Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zorro ismét segít a bajban

2011.10.06. 22:45 koimbra 2 komment

1998-ban lovagolt be Zorro a mozikba, Antonio Banderas és Anthony Hopkins szép sikert könyvelhetett el. Érthetetlen módon a folytatásra hét évet kellett várni és a kasszáknál csalódást keltő eredményt produkált,  így a harmadik nem készült el. A Sony végül csak úgy döntött, hogy nem mondanak le a maszkos-kardos igazságosztóról, Matthew Federmant és Stephen Scaiát szerződtették le, hogy írjanak forgatókönyvet Isabel Allende regénye alapján. A filmnek semmi köze nem lesz a Banderasos kalandhoz.

A regény magyarul is megjelent (bár a borítón Banderas látható): Ki ne ismerné a mozikból az Alain Delon, újabban pedig Antonio Banderas által életre keltett Zorro kalandjait? A hőst, aki nyaktörő mutatványaival a legreménytelenebb helyzetekből is mindig megmenekül? A világhírű chilei írónő most a legendás Diego de la Vega ifjúkorát meséli el, hogyan lett a jómódú kaliforniai mesztic fiúból az igazság bajnoka, a szegények oltalmazója. Kalandjain keresztül betekintést nyerünk a 19. századi eleji Spanyolországnak és amerikai gyarmatának sokszínű világába, társadalmi szokásaiba. Mindenekelőtt azonban élvezhetjük a furfangos ifjú hajmeresztő hőstetteit. S hogy figyelmünk egy percre se lankadjon, az írónő megalkotja az igazi Zorro két segédjének figuráját is, így aztán már nem egy, hanem három álarcos lovag kápráztatja el leleményeivel az olvasót.(libri)

Federman és Scaia inkább a tévé világában ismertek, a Human Target, a Jericho és Warehouse 13 sorozatokon dolgoztak.

Címkék: miújság könyvből film zorro

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr283283969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.10.08. 08:58:18

Na de komolyan, erre most tényleg szükség van? Jah, hogy eltelt X év, és akkor már kötelező a reboot?
süti beállítások módosítása