta abba.
Ha valaki, ő biztosan érti a „Minden másodperc számít” szlogent, amely azok számára nyeri majd el igazi, különleges jelentését, akik végigizgulták a Lopott idő rohanó, új világában játszódó vad kalandját. Timberlake azonban arra is kíváncsi, másoknak mit jelent a szlogen: fotópályázatot hirdetett „Every minute counts” szlogennel. A pályázók az ő honlapjára küldhetik be képeiket a témában: öt döntőst ő maga fog kiválasztani, ötöt pedig az oldalra látogatók szavazhatnak be. A végső döntést szintén Timberlake hozza majd: az első helyre kerülő kép lesz egy éven át a 12 millió rajongó által like-olt Facebook-oldala profilképe, de a többi fotós művei is hatalmas közönség elé kerülnek: többek között a Lopott idő hollywoodi premierjén is kiállítják őket.
A verseny az interneten zajlik, így minden nemzet fotósai egyforma eséllyel indulnak: a magyarok is megmutathatják Timberlake-nek, mit jut eszükbe arról, hogy minden másodperc számít.
Az oldal címe: http://www.talenthouse.com/justin-timberlake-your-photograph-featured
IC Press

Királyi fogadás Tintinnek

Tintin, az ifjú, fáradhatatlan és fura frizurás riporter kalandjai során számtalan képregényben bizonyította már: a kisebb is győzhet. A Steven Spielberg és Peter Jackson közös műveként születő Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin, hazai bemutató: november 3.) megismétli a csodát: nemcsak egy kalóz rég elveszett kincsének felkutatása során, hanem a különleges technikával készülő családi kalandfilm premierje kapcsán is. A Tintin kalandjai világpremierje megtartásának jogáért ugyanis három város versenyzett: London, Párizs és Brüsszel. A belga Le Soir nemrégiben büszkén kürtölte világgá, hogy a producerek döntöttek: Tintin kalandjait a világon először a brüsszeli gálavetítés vendégei izgulhatják és nevethetik végig.
A döntés persze nem csoda, hiszen a figura alkotója, Hergé, és maga Tintin is Brüsszelből származik: a belga királyi család tagjai is igazi rajongók, úgyhogy már mindenki kész tényként kezeli, a sztárok mellett maga II. Albert is ott lesz a város szívében, az elegáns de Brouckère moziban tartandó ünnepélyen. Talán még kedvenc foxiját is magával viszi – amelyet egész véletlenül csak pár barna folt különböztet meg Tintin hű társától, Milutól.
IC Press

Holmes: keresd a nőt!

A zseniális magándetektív minden rajongója tudja, hogy Holmes egyszer volt életében igazán szerelmes. Irene Adler rabolta el a szívét, akit nemcsak szépsége tesz emlékezetessé: azon kevesek közé tartozik, akik túl tudtak járni a legenda eszén.
Guy Ritchie viktoriánus gengszterfilmet faragott a Sherlock Holmes-történetből, és fantasztikus játéklehetőséget biztosított két főszereplőjének, Robert Downey Jr.-nak és Jude Law-nak. De az internetes fórumokat vagy egy éve izgalomban tartja a kérdés, hogy vajon a csupán egy klasszikus Holmes-sztoriban szereplő Irene Adler számára lehetséges-e visszatérés? A héten kiszivárgott néhány kép a londoni forgatásról, és ezek végre egyértelműen megadják a választ: hiszen jelmezben, alaposan befűzve, hetyke kis kalappal szerepel rajtuk Rachel McAdams, az Adlert játszó színésznő. Viszont Downeyt csak a legavatottabb szeműek szúrhatják ki a fotókon: kopasz, kecskeszakállas kínait kell keresniük – úgy tűnik, a forgatáson a maszkmesterek is elemükben vannak, és alaposan elmaszkírozták a Holmes-maszkot.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr183266200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása