Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Liman filmet készít George Malloryról

2011.09.30. 21:04 koimbra 1 komment

Doug Liman filmet készít George Mallory hegymászóról, a produkció Jeffrey Archer regényén alapszik, amiből Sheldon Turner készített forgatókönyvet.

Mallory megszállottságának a "tárgya" a Mount Everest volt, arra a kérdésre, hogy miért akarja megmászni elég tömör válasza volt: "Mert az ott van". 1921-ben és 1922-ben is elindult, hogy meghódítsa a csúcsot, de mindkét alkalommal kénytelen volt visszafordulni, majd 1924-ben Andrew Irvine-nal ismét nekivágott a hosszú útnak. A mai napig nem tudják, hogy feljutottak-e egyáltalán a csúcsra, mivel soha nem tértek vissza, eltűntek. 8500 méter felett biztosan jártak, hisz' egy másik expedíció még látta őket.

2010-ben úgy volt, hogy Shekhar Kapur is meg fog rendezni egy hasonló projektet, ennek Julia Roberts lesz a producere, de még nem láttak hozzá a forgatáshoz.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr403268724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proletar 2011.10.01. 18:20:05

Nagyon èrdekelne ez a mozi, Mallory èrdekes ember volt, akiről sok anyag olvasható a neten. Ezek alapján èrdemes a következő kiegèszìtèseket megtenni: nem egy màsik expedíció làtta ôket utoljára, hanem a sajátjuk tagjai. Mallory testèt évekkel ezelőtt megtaláltàk. Hogy meghòdìtotta-e a csùcsot, azt igazolhatná az Irvine fényképezôgèpèben levô film, ami szakèrtôk szerint mèg elôhìvhatò àllapotban lehet, àm az ô holttestèt màig nem leltèk fel.
süti beállítások módosítása