Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Prometheus apróságok

2011.09.29. 11:54 koimbra 9 komment

Ridley Scott leforgatta a Prometheust, jelenleg az utómunkálatokat végzik rajta és talán hamarosan előrukkolnak egy teaserrel is. A film Facebook oldalán a Fox az alábbiakat tette közzé: (spoilerzóna)

"Ridley Scott a Nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász után visszatér ahhoz a műfajhoz, amelynek útját régen kikövezte, a Prometheusszal pedig újra megújítja azt. Ebben egy csapat felfedezőt követhetünk, akik az emberiség eredetét kutatják, az izgalmas út során a nyomokat követve  az univerzum legsötétebb szegletébe jutnak el, ahol borzalmas csatát kell vívniuk az emberi faj fennmaradásának érdekében."

Damon Lindelof forgatókönyvíró elárulta, hogy az egyik főszereplő Michael Fassbender egy robotot fog alakítani. Már a Szárnyas fejvadász is felvetette azt a kérdést, hogy milyen lehet egy film, amiben egy robot szemszögén keresztül követhetjük az eseményeket, ezért ő is ebből indult ki, mellesleg ha egy olyan fickót szerződtetnek le, mint Fassbender csak nem lehet egy klisés robotkaraktert rábízni, ennél sokkal több lesz a figurában. Charlize Theron játssza Meredith Vickerst, aki amolyan céges alkalmazott, az Alien filmekben láthattunk már hasonló személyt. Lindelof azt mondta, hogy nem olyan lesz, mint Paul Reiser karaktere a Bolygó neve: Halálban, nem az a nagy dumás, megbízhatatlan fazon.

Lindelof szót ejtett a hajó legénységéről is, megemlítette, hogy az első filmben Ripley az elején még csak a háttérben volt, senki nem gondolta volna, hogy ő lesz a főszereplő. Először úgy tűnt, hogy Dallas kapitány válhat hőssé, aztán hopp, elhalálozik, majd úgy látszott, hogy a mérnök lehet a túlélő, azonban őt is elkapja a lény, hirtelenjében már csak Ripley marad az egyetlen élő személy. Az író úgy véli, hogy elég fontos, hogy a közönség ne üljön nyugodtan abban a hitben, hogy ez vagy az a karakter biztosan túléli az eseményeket.

Címkék: alien miújság prequel prometheus

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr563264780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COLT 2011.09.29. 15:44:42

Ja, tetszik nekem ez a kép. Asszem ez a legelső alienből van, de nem biztos.

min1az 2011.09.29. 15:56:02

@COLT: az a kép tudtommal a prometheusból van

jikininki 2011.09.29. 23:04:03

ez is mutatja, mennyire adja az első rész atmoszféráját :)
van egy huszasom, hogy noomi rapace lesz a "véletlen" túlélő

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.30. 10:31:10

@jikininki: Ezt akarják elérni, de vajon sikerül-e?

jikininki 2011.09.30. 10:36:44

@koimbra: minden esélyük meg van a sikerre. reméljük tudnak is élni vele

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.30. 10:43:13

@jikininki: Hát nem tudom, az Alien rajongói sok ígéretet hallottak már. Az Alien 4 sem lett jó, aztán ott volt a két AvP, aminél szintén tengernyi figyelemfelkeltő mondatot olvashattak, aztán csalódtak. Egyelőre én csak amolyan marketingfogásnak érzem, hogy Ridley Scott a fedélzeten van.
Más részről meg ebből lehet siker? A Predators azért teljesített jól, mert Robert Rodriguez volt mögötte, aki képes alacsony büdzsével dolgozni. Scott viszont képes bármilyen nagy költségvetést elherdálni (Robin Hood 200 millió pl).

Dante McFarlane 2011.09.30. 15:54:47

Ma 21:00-kor a Film+-on lesz az Alien!!!! :D
Végre most láthatom életemben először :)
De a Prom. is jöjjön mááááááárr !!!!

jikininki 2011.09.30. 18:28:56

@koimbra: akik az avp-t rendezték, előtte csak reklámokat rendeztek.
én szeretném hinni, hogy ridley visszanyúl régi önmagához.
persze semmi sem garantálja, hogy ne szarják el, de most tényleg úgy érzem, hogy minden ami kell egy maradandó film elkészítéséhez, az rendelkezésre áll.
valahol, legbelül én is olyan szkeptikus vagyok mint te, és te maximum pozitívan csalódsz, viszont úgy érzem, hogy ha ezt most elbaltázzák, akkor végleg zátonyra fut az alien univerzum. mármint a filmvilágot illetően
süti beállítások módosítása